chapara написа:Слушай сега внимателно!Пяната не е спирачка ,ама таман хич.Ще използваш пяната като кофражче само и единствено!като стегне, забъркваш рядък разтвор от пясък и цимент с който да замонолитиш дупката,така че да се саморазлее на дебелина 3-4 см.Ако се налага отваряне ,проблема е никакъв.Но и това не е всичко!!!За да не прокопават гадините, натрошаваш стъкла на ситно и ги слагаш в разтвора.Е те това е проверено и доказано.УспехЗаради същото мнение един форумски идиот ми се измя на времето!Но иначе да най изпитаният и успешен начин е.Практикуват го и тук измазване или изливане с парчета стъкло в матеряла.Като почне да човърка плъха се порязва и се отказва.Мнението ти е на място
- 1
 - 2

Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.

Бат Иво 

- специалист			

15 мнения в "Как да прогоним гризачи, качващи се по тръбите"

Ivo_Dinkov 

- специалист			

Бат Иво написа:Така, отлях върху кофражчето от пяна 15 кг чувал останал ми теракол, като само около оставения отвор за тръба оставих малка дупка, запълнена с пяна, в която пуснах отворче да се изтича вода при теч от тръбите.chapara написа:Слушай сега внимателно!Пяната не е спирачка ,ама таман хич.Ще използваш пяната като кофражче само и единствено!като стегне, забъркваш рядък разтвор от пясък и цимент с който да замонолитиш дупката,така че да се саморазлее на дебелина 3-4 см.Ако се налага отваряне ,проблема е никакъв.Но и това не е всичко!!!За да не прокопават гадините, натрошаваш стъкла на ситно и ги слагаш в разтвора.Е те това е проверено и доказано.УспехЗаради същото мнение един форумски идиот ми се измя на времето!Но иначе да най изпитаният и успешен начин е.Практикуват го и тук измазване или изливане с парчета стъкло в матеряла.Като почне да човърка плъха се порязва и се отказва.Мнението ти е на място
Открих, че гадината е прегризала пяната точно там, даже се видяхме очи в очи снощи, като контролно отворих да видя какво е положението месец след интервенцията (проверявах един- 2 пъти и беше ОК).
Ясно е, че ще сложа дренаж от 4см тръба, около която също ще отлея и ще затапя отвора след като гадината мина като на парад под носа ми и слезе по тръбите.
Някой ползвал ли е това или това- смятам да ползвам и едно такова. Отделно ще дезинфикцираме пак мазетата

Georgi_G 

- специалист			

[quote="Ivo_Dinkov"
Някой ползвал ли е това или това- смятам да ползвам и едно такова. Отделно ще дезинфикцираме пак мазетата
[/quote]
Да ползвам и да повдигна темата по въпроса с машинките.
Дали някой е ползвал някое от устройствата по-горе, че преди малко слизам до мазето и установявам, че плъховете са си правили купон за моя сметка? Моля за мнение, ако има такива!
Признавам си, че имам едно прозорче отворено, но досега повече от 10 години не е имало проблем и искам, ако има нещо вътре да го прогоня и тогава да уплътнявам, а с отрова не смея да рискувам, че ако умре някъде на тайно място не ми се мисли какво ще стане в жегите.

Да ползвам и да повдигна темата по въпроса с машинките.
Дали някой е ползвал някое от устройствата по-горе, че преди малко слизам до мазето и установявам, че плъховете са си правили купон за моя сметка? Моля за мнение, ако има такива!
Признавам си, че имам едно прозорче отворено, но досега повече от 10 години не е имало проблем и искам, ако има нещо вътре да го прогоня и тогава да уплътнявам, а с отрова не смея да рискувам, че ако умре някъде на тайно място не ми се мисли какво ще стане в жегите.

Ivo_Dinkov 

- специалист			

Втора седмица ползвам уреда и засега, чукам на дърво, няма и следа от миши изпражнения 

Естествено, помогнах си и сам, като тези дни отлях и последия участък с пяна и си направих сифон за оттичане, ако протече нещо по тръбите или просто искам да си измия

Естествено, помогнах си и сам, като тези дни отлях и последия участък с пяна и си направих сифон за оттичане, ако протече нещо по тръбите или просто искам да си измия
- 1
 - 2

Тема "Как да прогоним гризачи, качващи се по тръбите" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
 - ↳ Вашите ремонти
 - ↳ Кухня
 - ↳ Баня
 - ↳ Дневна
 - ↳ Спалня
 - ↳ Детска
 - ↳ Градина
 - ↳ Коридор
 - ↳ Тераса и балкон
 - Направи сам
 - ↳ Направи сам
 - ↳ Ремонтирай сам
 - ↳ Къде е по-евтино?
 - ↳ Дърводелство
 - ↳ Ел. инструменти
 - ↳ Металообработване
 - ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
 - Строителство
 - ↳ Всичко за вилата
 - ↳ Къщи
 - ↳ Саниране
 - ↳ Хидроизолация
 - ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
 - Сухо строителство
 - ↳ Окачени тавани
 - ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
 - ↳ Сухи и повдигнати подове
 - ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
 - ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
 - Въпроси и Отговори
 - ↳ Полезни съвети
 - ↳ Автомобили
 - ↳ Партньори
 - ↳ Боядисване и Декориране
 - ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
 - ↳ Водоснабдяване и канализация.
 - ↳ Всичко за ремонта
 - ↳ Електротехника
 - ↳ Отопление
 - ↳ Газификация
 - ↳ Електроника и Схеми
 - ↳ Газобетон
 - ↳ От всичко по малко
 - ↳ Компютри и периферия
 - ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
 - ↳ Мобилни устройства, GSM-и
 - ↳ Нека се запознаем
 - ↳ Recycle Bin
 - Статии
 - ↳ Практични решения
 - ↳ Качване на снимки
 - ↳ Какви статии искате?
 - ↳ Готварство, туршии и зимнина
 - ↳ Отмора и шеги
 - ↳ От нищо нещо
 - ↳ Не е за вярване
 - ↳ Литература