Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
sspoko - специалист
ribnikolaevi мисля че казваше че си от Троян мини покраи германус и виж витрината там има изработени стелажчета от такъв плексиглас но са машинно огънати. А колкото до 20мм плексиглас при цена около 150/170 лв. кв. м. едва ли е наи удачния материал за направиси сам. Но може да се реже с хубав за предпочитане видиран диск.
ribnikolaevi - майстор
Аз съм роден в Троян, но не живея там доста време вече, потънах в черната дупка, наречена София. Къде е тоя Германос?
20 мм ли е препоръчителната дебелина на ПВЦ за мебелите? Не може ли да се мине на по-малка?
При такава цена на материала, разбирам защо цената на качествените мебели за баня е такава ...
А плексиглас ли се ползва за баня по принцип, или това е някаква опция. Къде се продават такива материали в София, все пак? Какво е точното им наименование? След като се направи среза, обработва ли се повърхността и ако да, как?
ebahti - майстор
в Троян едва ли има няколко Германоса-требва да е само 1 :-D
vlado-rs - помощник
Абсолютно всички мебели за баня от полистирол се правят от листи с дебелина 2,5мм и 4,5мм. С малко мислене ще разберете как докарват дебелината на страниците на мебелите :wink: Може да си ги режеш и с макетен нож... Лепят се с лепило което се прави от парчета от самия материал и кореселин. В 1 буркан ги оставяте за няколко часа, докато сместа стане по-рядка от боза и лепите... Сега има някакъв пено-пвц .... там дебелините са 10, 13, 15мм. Там става малко по сложно защото трябват такери на въздух за да се наковат и циркуляр за да може да си ги накроите.
sspoko - специалист
Не е необходимо да се правят от плексиглас споменах го защото някъде по нагоре колега го спомена като пример, да при разпенените плоскости цените са по атрактивни /около 40лв. за 10-15мм до около 80лв. при 20мм/ и определено са по лесни за работа, въпреки това смятам на база на опита си от работа с пвц че дебелините до 4 мм не са най подходящи за цялостна изработка на мебели, виж за някоя лавичка или плотче става но при всички случай с добро оребряване. А за teoto адмирации супер се е получило.
Freja - помощник
Bambookita разбира се, че плоскостите на Хаглайтнер. Работила съм в сферата и на тези плоскости им правих представяне преди около 7 години ги вкараха...с горяща цигара отгоре...не мърдат и следа от цигарата няма.
Bambookita - специалист
Имат един сериозен проблем-цената.Ако някой може да си го позволи това е най-удачния вариант.
Freja - помощник
Е цената им е подобаваща като за материал, които е може би вечен, но и зависи за какво ти трябва... Българския МДФ, ако не го поливаш с вода непрекъснато ще изкара няколко години, италианския ще изкара малко повече, а има и една фабрика пак италианска, която на шкафовете им слага едно стъклено покритие и ще изкара и повече, но там цените са още по-сериозни. Така че...ако искаш пиши ми на ЛС за какво ти трябва и ще ти дам съвет.

Тема "Питане относно мебели за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: