Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
asinka - специалист
Явно това е положението-или ще правиш нова замазка на стената, за да не ти стърчи батерията, както plumber пише, или ще мислиш декорация, която да издаде навън смесителя

Прикачен файл

dsc05091_1_143.jpg
dsc05091_1_143.jpg (42.3 KиБ) Видяна 4712 пъти
madrigal - напреднал
Е, сега вече ме хвърлихте в размисли!!!!!!!
Отивам да меря в банята.
От друга страна, на схемата, която асинка е копирала от сайта на Видима и по която и аз съм се ръководил, разстоянието от задния край на смесителя до капачката с уплътненията е между 54 и 76 мм., т.е. има допуск от 22 мм. Естествено, аз съм гледал да мина най-тънко в прекия и преносния смисъл на думата.
Все пак, ще сваля предпазната капачка и ще направя някои измервания.
Дано да не се наложи къртене, че комшиите вече няма да издържат.
madrigal - напреднал
Асинка, още нещо - като гледам от снимка на вашата баня, и при вас плочките не са до края на защитната капачка

Прикачен файл

pic_0007_210.jpg
pic_0007_210.jpg (36.6 KиБ) Видяна 4705 пъти
plumber - специалист
Махни предпазителя и сложи розетките.Приспадни около 2см.за фаянса и виж как ще стои.Може и да е добре.Ако не е лепи картон да излезе стената колкото трябва.
madrigal - напреднал
Тъй като превзех без да искам темата на колегата, сега ще споделя моя опит при избирането на вграден смесител за банята.
1. Не се подлъгвайте по красиво изглеждащи, но с някаква неизвестна марка аксесоари с ниска цена - като правило са китайски, дори в някои случаи да ви убеждават, че са турски или италиански. Видях доста такива, хващащи окото, но ако малко се замисли човек как точно биха се ремонтирали в случай на нужда, ще изпадне в безизходица.
2. Дори и да ви дават гаранция, поинтересувайте се кои са сервизите, какви са условията, има ли резервни части за следгаранционен сервиз и т.н.

За изборът, който аз съм направил - смесител на Видима, ще кажа само, че идва с подробно упътване и схема на подреждане на елементите му. Всички елементи са с партидни номера в случай на нужда от замяна на някой от тях и което е по-интересното, след като се загледах в смесителя, голяма част от елементите са немски. Ремонтът става изцяло отпред след сваляне на декоративния капак и този с уплътненията (нещо като ремонтът на вградените казанчета, само че с много по-улеснен достъп).

Тези доводи наклониха везните в полза на Видима при избора ми на смесител. С това въобще не омаловажавам фирми като Grohe, Hansa, Paffoni и др., но там пък на другото блюдо има един много сериозен фактор - високата им (поне за мен) цена.

Така че, както се казваше в една реклама, "The choice is yours". :-D
И умната!
madrigal - напреднал
А сега в отгвор на plumber, ето снимка на смесителя с поставен капак с уплътнения, максимално приближен до стената (снимка 1).
Според мен, ще мина без ново измазване, само с повечко лепило под плочките. Верно е, че е можело да пусна мазилката с половин-един см. по-дебела, но тя и без това не беше тънка.
Към Асинка - според мен това е правилният начин за поставяне на бялата капачка (снимка 2) - показва без сложни изчисления докъде минимално трябва да е потънал смесителят, както и дали има отклонения в хоризонтална и вертикална равнина. Е при мен не е спазено нито едно от 3-те условия :-D , но да се надяваме, че няма да личи много.

Прикачен файл

dsc05204-1.jpg
Положение на бялата капачка
dsc05204-1.jpg (92.28 KиБ) Видяна 4671 пъти

Прикачен файл

dsc05211-1.jpg
Разстояние между капачката с уплътненията и стената
dsc05211-1.jpg (140.06 KиБ) Видяна 4671 пъти
asinka - специалист
madrigal, сложи наистина розетката,заедно с гумените уплътнители kakто те съветва plumber и виж какво е разстоянието, което остава.
Дано се натъкмят нещата :)

Vidrata, еййййй

Това е поздрав за теб
vidrata - специален-специалист
.Мрянке , сорри вместо "отговор" аз прочетох отвор :lol: та за това .Иначе не мога да отворя поздрава ,но все пак мерси :-D .
madrigal - напреднал
Асинка - явно сме писали по едно и също време
asinka - специалист
vidrata написа:
.Мрянке ,...........Иначе не мога да отворя поздрава ,но все пак мерси :-D .

Видричке,
поздрав

PP. Представа си нямам защо не излиза...
Песента е Nightwish - Nemo
http://www.vbox7.com/play:066989a6

Тема "Смесители за баня- вградени във стената, откъде и как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: