http://marmag.bg/bg/products/Дюбел-за-м ... 212022020/
10 са
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Стиви
- специалист
29 мнения в "Дюбели за бойлер и мивка"
Pooh
- майстор
13 см. кухина ???
Според мен е Causa perduta цялата операция. за всички окачвания в банята се мисли ПРЕДИ поставянето на картона, а не когато са налепени плочките.
Шпилката, която не би се огънала и наранила и обшивка и плочки, е по-голяма от ушите за закачане на бойлера. А за мивката още по-зле ... с много лъжене може и да се закрепи, но не трябва НИКОГА никой да се подпира или да я пълни с вода.

Според мен е Causa perduta цялата операция. за всички окачвания в банята се мисли ПРЕДИ поставянето на картона, а не когато са налепени плочките.
Шпилката, която не би се огънала и наранила и обшивка и плочки, е по-голяма от ушите за закачане на бойлера. А за мивката още по-зле ... с много лъжене може и да се закрепи, но не трябва НИКОГА никой да се подпира или да я пълни с вода.

chapara
- майстор
Pooh написа:13 см. кухина ???+1![]()
8180
- майстор
Pooh написа:13 см. кухина ???-1!![]()
Пичове, не помагаме.

Има шпилки и шпилки (по-як материал), може да се набият няколко, с планка и куки съм нея. В случая лепилото (хим. дюбел) не играе. "Технология кебапче" също ще носи достатъчно, според мен
Не забравяйте тавана - вероятно бетон.
Pooh
- майстор
8180 написа:Пичове, не помагаме.Щом стените са на картон, дали тавана е оставен?Няма не може в този Форум.
Има шпилки и шпилки (по-як материал), може да се набият няколко, с планка и куки съм нея. В случая лепилото (хим. дюбел) не играе. "Технология кебапче" също ще носи достатъчно, според мен
Не забравяйте тавана - вероятно бетон.
Хим. анкер не става - как и колко голяма дупка трябва да се пробие, за да се достигне до самата стена? Стената също не е от най-здравите (не е, като да е стоманобетон). Рамото на огъване, за всяка евентуална шпилка е достатъчно, за да нарани плочките и картона. И пак ще повторя - мивката ми се вижда дори по-проблемна откъм монтаж.
Иначе си прав - ВСИЧКО е възможно, но не и без да се ... поразтвори обшивката

Виж, ако стъпят на пода - тогава може да се мине и без разбиване

chapara
- майстор
E то с къртене и баба знае, пак не помагате. Но то и не може да се помогне , когато мисълта идва след действието. За бойлера е трябвало да се спуснат шини с куки или болтове от тавана, надеждно захванати и да останат зад картона преди да се затвори. За мивката си има готови елементи за монтаж на гипскартон, но съм го правил с хидрофобен шперплат в UD-то закопчан в зоната на монтаж пак преди закопчаване на картона (справка магазин АИКО бул. "Европа" София). На всяка от стените има по две огромни мивки вече 10 години
По същия начин са и писоарите. Като обшивката е двоен влагоустойчив картон. С плочките се получават около 80 мм.дебелина в която може да се захване крепежен елемент за монтаж на мивка. Малка подробност. Когато бургията стигне до шперплата се разпробива по малка дупка така че болта да се навие в него, а не дюбела да уплътнява в шперплата
От мен това е помощта, за идните поколения

schuldiner
- майстор
Ами аз тествах - 18-ка арматура в четворка не мръдва въобще под тежестта ми, а е изнесена 30 см. Проблем е единствено колко чисто ще се направи отворът и как ще се уплътни после леглото, че и през фаянс. Ама не е невъзможно. Пък като не стане, може да се демонтират плочка-две и да се работи по-спокойно.
То туй е проблемът - аз досега щях да съм я свършил без оглед на красивото, само да е задоволително здраво. Ама на майсторите не отива да препоръчват такива хамалски изпълнения и казват "не може". Напълно подкрепям впрочем, щото после хората забравят при какви условия е правено и само помнят кое не е доизпипано.
То туй е проблемът - аз досега щях да съм я свършил без оглед на красивото, само да е задоволително здраво. Ама на майсторите не отива да препоръчват такива хамалски изпълнения и казват "не може". Напълно подкрепям впрочем, щото после хората забравят при какви условия е правено и само помнят кое не е доизпипано.
Тема "Дюбели за бойлер и мивка" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература