LazarGanev написа:Благодаря, нямам повече въпроси.Щото и аз се изчерпах по темата. Най лошото е че всеки си знае неговот. Нека въпроса остане отворен за читателите, а те имат право в този Форум, вярвам го

LazarGanev написа:Благодаря, нямам повече въпроси.Щото и аз се изчерпах по темата. Най лошото е че всеки си знае неговот. Нека въпроса остане отворен за читателите, а те имат право в този Форум, вярвам го
GROHE Bs написа:Лазаре чедо.Ние чушмиджиите сме длъжни да слагаме изолация не заради самите и свойства а за да може тръбата да шава в нея и да не кърти плочките лепени на топка от Цъцъра.Ма глупости на макс баси ама и у професионалния форум те засяках така че ......И да си купиш повече бургии и да си сложиш чаша вода за охлаждането им че монтажа ше е без удар батка.Тръби за топла вода се изолират срещу топлозагуба,тръби за студена вода се изолират срещу конденз,не се допуска замонолитване на тръби на вертикалните щрангове преминаващи през ст.бет. плочи защото там и единствено там те "шават" и трябва да го правят на спокойствие(особено за топлата вода,където се слагат и компенсатори на линейното разширение) Ама да шава тръбната разводка в една баня....ей това ми идва в повече. И каква изолация слагахте вие "чушмиджиите" на поцинкованите тръби в хорските бани преди 20г.?
П.С. Гаранция че модула ще е виновен щот не е изолиран.
ПК 40 написа: Тръби за топла вода се изолират срещу топлозагуба,тръби за студена вода се изолират срещу конденз,не се допуска замонолитване на тръби във вертикалните щрангове защото там и единствено там те "шават" и трябва да го правят на спокойствие(особено за топлата вода,където се слагат и компенсатори на линейното разширение) Ама да шава тръбната разводка в една баня....ей това ми идва в повече. И каква изолация слагахте вие "чушмиджиите" на поцинкованите тръби в хорските бани преди 20г.?
LazarGanev написа:Благодаря, нямам повече въпроси.По теория или по практика?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: