Имам един лаишки въпрос: може ли да се сменя мястото на мивката и тоалетната от канализационна гледна точка? Понеже банята на апартамента, чийто горд собственик ще съм след две седмици, е много дребна, почти като на inian. Тоалетната е сбутана в единия ъгъл, човек направо го хваща клаустрофобията като я види дори в кьошето, камо ли да тръгне да я използва. А мивката е в другия ъгъл, на близо два пъти по-широко място, от което определено не се нуждае. Ще сменям тръбите така или иначе и се чудя дали водопроводчикът може да размени местата им, какво ще кажете?

Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.

Антония 

- специалист			

51 мнения в "Канализация в малка баня и възможност за преустройство"

Антония 

- специалист			

Ухф, гадно  Значи ще се търси миниатюрна тоалетна чиния
 Значи ще се търси миниатюрна тоалетна чиния  На всичко отгоре точно по средата на дългата (условно казано) страна са шибнали комин 50х60 см, та и него трябва да заобикаляме. Обмислям вариант да го изтъним малко, ама майсторите ме убеждават, че бил от бетон и не подлежал на обработка. Което ми е странно, все пак апартаментът е от тухли, защо точно пустия комин ще го правят бетонен?!?
 На всичко отгоре точно по средата на дългата (условно казано) страна са шибнали комин 50х60 см, та и него трябва да заобикаляме. Обмислям вариант да го изтъним малко, ама майсторите ме убеждават, че бил от бетон и не подлежал на обработка. Което ми е странно, все пак апартаментът е от тухли, защо точно пустия комин ще го правят бетонен?!?
Както и да го мисля, все не се получава разпределението. Накрая ще се окаже, че душът ще е върху мивката или тоалетната чиния

Значи ще се търси миниатюрна тоалетна чиния
 Значи ще се търси миниатюрна тоалетна чиния  На всичко отгоре точно по средата на дългата (условно казано) страна са шибнали комин 50х60 см, та и него трябва да заобикаляме. Обмислям вариант да го изтъним малко, ама майсторите ме убеждават, че бил от бетон и не подлежал на обработка. Което ми е странно, все пак апартаментът е от тухли, защо точно пустия комин ще го правят бетонен?!?
 На всичко отгоре точно по средата на дългата (условно казано) страна са шибнали комин 50х60 см, та и него трябва да заобикаляме. Обмислям вариант да го изтъним малко, ама майсторите ме убеждават, че бил от бетон и не подлежал на обработка. Което ми е странно, все пак апартаментът е от тухли, защо точно пустия комин ще го правят бетонен?!?Както и да го мисля, все не се получава разпределението. Накрая ще се окаже, че душът ще е върху мивката или тоалетната чиния

Антония 

- специалист			

С мойте две леви ръце каква схема ще направя...  Ама се хващам сега. Надявам се до половин час да успея да нарисувам три пръвоъгълника като хората
 Ама се хващам сега. Надявам се до половин час да успея да нарисувам три пръвоъгълника като хората   

И да кажа "Извинявай" на inian, не исках да разводнявам нейната тема, просто понеже и моите проблеми са сходни реших, че ще е удачно да обсъждаме всичко накуп

Ама се хващам сега. Надявам се до половин час да успея да нарисувам три пръвоъгълника като хората
 И да кажа "Извинявай" на inian, не исках да разводнявам нейната тема, просто понеже и моите проблеми са сходни реших, че ще е удачно да обсъждаме всичко накуп

Антония 

- специалист			

Така... Ето я моята баня. За съжаление, изключително неумела съм с програмите за чертаене, та не открих как точно се нагласяват стените. Но мисля, че в общи линии е ясно, нали? Не нарисувах душа и мивката, защото местата им са плаващи -- така или иначе ще къртим всичко и ще сменяваме тръбите.
В момента душът е в ляво от вратата, до тоалетната. Мивката е от дясно на вратата, точно до комина. Самата врата е талашитена и раздута, ще я сменявам непременно. Мисля си за плъзгаща се врата, като се изкушавам да намаля размера й от 80 на 70 сантиметра. У дома сме фини гаджета, няма да се затрудняваме да минаваме и през по-тесни процепи
Идеалният вариант А беше: душът да е на мястото на тоалетната, тоалетната да е на мястото на мивката, а мивката да е срещу тоалетната. Ако каналът на тоалетната не може да се мести, ще се мине на вариант Б: тоалетната остава на зафичканото кьоше, мивката минава срещу нея (на мястото на сегашния душ), а душът минава от другата страна на комина. Кофтито е, че както и да въртя трите задължителни елемента -- все тоалетната е най-сгъчката

В момента душът е в ляво от вратата, до тоалетната. Мивката е от дясно на вратата, точно до комина. Самата врата е талашитена и раздута, ще я сменявам непременно. Мисля си за плъзгаща се врата, като се изкушавам да намаля размера й от 80 на 70 сантиметра. У дома сме фини гаджета, няма да се затрудняваме да минаваме и през по-тесни процепи

Идеалният вариант А беше: душът да е на мястото на тоалетната, тоалетната да е на мястото на мивката, а мивката да е срещу тоалетната. Ако каналът на тоалетната не може да се мести, ще се мине на вариант Б: тоалетната остава на зафичканото кьоше, мивката минава срещу нея (на мястото на сегашния душ), а душът минава от другата страна на комина. Кофтито е, че както и да въртя трите задължителни елемента -- все тоалетната е най-сгъчката

Прикачен файл
Скица на баня 200х160 см с гаден комин 50х60 см по средата
bath.jpg (37.5 KиБ) Видяна 6938 пъти
										Последна промяна от Антония на съб яну 19, 2008 9:45 am, променено общо 1 път.

Тема "Канализация в малка баня и възможност за преустройство" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!

( ако можеш измери и отстоянията на изводите до близкия ъгъл за да е точно всичко)
 ( ако можеш измери и отстоянията на изводите до близкия ъгъл за да е точно всичко)