LazarGanev написа:Някак си особено интересно ми става, когато трябва да споря с плочкаджия по инженерни въпроси. :
chapara написа: Казвам как е редно да се направи, защо се произвежда тази изолация, или на нас в Булгаристан не ни е необходима просто ей така.Тази изолация изобщо не е измислена за да се слага под плочките, повярвай ми
jekasus написа:Тръбите изискват изолация, а не топлоизолацияТова говори че няма единно мнение сред гилдията, а всеки си бае, както си знае. То не бяха аквапанели, гипсокартони -зелени, не червени и не знам какво. Къде го пише това? В куфари и открити места да - задължително топлоизолация, но в стените не само че не е задължително, но в повечето случаи няма възможност. А и нужда. Може да се сложи, но чак пък :Така че и обикновена гофра ще свърши работа.
Ако тръбите са пуснати само по една стена, демек 2 метра приблизително, линейни разширения са пренебрежително малки, по-точно няма изобщо. Но това се отнася само за тръби в мазилка, открити участъци в "куфара" ти покрий със топлоизолация(тръбна изолация) за да няма конденс по тази част от тръбите.
tanosliven написа: Не подлъгвайте хората с непрофесионални изказвания които в бъдеще струват пари ,време и нерви.- Айде холан!
chapara написа:Въпроса опира в това че ти отговаряш по гаранцията за тръбите, които са невидимите в случая"Свит паркет по пода" - пак изместваш темата както ти е удобно, а облицовчиците за крайния продукт барабар с гаранциите му(мин5 год)Работи си както си знаеш, твое право е. При панелките като няма разстояние се маже приятелю. Едно нещо като е недомислено, защо трябва да остава така. На всичко му се намира колая. Аз имам водопроводчици, които работят пред мен както аз им кажа, без свободни съчинения, носиме гаранциите взаимно и до сега да чукна на дърво за толкова години работа няма една рекламация относно настилки и облицовки. А обратното-преправяници колкото щеш, именно от такива изпълнения. Виждал съм и свит паркет на пода , там където минават тръби, да паркет супер скъп-баровски , с цена баровска, залепен и се вижда съсъхването. Та тука не е професионален форум, аз казах каквото имаше, от там нататъка всеки си решава.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: