• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
kozl - майстор
Дюзата де си разпробил осигурява налягане за пресостата де включва нагревателите. Направено да не работят на сухо нагревателите. Аз като купих ново такова израелско 6 кВт в комплекта имаше 3 дюзи с различна пропускливост, направени по форматапза розетка на слушалката. Та в зависимост от дебита и Т на водата гласиш с коя е най-приемливо.
Ми нема комфорт с тея уреди, оти Т е свързана с дебита. Увеличиш дебита - мръзнеш. Намалиш, ощавиш се :-D
При трифазните проточни бойлери вече има и с контрол на Т.
Ако искаш да ползваш това що си павредил, поправи дюзата.
baretata_7_62 - специалист
Идеята беше този да притопля входящата в обемния, който е 2киловата. К да работят в проточен режим на 5.5 Беше прекалебо слаб дебита и така пада дебита на всипки топли кранове. Ще видя как може да се възстанови. Но и да се възстанови... то пак няма да ми свърши работа. Абе и аз се се занимавам с глупости. То за хобито, не че нещо се разчита кой знае на това изпълнение. :axe:
MIRO_073 - майстор
нед сеп 13, 2020 1:37 pmMIRO_073 написа:
Не знам защо се занимаваш с глупости, опасни и без ясвн резултат, а не си вземеш един 150л бойлер като не ти достига топла вода.
baretata_7_62 написа:
...Абе и аз се се занимавам с глупости...
nork - специалист
Ейййй, много инджинери тук.... :mrgreen:
Сега малко по сериозно :axe:
Ако искате да превърнете обемен бойлер в проточен си вземете еФтин маркуч за душ слушалката, ама от най китайските.....
Това чудо така намаля дебита, че се случва точно каквото искате :supz: 80л бойлер стига за 2ма възрастни и дете което се пличка в корито, пуснеш ли чучура всичко приключва за минути.
Успех :partyman:
Svezar - специалист
80л бойлер по принцип си стига съвсем нормално за трима и без китайски маркучи. Все пак говорим за нормално изкъпване,а не за превръщането на банята в сауна, или изнасяне на половинчасов концерт под душа :idea: Изразходването на един бойлер за едно къпане /като на гаджето/ е оправдано,само ако през цялото време сте двамата под душа :-D
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "обемно проточен бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: