ribnikolaevi мисля че казваше че си от Троян мини покраи германус и виж витрината там има изработени стелажчета от такъв плексиглас но са машинно огънати. А колкото до 20мм плексиглас при цена около 150/170 лв. кв. м. едва ли е наи удачния материал за направиси сам. Но може да се реже с хубав за предпочитане видиран диск.

Аз съм роден в Троян, но не живея там доста време вече, потънах в черната дупка, наречена София. Къде е тоя Германос?
20 мм ли е препоръчителната дебелина на ПВЦ за мебелите? Не може ли да се мине на по-малка?
При такава цена на материала, разбирам защо цената на качествените мебели за баня е такава ...
А плексиглас ли се ползва за баня по принцип, или това е някаква опция. Къде се продават такива материали в София, все пак? Какво е точното им наименование? След като се направи среза, обработва ли се повърхността и ако да, как?

Може да си ги режеш и с макетен нож...  Лепят се с лепило което се прави от парчета от самия материал и кореселин. В 1 буркан ги оставяте за няколко часа, докато сместа стане по-рядка от боза  и лепите...   Сега има някакъв пено-пвц .... там дебелините са 10, 13, 15мм. Там става малко по сложно защото трябват такери на въздух за да се наковат и циркуляр за да може да си ги накроите.
   Може да си ги режеш и с макетен нож...  Лепят се с лепило което се прави от парчета от самия материал и кореселин. В 1 буркан ги оставяте за няколко часа, докато сместа стане по-рядка от боза  и лепите...   Сега има някакъв пено-пвц .... там дебелините са 10, 13, 15мм. Там става малко по сложно защото трябват такери на въздух за да се наковат и циркуляр за да може да си ги накроите.