Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
erkamu - специалист
Здравейте,
сега търся сифон за поддушовото пространство.
Някой има ли опит с този тип сифон на Танушев:
Прикачен файл:
sifontan.JPG
sifontan.JPG (22.15 KиБ) Видяна 13488 пъти
Интересува ме катао се завърти решетката-така, че да затвори отворите-дали има ефект при липса на воден затвор?
А човек като се къпе дали без да иска не затваря отворите?
Тани - модератор
Представи си какво ще стане ако ти се скъса меката връзка и си затворил сифона? И за какво ти е въобще сифон , като ще го затваряш - слагай там една дупка на пода и и издялай една дървена тапа с която да си запушваш дупката като не се къпеш! Това е едно абсурдно решение , не ти го препоръчвам!
erkamu - специалист
Тани написа:
Представи си какво ще стане ако ти се скъса меката връзка и си затворил сифона? И за какво ти е въобще сифон , като ще го затваряш - слагай там една дупка на пода и и издялай една дървена тапа с която да си запушваш дупката като не се къпеш! Това е едно абсурдно решение , не ти го препоръчвам!
Тани,
не искам да коментирам иронията с която ми предлагаш дърводелското решение. Щом произвеждат такива сифони с механичен затвор (а има и такива с клик система) значи има хора, които ги ползват. А аз попитах дали има ефект от механичния затовр на въпросния сифон.
То като се скъса меката връзка едва ли повечето сифони ще могат да поеmат целия дебит? А ако нямам мека връзка в поддушоовото пространство?
Или ти призначваш само една марка -HL?
jekasus - майстор
Някои хора мислят, че ако по-скъпо - значи е по-хубаво и не можеш да ги убедиш в обратното.
Купи си такъв - viewtopic.php?f=4&t=39124&p=435946#p435946
Тани - модератор
Напротив! Дори не съм ползвал такъв сифон на HL, а ползвам по-евтини варианти . Ако един сифон не може да ти поеме целия дебит на като си пуснеш докрай и топлата и студената вода , то този сифон не е за там! Ти явно вече си взел решение, така че повечето доводи няма да ги приемеш, но както и да е! А относно това, че се предлагат и ползват такива стоки - определено ще има случаи в които да може да се използва - ако няма НИКАКВА теоретична възможност в помещението да влезне вода без пряко човешко участие , то може да се ползва!

А относно продаваните и купуването на стоки - има един лаф : Докато има балъци , ще има и тарикати! Това разбира се не се отнася пряко за този сифон , но винаги го имай предвид, когато някой ТЪРГОВЕЦ ти хвали нещо! То не бяха уреди за спестяване на енергия, като ги включиш в контакта, уреди за спестяване на гориво , като ги включиш в запалката на автомобила, топлоизолираща боя заместваща 5 см. стиропор и т.н.
Не искам да те засягам по никакъв начин , но все пак си помисли за плюсовете и минусите!

ПП Колегата също ти е дал добро предложение дори на по-добра цена от твоята! Но май е объркал линка. Този линк май е по- подходящ.

Сифоните които аз ползвам са на 24 лв и са имитация на HL
viewtopic.php?p=369994#p369994
erkamu - специалист
Тани,
можеш ли да пратиш линк към сифоните, които ти ползваш?

Днес ходих във МАРМАГ и разгледах въпросния сифон.
Обясниха ми, че той нямал воден затвор, а само механичен. По подходящ бил за сифони, които по-рядко биха били изложени на водно въздействие.
Понеже търся софон за поддушово пространство си мисля, че идеален би бил сифон и с воден затвор и с механична преграда.

Предложете нещо.
Тани - модератор
За съжаление след 30 минутно търсене не можах да открия линк към подобен сифон , затова отидох и купих един за да го снимам, защото напоследък темата е актуална, а смятам , че този сифон има доста предимства!

1. Има три входа Ф40 и един изход Ф50 , което го прави идеална шахта!Примерно за мивка, пералня и душкабина. :idea:
2. сифона се пълни от 4 места - от самия сифон и от трите входа и по този начин винаги е пълен и не мирише от канализацията.
3. В шахтичката се събират случайно попаднали в тръбите предмети , като да речем венчалната ви халка в мивката . Също така лесно се чисти от косми от самия сифон.
4. Входовете са с бързи връзки и не се налага лепене.На два от входовете има тапи , така че има избор колко входа да се ползват.
5. Нивото на замазката може да варира без да се притесняваме за нивото на решетката - може да я отрежем на последния етап където и да се получи нивото може да се отреже до 3 см
6.Има капак , който предпазва сифона докато се правят замазки и текат другите ремонти, а от друга страна не ни мирише от канализацията.

Прикачен файл

P1410807.JPG

Прикачен файл

P1410808.JPG

Прикачен файл

P1410809.JPG

Прикачен файл

P1410810.JPG

Прикачен файл

P1410811.JPG

Прикачен файл

P1410812.JPG

Прикачен файл

P1410813.JPG

Прикачен файл

P1410814.JPG
erkamu - специалист
Тани,
Благодаря за усилието. Много обемист ми изглежда...Колко струва и откъде го купя. Може би трябва да отида да го видя на място?
Тани - модератор
Струва 24лв. и го купих от Карлово. Наистина изглежда обемист, но трябва да се вкопае само около 3 см под нивото на тръбите. Замазката става малко по-висока. По принцип е по-широк от обикновените, но това не е проблем
рашкета - специалист
Тани написа:
Най ме е яд когато някой пише по-бързо от колкото може да мисли.
Ами я ти сега си представи, че банята е с 2 сифона и единия е под душа , а другия в сухата част.Знаеш ли лятото за колко време се изпарява водата от сифона в сухата част и на какво започва да пахне???????
Инак тея на Танушев наистина имат доста малък затвор.

Тема "Избор и монтиране на подов сифон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: