Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
VLADO66
- майстор
46 мнения в "Замазване на тръби"
chapara
- майстор
LazarGanev написа:Някак си особено интересно ми става, когато трябва да споря с плочкаджия по инженерни въпроси. :
LazarGanev
- "Велик майстор"
Съжалявам, не съм искал да обидя никой с понятието "плочкаджия", не съм смятал, че някой ще се обиди от професията си, не мисля че има обидни професии. Да ме извиняваш chapara, не знам как е по Вас, ама при нас такова понятие "монтажник на трайни твърди облицовки" не съм чул някой да ползва. Употребява се "фаянсаджия", "каменар", "плочкаджия", ама ако тези названия са ти обидни - няма проблеми да се обръщам със "монтажник на трайни твърди облицовки" или "облицовчик". Преди дни както казах четох лекция по Топлотехника от друг "монтажник на трайни твърди облицовки", който си беше избрал ник plochkatabg (или нещо подобно), та затова си позволих този израз. Както и да е. За висшето нищо не съм казал, ти сам си го тълкувал, познавам доста висшисти фаянсаджии, шпакловчици. Може и 3 висши да има човек и пак да не е изучавал Съпротивление на материалите, а със доктор, адвокат или филолог ми е странно да споря по инженерни теми. Както ми е странно да споря с доктор по медицински или с адвокат по правни теми. Странно ми е и да поучавам строител по въпроси строителни смеси и технологии в строителството. Странно ми е и облицовчик, или доктор, или адвокат или да ми каже да млъкна и да не се ебавам, защото аз не се ебавам като давам съвети, а давам съвети само в области от които имам понятие 
За да не съм голословен - ЕТО линк към дискусията с колегата "монтажник на трайни твърди облицовки":
За да не съм голословен - ЕТО линк към дискусията с колегата "монтажник на трайни твърди облицовки":
chapara
- майстор
За "плочката" не знам, но знам колко градуса трябва да поддържа подовото отопление, като настилката се темперира бавно и с постоянно поддържане на температурата. Знам и с какво и как се поставят настилки върху такова, знам и доста други неща късаещи ме. В случая въпроса е за замазване на тръби, а не за направа на водопроводна система! Разликата в температурните разширения на облицовката е рязка и скоростна. Температурата на топлата вода? И тогава поразсъждавай в/у съпромата. Нека абстрактно фаянса е студена чаша с вода. Залей я с вряла вода или обратното -топла чаша-студена вода. Това е баня и стените се обливат!!! Аз когато изпълнявам като фирма или било сам такива обекти го правя(дооправям) нещата така. Това че ти си издаваш обектите на шлаух или без нищо , защото така си решил не винаги значи че нещата остават в този им вид! Казвам как е редно да се направи, защо се произвежда тази изолация, или на нас в Булгаристан не ни е необходима просто ей така. Имам наблюдения в/у така изпълнени обекти както ти казваш и положението е трагично, просто се вижда с просто око къде минава водопровода. Кондензи и напукани плочи на местата на топлия водопровод. Принуждавам се да пиша по дълго от колкото е неоходимо за да не остане заблуден питащия и всички останали читатели. Оставям питащия да реши как да постъпи, а с теб Лазаре няма да споря, получава се нещо като между "плочката" и теб 
LazarGanev
- "Велик майстор"
chapara написа: Казвам как е редно да се направи, защо се произвежда тази изолация, или на нас в Булгаристан не ни е необходима просто ей така.Тази изолация изобщо не е измислена за да се слага под плочките, повярвай ми
jekasus написа:Тръбите изискват изолация, а не топлоизолацияТова говори че няма единно мнение сред гилдията, а всеки си бае, както си знае. То не бяха аквапанели, гипсокартони -зелени, не червени и не знам какво. Къде го пише това? В куфари и открити места да - задължително топлоизолация, но в стените не само че не е задължително, но в повечето случаи няма възможност. А и нужда. Може да се сложи, но чак пък :Така че и обикновена гофра ще свърши работа.
Ако тръбите са пуснати само по една стена, демек 2 метра приблизително, линейни разширения са пренебрежително малки, по-точно няма изобщо. Но това се отнася само за тръби в мазилка, открити участъци в "куфара" ти покрий със топлоизолация(тръбна изолация) за да няма конденс по тази част от тръбите.
tanosliven написа: Не подлъгвайте хората с непрофесионални изказвания които в бъдеще струват пари ,време и нерви.- Айде холан!
chapara
- майстор
Въпроса опира в това че ти отговаряш по гаранцията за тръбите, които са невидимите в случая
, а облицовчиците за крайния продукт барабар с гаранциите му(мин5 год)Работи си както си знаеш, твое право е. При панелките като няма разстояние се маже приятелю. Едно нещо като е недомислено, защо трябва да остава така. На всичко му се намира колая. Аз имам водопроводчици, които работят пред мен както аз им кажа, без свободни съчинения, носиме гаранциите взаимно и до сега да чукна на дърво за толкова години работа няма една рекламация относно настилки и облицовки. А обратното-преправяници колкото щеш, именно от такива изпълнения. Виждал съм и свит паркет на пода , там където минават тръби, да паркет супер скъп-баровски , с цена баровска, залепен и се вижда съсъхването. Та тука не е професионален форум, аз казах каквото имаше, от там нататъка всеки си решава. 
LazarGanev
- "Велик майстор"
chapara написа:Въпроса опира в това че ти отговаряш по гаранцията за тръбите, които са невидимите в случая"Свит паркет по пода" - пак изместваш темата както ти е удобно, а облицовчиците за крайния продукт барабар с гаранциите му(мин5 год)Работи си както си знаеш, твое право е. При панелките като няма разстояние се маже приятелю. Едно нещо като е недомислено, защо трябва да остава така. На всичко му се намира колая. Аз имам водопроводчици, които работят пред мен както аз им кажа, без свободни съчинения, носиме гаранциите взаимно и до сега да чукна на дърво за толкова години работа няма една рекламация относно настилки и облицовки. А обратното-преправяници колкото щеш, именно от такива изпълнения. Виждал съм и свит паркет на пода , там където минават тръби, да паркет супер скъп-баровски , с цена баровска, залепен и се вижда съсъхването. Та тука не е професионален форум, аз казах каквото имаше, от там нататъка всеки си решава.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Благодаря, нямам повече въпроси.
Тема "Замазване на тръби" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература