• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
gunoff - специалист
Здравейте !
Ами каквото и да се каже много дълъг е периода !
А и цената завишена ми се вижда !
Подобна баня сам човек ми я направи перфектно за 4 дни ( 30 кв.м. )
като сложи гърнето и умивалника и през цялото време се ядосваше, че бавно става защото го накарах да смени декоративните плочки с други ( тия с рисунките - старите не ми харесаха ) и щял да закъснее за следващият ангажимент. И това сам човек !

ПП С уважение към всички майстори - защитавате се взаимно, защото работите на няколко места едновременно !
EDI - майстор
Аз не съм майстор, а любител.Ама ми кажи как за 4 дни - изкърти старото покритие, после мазилката, постави ВиК, измаза отново, изчака да поизсъхне, монтира вграденото казанче, налепи плочките, фугира, постави арматурата, направи тавана.......не мога да си го представя нещо.
Тани - модератор
Kalpazanka написа:
Здрашейте, бихтели ми казали дали офертата, която ми предложиха от един магазин е добра. В нашата баня трябва да се :

изкъртят плочките,
за се шпакловат стените и
да се изравнят
, да се сменят тръбите
и канала,
да се направи още един канал,
да се сложи окачен таван
да се залепят нови плочки
и под,
да се вгради казанче
и да се поставят мивката
и шкафовете
в баня със стени 29кв.м. и под 4 кв.м. за сумата от 2100лв. В тази цена влизат труда и материалите ( без плочки, казанче, мивка, шкафове и смесители). И още исках да ши питам 20 дни не са ли много за тази работа?
Благодаря :klatsch:
Здравейте !

Ти определено не си и виждал как се къртят и изнасят стари плочки

за следващите етапи и технологично време няма да говоря! А това за сам човек.......
gunoff - специалист
В интерес на истината банята вече беше с изградена ВиК мрежа, а плочки не са къртени - беше на мазилка.
И въпреки всичко 20 дни са много.

Сега ми предстои ремонт на баня и тоалетна, които след ремонта ще бъдат едно помещение с размери 270/160 см. Къртенето, ВиК, подмазване на стени и под, зидане с YTONG, монтаж на бойлер, умивалник и тоалетна чиния ( чудя се с моноблок или вградено казанче ) - АЗ. Фаянса и теракота - споменатият по-горе майстор.
Ами трябва да се вместя в срок от 7-10 дни - това е положението.
SHL - специалист
gunoff написа:
Здравейте !
като сложи гърнето и умивалника и през цялото време се ядосваше, че бавно става защото го накарах да смени декоративните плочки с други ( тия с рисунките - старите не ми харесаха ) и щял да закъснее за следващият ангажимент. И това сам човек !

ПП С уважение към всички майстори - защитавате се взаимно, защото работите на няколко места едновременно !
За цени, няма да говоря - всеки си преценява сам, колко може да отдели за ремонт. Все пак 4 дни са много малък период за готова баня. Кажи, точно какви операции е извършил майстора за тези дни? Извинявай, ама ми стана любопитно и чудно :? За 4 дни сам човек може да окепази много работи, като бърза. Познавам не един и двама, такива бързаци. Имаше един слагаше 15 квадрата по стените на тоалетна за 1,30h. ( 1 час и 30 минути ) Това беше в кухнята на ресторант в Лозенец. Качеството естествено, беше под критичния минимум !Все пак gunoff, ако не ти представлява трудност лесно можеш да снимаш банята и да я покажеш в тази тема тук за да видим, какво е излезнало след тази бързина. Ще го направиш ли ? И моляте снимай отблизо ( в детайли ) вътрешните ъгли по банята и ръбовете. Снимай, също и начина на оформяне на силикона по мивка, тоалетна, душ-кабина или вана. Снимай и плочките над вратата. Снимай и начина на обработка на сифона. Преди да я снимаш я намокри с душа. Снимай и тавана.
Не казвам, че е невъзможно да се направи баня за 4 дни. Аз познавам един такъв майстор, който е способен да работи с тази бързина и доста добро качество при това - казва се Шабан. Шапка му свалям. Само че за около 12 години в строителството съм видял десетки плочкаджии и твърдя, че този начин на работа го владее само той ! Аз лично с един помошник правя една баня в най-бързия случай за 5 дни без ВиК-инсталацията и монтажите. Надявам се, като видя снимките ти да се изненадам приятно :)
gunoff - специалист
OK
Ще я снимам при възможност ( нямам цифрово фото, но ще потърся ).
За майстора - цял живот е работил в строителството на мини "Черно море", сега е млад пенсионер и продължава. Няма нещо което да не може да направи. Проблема е, че много трудно можеш да резервираш време за работа - много е търсен.
Още нещо - мен качеството идеално ме устройва !
20 дни ремонт на баня са ужасен дискомфорт !
Rumen Iankov - специалист
gunoff написа:
Здравейте !

Защо не ни дадеш тел на този майстор да дойде в къщи да ми свали старите плочки,направи ново ВиК измаже банята и залепи новите плочки за 4 дена и също така да монтира всички аксесоари в банята.
Всеки клиент иска ако може да му стане ремонта за вчера но не става така тази работа.И аз искам като се срещна с дадент клиент докато си говорим да съм направил ремонта и да си взема парите за моята работа но просто не става.Има си технологично време. :)
gunoff - специалист
Стана ми много интересно !
Защо на всяка цена се опитвате да докажете, че срок по-малък от 20 дни е невъзможен?
Що се отнася за ремонта на банята във вилата ми - оня, дето е 4 дневен и много ви бърка в очите:
1. Поясних, че ВиК инсталацията е поставена, а стените и пода съответно подмазани.
2. Имах намерение да заема един фотоапарат и да снимам, но се позамислих и се сетих, че без да искам ще започна да правя реклама на много народ, който се опитва да убеди останалите потребители колко некачествено е извършен ремонта и видите ли те не работят така.
3. За пръв път чувам за прословутият 20 дневен срок и реагирах спонтанно.

Със здраве ! :)
SHL - специалист
2. Имах намерение да заема един фотоапарат и да снимам, но се позамислих и се сетих, че без да искам ще започна да правя реклама на много народ, който се опитва да убеди останалите потребители колко некачествено е извършен ремонта и видите ли те не работят така.
Не се разбираме, явно. Сега да изясня разногласията. Що е то ремонт на стара баня ( ако банята ти е била стара ):
:arrow: Къртене и изнасяне на строителен отпадък.
:arrow: Подмяна на водопроводни тръби с нови.
:arrow: Пускане на кабели за лампа, вентилатор, бойлер ( евентуално ), огледало ( евентуално ) и вана или душ-кабина ( евентуално )
:arrow: Измазване на банята
:arrow: Таван, измазване или изолация - той е отделно ( моя предценка )
:arrow: Лепене на плочки по стените - колони, врата или прозорец за обръщане с плочки забавят малко работата
:arrow: Лепене на под с последващ кърпеж на стените
:arrow: Фугиране - от 2 до 5 часа в зависимост от това какви фризове има и колко цвята се фугира. Реално един човек си губи цял ден при баня с два цвята
:arrow: Таван, боядисване или нанасяне на мазилка
:arrow: Монтажи: мивка, тоалетна, душ-кабина ( вана, биде ) огледало, и останалите аксесоари - на сам човек му отнема цял ден
Този вид основен ремонт отнема на двама души средно 16 дни !
Темата беше отворена именно за такъв ремонт - основен.
gunoff, ти се опита да сравниш ремонта на твойта баня с този по време за изпълнение.
Или не четеш внимателно условието на темата или нарочно се опита да дразниш. Твоят ремонт започва от дейноста "лепене на плочки по стените". Мислиш ли, че е реално съпоставим срока на извършените дейности в твоята баня със срока необходим за работа в тази за която се иска мнение ?

И въпреки всичко искам да отбележа, че това което е направил твоят майстор за 4 дни е похвално стига и да отговяря на доброто качество. Имам много дълъг опит и смея да твърдя, че баня, като твойта ( само лепене на плочки и монтажи ) ще я направя с един помошник за 5-6 дни. Което ме наведе на мисълта, че работата, която си получил като краен продукт не е съвсем наред с качеството. Затова и те помолих да я снимаш за да я видим тук. Все още не съм оплюл труд на майстор, който си е свършил работата, напротив, ако изпълнението е добро питам за телефона му. Така че не бива да се притесняваш, че мога да реша да си правя фалшива реклама по този начин.

За майстора - цял живот е работил в строителството на мини "Черно море",
За твое сведение познавам, също и много "майстори" работили цял живот в някое голямо държавно предприятие.... Едно ще ти кажа по този въпрос: работата в държавните предприятия е на светлинни години назад от тази в частните домове. Много добре познавам модела на работа на майстори и работници в държавно предприятие. Баща ми работи цял живот в заводи, като Кремиковци и Средец. Аз съм работил в Кремиковци в завода за студено валцоване и мога да ти кажа че изискването за качество там е нула. В завод критериите са съвсем други. Ако има работа, трябва да се свърши за да не спира дейноста по другите вериги. А именно, работа се върши, но никой няма да ти гледа дали е красиво. А няма ли работа се сяда на четворка белот с пиене, кой каквото си е донесъл.... :lol: Хора работили дълги години в заводи и държавни предприятия трудно свикват с изискванията за качество на частните обекти. Говоря обаче за занаяти, като: плочки, гипс, ВиК, боя. Един прост пример: много често след водопроводчик се налага основно премазване на баня или преработка на водопроводната система. Това е така, защото човека не се интересува, че след него ще се маже и често не вкопава достатъчно колената по ъглите.

Е все пак ми се иска да видя и твойта баня - с нищо от казаното не се стремя да те обидя. Това е личното ми мнение по този въпрос.
lakosste - специалист
наистина тази цена е напълно реална.но много хора им се виждат високи тея цени.ние например баните и тоалетните не ги смятаме на квадрат.аз ако днес върху под налепя 15 кв. то в баня ще налепя 5-6 кв.там всичко е завъртане и играчка.една средна баня според мен излиза със всичко около 1000 лв само майсторлък.значи говорим влиза се в едно старо помещение изправяне на стени водопровод ток лепене направа на таван зареждане абе с една дума до готова за ползване баня.
  • 1
  • 2

Тема "Дали е добра офертата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: