• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
XpacTa - специалист
Да не ги лепиш. Само ги "разхвърляй" на пода.
Ясно.
Но все пак - по-добре е да се даде наклона със замазката,така ли?
Иначе после ще влезе много лепило??
EDI - майстор
Да, защото лепилото е по-скъпичко от пясъка и цимента.
masterval - майстор
На твое място бих помолил майсторите по замазката учтиво да не я равнят.
Според плочките, които ще се слагат направи сметка къде ще ти дойде сифона между 2 плочки и там да счупят замазката. Не да я задигат към всяка стена, а само към две стени да я счупят, тогава и плочките по-евтино ще ти ги наредят и като лепило, и като време.
Rumen Iankov - специалист
masterval написа:
Според плочките, които ще се слагат направи сметка къде ще ти дойде сифона между 2 плочки и там да счупят замазката. Не да я задигат към всяка стена, а само към две стени да я счупят, тогава и плочките по-евтино ще ти ги наредят и като лепило, и като време.
Ако се слагат плочките диагонално ще е по трудно полагането на плочките.
Благодаря ви за съветите.Ще се опитам да ги следвам.Малко сложничко ми звучи,но с няколко прочитания започнах да схващам.
А майсторите уж ми обещаха,че ще направят наклон...Ще видим идната седмица.Стискайте ми палци :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Mona написа:
А майсторите уж ми обещаха,че ще направят наклон...Ще видим идната седмица.Стискайте ми палци :-D
Наклони всякакви!
masterval - майстор
Rumen Iankov написа:
masterval написа:
Ако се слагат плочките диагонално ще е по трудно полагането на плочките.
До Rumen Iankov. Нямам предвид диагонално редене. Дори идея си нямам какво се предвижда. Просто предлагам, ако банята, например, е 2 на 2 м. сифонът да не се мери посредата, а спрямо плочките - ако са 30х30, 20х20, или други (дано не са 9х9) да се прецени според тях мястото на сифона и от там да се задига (чупи) замазката.
Time2Burn - специалист
че то нали се почва да се редят от сифона, има ли значение къде ще е той??
Аз лично предпочитам замазката да няма наклон или той да е минимален. Веднъж онея от ГБС-а ми правиха наклони и нямам думи .... то беше наклон 15см на метър. Сега е модерно да имаш душ кабина, а сифона който е извън нея да е дежурен, да се сложи в близост или под мивката и да няма никакъв наклон. Просто да варди от наводнение. Ама всеки си го прави кой как си знае. Аз сега правя една уникална баня дето струва 30 хиляди, скоро ще наслагам снимки с майсторските изпълнения...
emil_v r - майстор
Здр . , за мен и колегите снимай парите . Тия плочки ги гледаме постоянно :) .

Прикачен файл

PICT0h033.JPG
PICT0h033.JPG (84.8 KиБ) Видяна 4927 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Наклон на пода в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: