Какви горивни добавки сипвате за почистване на инжектори и дюзи ? Какви горивни добавки сипвате особено през ЗИМАТА против замръзване на нафтата ?

Chefo77 написа:На дизела зимно време - газ за осветление, 1:100 до 1:50. За да не замръзва или става на желе. Много по-ефективна от бензина.Съгласен за газта но този процент дето го даваш е много малък. За бензина си го пише в книжките на някои коли. Освен това е почти два пъти по-скъп от бензиня.
hidrazin написа:Аз споделям опит, не каталози - нямам представа колко трябва да е "по книжка"! В студените периоди съм слагал литър на 50 нафта, в по-топлите - половинка. И никога не съм имал проблеми с палене, замръзване и т.н. Разбира се, автомобилите ми са в кондиция. Бащата ме е учил така, него пък колеги и такаChefo77 написа:На дизела зимно време - газ за осветление, 1:100 до 1:50. За да не замръзва или става на желе. Много по-ефективна от бензина.Съгласен за газта но този процент дето го даваш е много малък. За бензина си го пише в книжките на някои коли. Освен това е почти два пъти по-скъп от бензиня.
Иначе газта за осветление би трябвало да е чист керосин. За съжаление вече няколко пъти попадам на нещо в бутилките с газ за осветление дето няма много общо с керосина. И като мирис и като... Знам ли какво са шибнали вътре?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: