Ясно.
Но все пак - по-добре е да се даде наклона със замазката,така ли?
Иначе после ще влезе много лепило??
- 1
- 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
XpacTa
- специалист
20 мнения в "Наклон на пода в банята"
masterval
- майстор
На твое място бих помолил майсторите по замазката учтиво да не я равнят.
Според плочките, които ще се слагат направи сметка къде ще ти дойде сифона между 2 плочки и там да счупят замазката. Не да я задигат към всяка стена, а само към две стени да я счупят, тогава и плочките по-евтино ще ти ги наредят и като лепило, и като време.
Според плочките, които ще се слагат направи сметка къде ще ти дойде сифона между 2 плочки и там да счупят замазката. Не да я задигат към всяка стена, а само към две стени да я счупят, тогава и плочките по-евтино ще ти ги наредят и като лепило, и като време.
Rumen Iankov
- специалист
masterval написа:На твое място бих помолил майсторите по замазката учтиво да не я равнят.Ако се слагат плочките диагонално ще е по трудно полагането на плочките.
Благодаря ви за съветите.Ще се опитам да ги следвам.Малко сложничко ми звучи,но с няколко прочитания започнах да схващам.
А майсторите уж ми обещаха,че ще направят наклон...Ще видим идната седмица.Стискайте ми палци
А майсторите уж ми обещаха,че ще направят наклон...Ще видим идната седмица.Стискайте ми палци

Mona написа: А майсторите уж ми обещаха,че ще направят наклон...Ще видим идната седмица.Стискайте ми палциНаклони всякакви!
masterval
- майстор
Rumen Iankov написа:До Rumen Iankov. Нямам предвид диагонално редене. Дори идея си нямам какво се предвижда. Просто предлагам, ако банята, например, е 2 на 2 м. сифонът да не се мери посредата, а спрямо плочките - ако са 30х30, 20х20, или други (дано не са 9х9) да се прецени според тях мястото на сифона и от там да се задига (чупи) замазката.masterval написа:На твое място бих помолил майсторите по замазката учтиво да не я равнят.Ако се слагат плочките диагонално ще е по трудно полагането на плочките.
Time2Burn
- специалист
че то нали се почва да се редят от сифона, има ли значение къде ще е той??
Аз лично предпочитам замазката да няма наклон или той да е минимален. Веднъж онея от ГБС-а ми правиха наклони и нямам думи .... то беше наклон 15см на метър. Сега е модерно да имаш душ кабина, а сифона който е извън нея да е дежурен, да се сложи в близост или под мивката и да няма никакъв наклон. Просто да варди от наводнение. Ама всеки си го прави кой как си знае. Аз сега правя една уникална баня дето струва 30 хиляди, скоро ще наслагам снимки с майсторските изпълнения...
Аз лично предпочитам замазката да няма наклон или той да е минимален. Веднъж онея от ГБС-а ми правиха наклони и нямам думи .... то беше наклон 15см на метър. Сега е модерно да имаш душ кабина, а сифона който е извън нея да е дежурен, да се сложи в близост или под мивката и да няма никакъв наклон. Просто да варди от наводнение. Ама всеки си го прави кой как си знае. Аз сега правя една уникална баня дето струва 30 хиляди, скоро ще наслагам снимки с майсторските изпълнения...
- 1
- 2
Тема "Наклон на пода в банята" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература