Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
LazarGanev написа:
Благодаря, нямам повече въпроси.
Щото и аз се изчерпах по темата. Най лошото е че всеки си знае неговот. Нека въпроса остане отворен за читателите, а те имат право в този Форум, вярвам го :) Всеки решава нещата за себе си. И едно последно, не съм плочката, той се подвизаваше и тука и там, нищо че е нещо като колега, но нямам добри впечатления. :cool:
al4o - специалист
Само не е ясно тази последната снимка с климатика защо е хакната при водопровода :wink:
chapara - майстор
al4o написа:
Само не е ясно тази последната снимка с климатика защо е хакната при водопровода :wink:

Хакнахме ги всичките, най вероятно и там е имало изолация :-D :idea:
GROHE Bs - специалист
Лазаре чедо.Ние чушмиджиите сме длъжни да слагаме изолация не заради самите и свойства а за да може тръбата да шава в нея и да не кърти плочките лепени на топка от Цъцъра.Ма глупости на макс баси ама и у професионалния форум те засяках така че ......И да си купиш повече бургии и да си сложиш чаша вода за охлаждането им че монтажа ше е без удар батка.
П.С. Гаранция че модула ще е виновен щот не е изолиран.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ни ва знам каде сти гу учили туй, чи тръбъта тряа да шава? Що да шава? Що дан си сиди мирну зазидана? М? Камъка/бетоня по- лий мек ут топлия ППР, чи да съ искърти? М? Ти успя ли да видиш снимките на chapara, дет ги скри? Изолация има на тръбата, на колената няма. Тръбата, ако ще се разширява, накъде ще го направи - по диаметъра или по дължина? Основното разширение е по дължина. А щом няма изолация на колената, значи те са зазидани твърдо в мазилката и не позволяват на дългия прав участък да се удължи и той ще напъне мазилката. Ама споко - няма да я изкърти, щот няма достатъчно сила. Но изолацията сложена по този начин изобщо не може да си изпълни замисъла, да не говорим че замисъла е грешен. Все едно да изсипеш една торба гвоздеи в бетона и да кажеш че си направил железобетон. ПЛАСТМАСОВА ТРЪБА ф20 ЗАЗИДАНА В МАЗИЛКАТА НЕ МОЖЕ ДА ИЗКЪРТИ ПЛОЧКИТЕ БЕ ХОРА! Изолация има смисъл да се слага заради топлозагуби или заради конденз, но не и заради линейните разширения на ППР.
Колкото до т.нар. "Професионален форум" - няма как да си ме засичал, тъй като нямам регистрация и не пребивавам там. Може някой да се е регнал с моя ник, но това не ме интересува. Не знам за какви бургии ми говориш - явно е нещо свързано с другия форум, но както казах - не е свързано с мен.
GROHE Bs - специалист
Снимките не ги видях.Аз режа изолацията на 45 градуса и лепя с ал.тиксо.И съм супер интелигентно изглеждащ.
ПК 40 - напреднал
GROHE Bs написа:
Лазаре чедо.Ние чушмиджиите сме длъжни да слагаме изолация не заради самите и свойства а за да може тръбата да шава в нея и да не кърти плочките лепени на топка от Цъцъра.Ма глупости на макс баси ама и у професионалния форум те засяках така че ......И да си купиш повече бургии и да си сложиш чаша вода за охлаждането им че монтажа ше е без удар батка.
П.С. Гаранция че модула ще е виновен щот не е изолиран.
Тръби за топла вода се изолират срещу топлозагуба,тръби за студена вода се изолират срещу конденз,не се допуска замонолитване на тръби на вертикалните щрангове преминаващи през ст.бет. плочи защото там и единствено там те "шават" и трябва да го правят на спокойствие(особено за топлата вода,където се слагат и компенсатори на линейното разширение) Ама да шава тръбната разводка в една баня....ей това ми идва в повече. И каква изолация слагахте вие "чушмиджиите" на поцинкованите тръби в хорските бани преди 20г.?
ПК 40 написа:
Тръби за топла вода се изолират срещу топлозагуба,тръби за студена вода се изолират срещу конденз,не се допуска замонолитване на тръби във вертикалните щрангове защото там и единствено там те "шават" и трябва да го правят на спокойствие(особено за топлата вода,където се слагат и компенсатори на линейното разширение) Ама да шава тръбната разводка в една баня....ей това ми идва в повече. И каква изолация слагахте вие "чушмиджиите" на поцинкованите тръби в хорските бани преди 20г.?
:2thumbs:
tanosliven - специалист
LazarGanev написа:
Благодаря, нямам повече въпроси.
По теория или по практика?
Защото като чета всичко което си написал ,от практика си имаш още много да питаш.
И какво е това -,,айде холан ''че аз при мойто образоване този език не съм го учил.
Малко е сложно за обяснение Г-с'ин практик - това е коментарът ми за снимките на chapara, които вече липсват :)
Пък за "айде холан" споко - като порастеш, ще го разбереш (се пееше в една детска песничка) :wink:

Тема "Замазване на тръби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: