Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Антония - специалист
Имам един лаишки въпрос: може ли да се сменя мястото на мивката и тоалетната от канализационна гледна точка? Понеже банята на апартамента, чийто горд собственик ще съм след две седмици, е много дребна, почти като на inian. Тоалетната е сбутана в единия ъгъл, човек направо го хваща клаустрофобията като я види дори в кьошето, камо ли да тръгне да я използва. А мивката е в другия ъгъл, на близо два пъти по-широко място, от което определено не се нуждае. Ще сменям тръбите така или иначе и се чудя дали водопроводчикът може да размени местата им, какво ще кажете?
st.vladov - напреднал
единствено изводите за умивалник и вана/душ могат да се преместят докато при канализацията това е почти невъзможно понеже се използва само един канал и не могат да се правят отклонения и тн
Антония - специалист
Ухф, гадно :( Значи ще се търси миниатюрна тоалетна чиния :( На всичко отгоре точно по средата на дългата (условно казано) страна са шибнали комин 50х60 см, та и него трябва да заобикаляме. Обмислям вариант да го изтъним малко, ама майсторите ме убеждават, че бил от бетон и не подлежал на обработка. Което ми е странно, все пак апартаментът е от тухли, защо точно пустия комин ще го правят бетонен?!?

Както и да го мисля, все не се получава разпределението. Накрая ще се окаже, че душът ще е върху мивката или тоалетната чиния :x
st.vladov - напреднал
Антония качи точни размери ще помисля какво може да се направи
нлаи това ми е работата :-D ( ако можеш измери и отстоянията на изводите до близкия ъгъл за да е точно всичко)
inian - напреднал
Ох, ама аз не видях къде може да се сложи вентилатор, другата седмица ще огледам пак. Защото ако няма да може ще е само с плочки :)
Да, адашке, дай едно планче да видим и да го измислим, повече глави мислят по-добре от една :?
Emerald - модератор
Не само размери, но и схема. А въобще...трябваше да откриеш отделна тема за своята баня. :? Ще отделя въпросът ти за да не флудим чужда тема.
Антония - специалист
С мойте две леви ръце каква схема ще направя... :) Ама се хващам сега. Надявам се до половин час да успея да нарисувам три пръвоъгълника като хората :lol:

И да кажа "Извинявай" на inian, не исках да разводнявам нейната тема, просто понеже и моите проблеми са сходни реших, че ще е удачно да обсъждаме всичко накуп :)
Антония - специалист
Така... Ето я моята баня. За съжаление, изключително неумела съм с програмите за чертаене, та не открих как точно се нагласяват стените. Но мисля, че в общи линии е ясно, нали? Не нарисувах душа и мивката, защото местата им са плаващи -- така или иначе ще къртим всичко и ще сменяваме тръбите.

В момента душът е в ляво от вратата, до тоалетната. Мивката е от дясно на вратата, точно до комина. Самата врата е талашитена и раздута, ще я сменявам непременно. Мисля си за плъзгаща се врата, като се изкушавам да намаля размера й от 80 на 70 сантиметра. У дома сме фини гаджета, няма да се затрудняваме да минаваме и през по-тесни процепи :)

Идеалният вариант А беше: душът да е на мястото на тоалетната, тоалетната да е на мястото на мивката, а мивката да е срещу тоалетната. Ако каналът на тоалетната не може да се мести, ще се мине на вариант Б: тоалетната остава на зафичканото кьоше, мивката минава срещу нея (на мястото на сегашния душ), а душът минава от другата страна на комина. Кофтито е, че както и да въртя трите задължителни елемента -- все тоалетната е най-сгъчката :(

Прикачен файл

bath.jpg
Скица на баня 200х160 см с гаден комин 50х60 см по средата
bath.jpg (37.5 KиБ) Видяна 6774 пъти
Последна промяна от Антония на съб яну 19, 2008 9:45 am, променено общо 1 път.
Time2Burn - специалист
Това май не е комин а е рабицата на канализационните тръби. Спокойно можеш да изместиш тоалетната чиния от дясната страна на рабицата, където е по - широко (80 см) Ако ти трябва водопроводчик или консултация - пиши ми лс. Чао
Антония - специалист
Ами мисля, че е комин все пак -- на него е отдушникът. А тръбата на тоалетната е точно зад чинията.

Може и да греша, разбира се. Взимаме ключовете на 1 февруари, тогава ще мога да проверя със сигурност къде какво е завряно. И ще се обадя пак :) Благодаря.

Тема "Канализация в малка баня и възможност за преустройство" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: