• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Бат Иво - специалист
chapara написа:
Слушай сега внимателно!Пяната не е спирачка ,ама таман хич.Ще използваш пяната като кофражче само и единствено!като стегне, забъркваш рядък разтвор от пясък и цимент с който да замонолитиш дупката,така че да се саморазлее на дебелина 3-4 см.Ако се налага отваряне ,проблема е никакъв.Но и това не е всичко!!!За да не прокопават гадините, натрошаваш стъкла на ситно и ги слагаш в разтвора.Е те това е проверено и доказано.Успех :wink:
Заради същото мнение един форумски идиот ми се измя на времето!Но иначе да най изпитаният и успешен начин е.Практикуват го и тук измазване или изливане с парчета стъкло в матеряла.Като почне да човърка плъха се порязва и се отказва.Мнението ти е на място =D>
Chefo77 - майстор
Добра работа вършел и обикновения гипс, но сух, не в разтвор с вода. Не че не го ядат - ядат го, но обикновено е последното нещо, което ядат в живота си.
Ivo_Dinkov - специалист
Бат Иво написа:
chapara написа:
Слушай сега внимателно!Пяната не е спирачка ,ама таман хич.Ще използваш пяната като кофражче само и единствено!като стегне, забъркваш рядък разтвор от пясък и цимент с който да замонолитиш дупката,така че да се саморазлее на дебелина 3-4 см.Ако се налага отваряне ,проблема е никакъв.Но и това не е всичко!!!За да не прокопават гадините, натрошаваш стъкла на ситно и ги слагаш в разтвора.Е те това е проверено и доказано.Успех :wink:
Заради същото мнение един форумски идиот ми се измя на времето!Но иначе да най изпитаният и успешен начин е.Практикуват го и тук измазване или изливане с парчета стъкло в матеряла.Като почне да човърка плъха се порязва и се отказва.Мнението ти е на място =D>
Така, отлях върху кофражчето от пяна 15 кг чувал останал ми теракол, като само около оставения отвор за тръба оставих малка дупка, запълнена с пяна, в която пуснах отворче да се изтича вода при теч от тръбите.
Открих, че гадината е прегризала пяната точно там, даже се видяхме очи в очи снощи, като контролно отворих да видя какво е положението месец след интервенцията (проверявах един- 2 пъти и беше ОК).
Ясно е, че ще сложа дренаж от 4см тръба, около която също ще отлея и ще затапя отвора след като гадината мина като на парад под носа ми и слезе по тръбите.
Някой ползвал ли е това или това- смятам да ползвам и едно такова. Отделно ще дезинфикцираме пак мазетата :evil:
Georgi_G - специалист
[quote="Ivo_Dinkov"
Някой ползвал ли е това или това- смятам да ползвам и едно такова. Отделно ще дезинфикцираме пак мазетата :evil:[/quote]

Да ползвам и да повдигна темата по въпроса с машинките.

Дали някой е ползвал някое от устройствата по-горе, че преди малко слизам до мазето и установявам, че плъховете са си правили купон за моя сметка? Моля за мнение, ако има такива!
Признавам си, че имам едно прозорче отворено, но досега повече от 10 години не е имало проблем и искам, ако има нещо вътре да го прогоня и тогава да уплътнявам, а с отрова не смея да рискувам, че ако умре някъде на тайно място не ми се мисли какво ще стане в жегите.
Ivo_Dinkov - специалист
Втора седмица ползвам уреда и засега, чукам на дърво, няма и следа от миши изпражнения :rock:
Естествено, помогнах си и сам, като тези дни отлях и последия участък с пяна и си направих сифон за оттичане, ако протече нещо по тръбите или просто искам да си измия :weedman:
  • 1
  • 2

Тема "Как да прогоним гризачи, качващи се по тръбите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: