• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Alfa_D - специалист
Нагърбил съм се с повече ремонти, отколкото някоя утвърдена на пазара фирма.

1. Бойлерът е с обем 50 литра, но трябва да се монтира върху стена от единични тухли. Тухлите са стари (къщата е над 60 г.) и не съм сигурен, дали не са станали чупливи и ронливи. Освен това няма гаранция, че няма да попадна в зидарията между две тухли. От другата страна е стая на съседа и няма как да пробия цялата стена и да сложа някакви шпилки, напр. 12 или 14 мм.

2. И в тази, както и в една друга баня (тя пък е ново строителство), имам проблем, който не знам как да реша. За да направя наклоните на пода, височината на замазката около сифона трябва да бъде не повече от 10 мм, а до стените около 25 мм. Проблемът е в това, че дават минимална дебелина на замазката 40 мм, а при мен е около 20 мм. Мислих с лепило за плочки, но 20 мм ми изглежда странно. Може да се напука при стягането и т.н.

3. Таванът е измазан грубо, не искам окачен, а да го измажа с някаква подходяща за влажни помещение гладка мазилка.

Имайте предвид, че съм питал „консултаните“ в магазините и съм се отчаял от тяхната компетентвност.

Сега сам се питам … И кво праим ся? :lol:
Добре дошъл в отбора!
По т.1
Метална конструкция, спусната от тавана.
Два Г образни метални профила, монтирани за плочата с по 2 анкерни болта.
Следващите точки са в полето на колегите.

пп. Втората точка ми изглежда леко непонятно сега, предвид часа.
т.3. Шпакловка с подходящ материал.
chapara - майстор
Тези проекти са ти в повече, чувам го от писанията ти. Първо си изплашен и второ - нямаш познания. Като цяло, трудна работа, да не кажа.....
А сравнението ти за реномираните фирми......, няма да получиш адекватност от хората които с тази си дейност гледат семейства.
Успех👍
пет юли 18, 2025 12:29 amchapara написа:
Тези проекти са ти в повече, чувам го от писанията ти. Първо си изплашен и второ - нямаш познания. Като цяло, трудна работа, да не кажа.....
А сравнението ти за реномираните фирми......, няма да получиш адекватност от хората които с тази си дейност гледат семейства.
Успех👍
Чапар, това е форум за взаимопомощ.
Точка 2 не е ли по твоята част?
Смяташ ли наистина, че домашен майстор ще ти открадне хляба?
За какво си тук тогава? И коментираш морала на другите!
gogo7777 - майстор
1. Шпилки и химически анкер.
2. Лепиш плочките без замазка.
3. Шпакловаш с подходящ материал.
:drinkers:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Докаченият Майстор от по-горе, в тъпата ми тема за замазките, каза, че замазка може и на нула, ако е на твърда основа. Това, с мои думи, универсално казано
Alfa_D - специалист
пет юли 18, 2025 12:29 amchapara написа:
Успех👍
Taka e! Имам да правя две бани и това са направо едни 10-15000 лв, които са ми в джоба, а те не могат ги вземат!
Ами изнервящо е, нормално е да не отговарят, ама да се сърдят на създателите на DIY форумите, не на мен :lol:
Alfa_D - специалист
пет юли 18, 2025 9:53 amgogo7777 написа:

Около сифона ще е добре, 10 мм лепилен слой, обаче заради необходимия наклон към стените слоят ще стане около 25 мм. Мислих да сложа някаква армираща мрежа и колкото торби лепило трябва, нищо, че е скъпо :lol:
Притесняваме ме само да не напука плочките, когато стегне, т.к. все пак 25 мм не са малко.
gogo7777 - майстор
Нема да се плашиш, 25мм ще са само в отдалечените участъци към стените. Мрежа не е необходима. Просто ще ти отиде малко повече лепило.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет юли 18, 2025 2:33 pmAlfa_D написа:
пет юли 18, 2025 9:53 amgogo7777 написа:

Около сифона ще е добре, 10 мм лепилен слой, обаче заради необходимия наклон към стените слоят ще стане около 25 мм. Мислих да сложа някаква армираща мрежа и колкото торби лепило трябва, нищо, че е скъпо :lol:
Притесняваме ме само да не напука плочките, когато стегне, т.к. все пак 25 мм не са малко.
Мързи те да четеш или те влекат нечии глупости?

Ако не си със златни ръце, задължително задаваш равнина/наклони преди лепенето
Не всяко лепило носи на 25мм дебелина

...
  • 1
  • 2

Тема "Монтаж на бойлер върху тухлена стена, сифон на пода и измазване на таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: