• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 37
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Stern99 - специалист
Благодаря, Чапара,
Плочките ще са диагонално редене, размер 33х33см.
Опитах се да приложа обясненията ти за двете основно майки, които минавайки през сифона оформят 4 зони.
Получи се това:
Прикачен файл:
15991607226437443532440146292312.jpg
В точки A,B,C денивелацията излиза да е 0.6 см.
В точка D, денивелацията ще е 3 см. Доколкото разбирам уламите , по които ще се движи водата са OD,OA,OB,OC..
Правилно ли съм разбрал.
За триъгълниците ОАВ, ОВС -замазката ще се направи лесно, но за останалите две зони си мисля, че трябва да има спомагателни майки.
Може ли да ми обясните как да го направя?.
Ако може направо да драснете на скицата. Ще съм ви благодарен.
chapara - майстор
Прикачен файл:
15991607226437443532440146292312.jpg
Двете помощни майки които се получават със същия наклон както ОА и ОС под 90 градуса спрямо ОD :goodman:
Stern99 - специалист
Чапара,
Жив и здрав да си. С тези допълнителни майки замазката вече е изпълнима.
1. Искам само да си разясня как да определя наклона на тези две допълнителни майки-Ако приемем, че точката, от която тръгват тези две допълнителни майки (там където пише "200 см") са нулево ниво и перпендикукяра към стените са дълги по 1 м -това означава, че нивото на майката при стената трябва са сжсъс 1.5 см по-висок спрямо точката от която тръгват, нали?
2. Гледах едно клипче как на повърхността на майката влагат един ламаринен т-образен профил, и после като стегне-дърпат замазката спрямо този профил . Като за начинаещ това ми се стори доста улесняващи. Има ли друг начин, който е по-лесен
3. Относно матриала, който ще ползвам за замазка. Бях се насочил към Солидо Е160, но четох, че той май не бил много удачен за по -тънки замазка (моята се очертава да е 2-3 см). ИмАло някаква НА WEBER, която била по удачна за тънка замазка. Съвет?
4. Последен въпрос за наклона на тръбата за мръсния канал от сифона към централната вертикалния тръба-четох за тази формула :
Наклона %=100/ф на тръбата=100/50=2%. Това ОК ли е ?
Благодаря!
chapara - майстор
1. да

2. по твой избор.

3. не мога да дам.

4.да.
Stern99 - специалист
Благодаря,Чапара.
Сега ми е ясно как да изпълня запмазката на пода с наклон 1.5%.
Идва сублимния момент да попитам за оформянето на вкопаното поддушовото пространство със съответния наклон.

Изчитайки цялата тема, видях една снимка в твой пост,
на която ти оформяш това пространство полагайки съответния размер гипс картон и
правиш замазка от периферията на картона към стените.
В моя случай как да постъпя?
1. Правя замазка с наклон 1.5% по описания в предните постове начин все едно ,че няма да има вкопано корито. После режа със съотетноя размер гипс картон, слагам го там където ще има вкопано дъно и от периферията дърпам още една замазка към стените с наклон 1.5%. Така май е малко двойна работа...
2. Втория вариант ми се струва, че може да е първо да сложа гипс картона директно върху сегашния под (мозайка) и да дръпна замазката от периферията на гипс картона към стените. Но пък в този случай , когато стегне замазката и махна картона няма да имам наклон в пространството под картона (там, където планирам да бъде поддушовото пространство е почти хоризонтална площ без наклон)

Може би има трети вариант, Чапара.
chapara - майстор
Винаги има трети вариант :lol: :-D :mrgreen:
Правиш замазката в поддушовото, слагаш гипсокартона и започваш по високата замазка от нулата на картона :goodman: :wink: Като махнеш картона имаш вкопано ниво :wink:
Stern99 - специалист
Здравейте,
Моля ви дайте съвет за замазката, която да ползвам.
Дебелината и ще е в порядъка на 1- до 3 см и ще се полага върху мозайка.
Знам че това е тънко за замазка и затова искам съвет.
Има ли някаква готова смес? Кажете как да положа замазката, за да не се напука.

Мисля преди да положа замазката да мина с бетон контакт. Четох, че някои препоръчват да се мине с гребен CM16 и после на прясно се полагат майките и съответно по същия начин се пълнят триъгълниците между тях.

Благодаря.
chapara - майстор
Бетонконтакт, да добре е. СМ17, да добре е. Готови замазки има разни видове, но аз предимно си я правя от пясък и цимент и съвет за готова замазка не мога да дам. Майки и пълнеж на триъгълниците в един ден за да стане спойка. Където падаш под един сантим го направи направо с лепило, замазката на такива места ще е компрометирана. :wink:
jekasus - майстор
На ЛС няма да отговарям, по-добре тук.
Бетонконтакт не ползвам и дори не мога да препоръчам най-добър.
Понеже мозайката е попила доста сапун и други подобни гадости, по-добре да се измие със сода каустик, за да се премахнат мазнотиите.
Бетонконтакт го пропускам.
Мойто не е мозайка - бетон почистен, обезапрашен и леко навлажнен.
Прикачен файл:
IMG_20200806_115553.jpg
IMG_20200806_115553.jpg (73.23 KиБ) Видяна 1169 пъти
Лепило на гребен -
Прикачен файл:
IMG_20200806_120416.jpg
IMG_20200806_120416.jpg (83.49 KиБ) Видяна 1169 пъти
Понеже съм фен на земновлажната замазка и не ползвам майки и пилета -
Прикачен файл:
IMG_20200806_121141.jpg
IMG_20200806_121141.jpg (79.53 KиБ) Видяна 1169 пъти
Прикачен файл:
IMG_20200806_132029.jpg
IMG_20200806_132029.jpg (83.46 KиБ) Видяна 1169 пъти
Също ползвам гипскартон/дъски, профили и т.н./ за да оформя разликата между нивата.
Stern99 - специалист
Благодаря за съветите.
Ще почистят много добре мозайката.
Полагам бетон контакта,
изчаквам 2 часа,
правя майките, които тръгват от четирите ъгъла на сифона,
След като направя замазката със съответния наклон в поддушовото пространтво ,
Слагам един гипскартон с размерите на вкопаното дъно и допродължавам майките към стените ,
ползвайки новата нула (повърхността на картона) и запълвам триъгълниците.

Рових се в нета и намерих следната циментива замазка (циментол).

https://www.marisanbg.com/bg/tsimentol- ... 1e9SkxRU1I
Дават я за замазка с дебелина 10-30 мм

Чапара,
Искам пак да се върнем на майките, които ми показа на схемата.
Имам въпрос-освен четирите майки тръгващи от ъглите на сифона и онези помошните, които са под 90 градуса на основните ми се иска да пусна и майки по дължина на стените (така по лесно ше се дърпа мастара).
Логично ми изглежда да постъоя така:
меря разстоянието от сифона до единия край на стената и смятам 1.5% наклон (например ако разстиянието е 1 м -височината на майката в началото на стената трябва да е 1.5 см.
После меря разстоянието от сифона до другуя край на стената и смятам 1.5% наклон (например ако разстиянието е 2 м -височината на майката в другия край на стената трябва да е 3 см.
Накрая оформя майка по дължината на стената в единия край с височина 1.5 см , а в другия край 3 см.

На прав път ли съм?
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 37

Тема "Понижаване на ниво в душ кабина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: