• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 38
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
тези дни ще започна лепенето на плочки в тоалетната. Преди около 4 години трябваше да залепя около 10м2 подови плочкии тогава си купих ето тази машинка:
Прикачен файл:
ma6.JPG
Имах спомени че някак си луфта на резеця към края се беше увеличил. Какво имам в предвид-на плочката си има начертана линия за сряза-започвам от единия край точно на линията, а като стигна на другия край среза е избягал с 5 мм?
това дали се дължи на луфт или на устройството, което е зад машинката?
Това е втора снимка :
Прикачен файл:
ma61.JPG
Дали тези винтчета е редно да се достегнат? Това ще намали ли луфта?
Ето това е снимка на самия резец:
Прикачен файл:
ma62.JPG
ma62.JPG (46.06 KиБ) Видяна 2162 пъти
не знам дали може да се направи извод за състоянието на резеца...
А това е снимка с два сряза , което направих днес на една подова плочка.
Прикачен файл:
ma63.JPG
Та...какво мислите за машинката. Как мога да я "постегна"?. Някакъв съвет за по удачно рязане с такава разхлопана машинка?
ZEDYCUS - майстор
Постегни я, май месец и аз така , взех машинка и веднага я постегнах( viewtopic.php?f=45&t=37978 ) но едни 2-3 мм винаги се получаваше разлика. Накрая чертах плочката и после режа по чертата, за да не се криви с ограничителя. Евтини машинки какво да ги правиш.
chapara написа:
Аз препоръчвам метална, защото не старее. Преди години правих една печатница. Сложихме шарени лайсни. Седяха перфектно, като шарките на плочката. При почистване обаче с препарати, за един месец лайсната беше станала дюс :-D Ето за автора на темата и за останалите малко снимков матерял :wink: , за да си го представи нагледно.

Освен това, металната може да се съчетава с лунички, батерии и аксесоари, за мен седи някак си неангажиращо. Но това е мое лично мнение.
Chapara,
Благодаря ти за снимките. Като че ли метална с бял цвят наистина стои добре. Пък и се съчетава с цвета на батериите...
Пластмасовите лайстни струва около 5 лева (2.5 м). Металните колко струват?
chapara - майстор
ivanvasilev1970 написа:
chapara написа:
Аз препоръчвам метална, защото не старее. Преди години правих една печатница. Сложихме шарени лайсни. Седяха перфектно, като шарките на плочката. При почистване обаче с препарати, за един месец лайсната беше станала дюс :-D Ето за автора на темата и за останалите малко снимков матерял :wink: , за да си го представи нагледно.

Освен това, металната може да се съчетава с лунички, батерии и аксесоари, за мен седи някак си неангажиращо. Но това е мое лично мнение.
Chapara,
Благодаря ти за снимките. Като че ли метална с бял цвят наистина стои добре. Пък и се съчетава с цвета на батериите...
Пластмасовите лайстни струва около 5 лева (2.5 м). Металните колко струват?
20-22 лв.

А машинката :?

Изображение

Изображение
Въпрос за лайсните. Сега виждам, че има 8 мм, 10 мм , 12 мм.

Предполагам, че моя размер трябва да го съобразя с дебелината на плочките:
Прикачен файл:
laysna.JPG
laysna.JPG (12.98 KиБ) Видяна 2137 пъти
Ако плочките са дебели 8 мм. Кой е моя размер лайсна?
Освен това има ли значение тази издълйена част при основата на лайсната към коя стена ще бъде?
jekasus - майстор
chapara написа:
20-22 лв.
С какво са по-добри от тези за 10 лв.
Да постнем и ние някоя снимка с лайсна :-D
ivanvasilev1970 написа:
Въпрос за лайсните. Сега виждам, че има 8 мм, 10 мм , 12 мм.
Ако плочките са дебели 8 мм. Кой е моя размер лайсна?
Освен това има ли значение тази издълйена част при основата на лайсната към коя стена ще бъде?
+ 2 мм, на втората снимка лайсните трябва да се една срещу друга, иначе няма значение.

Прикачен файл

100_1307.JPG

Прикачен файл

100_0617.JPG

Прикачен файл

100_1148.JPG
Jekasus,
това "...на втората снимка лайсните трябва да са една срещу друга" не го разбрах???

Друг въпрос: Нали си спомняте кофти размера на едната гипскартонена стена - 43см , а плочките са ми 40.
Предложението бе съседната сена да се дошпаклова, така че 40 см да дойдат точно. После дойде предложението вместо шпакловка да се залепи един слой ГК.

Това предложение ми се видя най лесно за изпълнение,
Въпроса е този ГК да го хвана ли и с дюбели за стената. Или само залепване е достатъчо. С какво лепило да залепя ГК към стената?
+ 2 мм,
Т.е. ако моите плочки са дебели 8 мм. Лайсната, която трябва да купя е 10 мм. Така ли?
А тези 8 мм лайсни за какво ги ползват? Има ли плочки дебели 6 мм?
jekasus - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Jekasus,
това "...на втората снимка лайсните трябва да са една срещу друга" не го разбрах???
При теб е без значение.
ivanvasilev1970 написа:
Това предложение ми се видя най лесно за изпълнение,
Въпроса е този ГК да го хвана ли и с дюбели за стената. Или само залепване е достатъчо. С какво лепило да залепя ГК към стената?
viewtopic.php?f=4&t=39558 Първите 4 поста. Няма смисъл от излишни приказки повече.
ivanvasilev1970 написа:
+ 2 мм,
Т.е. ако моите плочки са дебели 8 мм. Лайсната, която трябва да купя е 10 мм. Така ли?
А тези 8 мм лайсни за какво ги ползват? Има ли плочки дебели 6 мм?
Да, за да може и лепило да влезе между плочки и лайсната. Старите плочки 15 х15 са май 6 мм :?
Взема да постна една темичка за моя начин за слагане на лайсни :?
marmoz - специалист
ivanvasilev1970 написа:
Може и с теракол може и сгипсово лепило :)
Дубели не,само винтове черни за гипсоратон или към задният картон /след като изсъхне/или ако ти е на конструкция с по дългите да се хванеш на няколко места към UDто :)
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 38

Тема "Ремонт на тоалетната в действие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: