Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ralev - специалист
Прогизването на стената да не е от канала или от липсата на хидроизолация, а не от водопровода :?
plo4kata - специалист
Става въпрос за къща на 1 метър от земята и канализациите са само надолу,а стената е подгизнала отвън от плочата нагоре.вътре е душът,но съм направил 2 ръце с аквастоп преди плочките пък и банята не се ползва,така че не е от водата при ползване на банята.
ESPACE - майстор
Трябва доста да си се постарал за да ти протече полипропиленова връзка. За експеримента съм правил глупости при заваряването (завъртане на топла заварка, недобре почистени повърхности, отрязан фитинг заварен върху тръбата, поорязан и пак заварен)и още никога не ми се е случвало да прокапе. Сигурно си зависи и от машината , но едва ли.
И какво му се чудиш толкова - кърти и оправяй.
Всъщност не си уточнил нещата докрай. От какъв материал е водопровода, който се е спукал зимата? Изцяло ли го подменихте или кърпихте?
plo4kata - специалист
За аварията е ясно какво трябва да правя,въпросът ми беше за истински технологии и насоки към доставчици на материали а що се отнася затова дали съм уточнил типът на материалите използувал водопроводчика преди мен бях написал ''РР'' което според мен би трябвало да означава полипропилен.
pavkatay - майстор
Пак ли си в болничен,колега. :?
Дано е по-кратък от предишния :)
ESPACE - майстор
plo4kata написа:
,въпросът ми беше за истински технологии

E, кое не му е истинското на РР технология? Като не ти е кеф с тях работи с медни тръби, Рех, поцинковани - каквото те влече.
plo4kata - специалист
Хайде да видим сега от къде идва проблема?Според мен има авария в плочата и подгизва нагоре по стената...

Прикачен файл

15092010_034.jpg
15092010_034.jpg (46.2 KиБ) Видяна 7834 пъти

Прикачен файл

15092010_007.jpg
15092010_007.jpg (39.81 KиБ) Видяна 7838 пъти

Прикачен файл

15052010_002.jpg
15052010_002.jpg (30.6 KиБ) Видяна 7838 пъти

Прикачен файл

15092010.jpg
15092010.jpg (28.79 KиБ) Видяна 7838 пъти

Прикачен файл

15092010_012.jpg
15092010_012.jpg (44.4 KиБ) Видяна 7838 пъти
limp3r - специалист
Прочетох че сте правили проби, но те не се правят така. Взема се налягането за района и надуваш с 1 - 1,5 бара отгоре и се оставя за 24 или 48 часа, като системата може да "спадне" в определени граници. Просто сега не мога да ги намеря тия данни. Имаше ги на някой от сайтовете на фирмите производители на ППР. Друго което трябва да се съблюдава е да не се замърсят или намокрят заварките. Може да е тъп въпроса, но топлата вода надухте ли я. Питам защото тука масово не я тестват, и после става мазало. Аз лично слагам мека връзка между топлата и студената и казвам на хората поне 24 часа да не замазват, че ако има проблеми да се отстранят лесно. Всеки прави грешки, важното е да си ги отстрани после.
plo4kata - специалист
Оказа се конденз.Зад картона е много висока температурата на въздушното пространство,защото минават тръби с гореща вода с рециркулация,което спомага за създаването на конденз от студената тръба.

Прикачен файл

15092010_036.jpg
15092010_036.jpg (41.94 KиБ) Видяна 7788 пъти
plo4kata - специалист
Студената и топлата вода бяха обезвъздушени и надути поотделно с вода,а що се отнася до връзката на мястото на бойлера,го правя задължително.При един от случаите ми протече след като загря бойлерът и ползвахме топлата вода,явно нещо се е разширило при преминаване на топлата вода.

Тема "КАК СЕ ПРАВИ ВОДОПРОВОД?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: