• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 37
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
Stern99 написа:
На прав път ли съм?
Снадката между две нива не се прави на средата на плочката - удължих до фугата...
Stern99 написа:
и намерих следната циментива замазка
Рьофикс имат хубава, тази не е лоша, но ми идваше много "мазна", иначе я бива...

Прикачен файл

15991607226437443532440146292312.jpg
15991607226437443532440146292312.jpg (37.42 KиБ) Видяна 1321 пъти
chapara - майстор
вт сеп 08, 2020 8:49 pmStern99 написа:

На прав път ли съм?
Не си :mrgreen:

Трябва да имаш различни по дължина мастарчета , теглиш проверяваш, теглиш пак проверяваш, отнемаш, дослагваш докато стане, като за теб. На мен ще ми стане от първия път, ма без хиляда майки, с рутина. Мисли, имаш да направиш две прави наклонени повърхности една към друга, защо си усложняваш положението? Премести дългата майка в ъгъла на високото ниво вътрешното, само за горното ниво иначе ще ти пречупи дългата повдигната страна на душ кабината. Дано с обяснения да стане нещо, че нещо започвам да се съмнявам :?
Stern99 - специалист
ср сеп 09, 2020 6:40 pmchapara написа:
вт сеп 08, 2020 8:49 pmStern99 написа:

На прав път ли съм?
Не си :mrgreen:

Мисли, имаш да направиш две прави наклонени повърхности една към друга, защо си усложняваш положението? Премести дългата майка в ъгъла на високото ниво вътрешното, само за горното ниво иначе ще ти пречупи дългата повдигната страна на душ кабината. Дано с обяснения да стане нещо, че нещо започвам да се съмнявам :?
Това го четох 5 пъти и не те разбрах.
Може ли пак..,със схема :?
Stern99 - специалист
Ето го пода с нанесените точки по които смятам да правя майките.
Прикачен файл:
Screenshot_2020-09-09-21-37-07.jpg
Оd e една от оснивните майки наклона от сифона до точка d е 1.5 %
ao, bo, co са другите основни майки. Те са лесни за изпълнение. Искаше ми се да да улесня дърпането на равнината оdFc, чрез добавяне на точките F и H. Височината на тези точки определих като замерих разстоянието им от сифона и спазих наклона 1.5%. Но явно не е тива начина.

Отделно да попитам когато сложа нивелир на точките а и а1 те са на една височина. Това трябва са е така нали?
Stern99 - специалист
Друга схема, на която да попитам за майките
Прикачен файл:
Screenshot_2020-09-09-22-25-47.jpg
Ако от точка (например точка d1) , която е от основната майка (оd) спуснем перпендикуляри към двете стени d1d2, d1d3 нивела трябва да показва равно, т.е d1 и d2 са на едно ниво, както и d1 и d3 са ба едни ниво.
Това така ли е?
chapara - майстор
Избирай втората схема и започвай. Въпроса е че ако нагласиш плочите както ти показах на лилавата баня, разкроя при сифона ще иде на майната си. За това се слага в ъгъла :idea:

Изображение
пон авг 31, 2020 10:15 pmjekasus написа:
Сифона не се джаска някъде там...

[/quote]
Stern99 - специалист
Ето до къде стигнах днес
Прикачен файл:
Studio_20200910_200636.jpg
Чапара, можеш ли да ми потвърдиш , че е вярно твърдението:ако от дадена точка (B) от основната майка Оd, спуснем перпендикуляри към стените АВ и BC-точките А и В са нивелирани (еднакво ниво) , същото важи и за точките В и С - те също са на едно ново.
chapara - майстор
Какво показва нивелира? На теория би трябвало :roll:
EDI - майстор
Ба си консилиума за една баня.Да не строите дворец. :lol:
chapara - майстор
пет сеп 11, 2020 10:32 amEDI написа:
.Да не строите дворец. :lol:
Хората къща вдигат за туй време :lol: Тази замазка е за два часа работа, колко дни ще я правиш. А като гледам стените са за измазване? Трябваше с това да започнеш :idea:
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 37

Тема "Понижаване на ниво в душ кабина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: