• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
jekasus написа:
На каква система заложи?
Все се каня да пробвам, ама стотина лева засега не ми се дават :-D .
Най-накрая и аз пробвах едната от многото системи за нивелиране . Излиза скъпо - около 3.50 лв на 1 м2, реалноста е друга - пода е направен изцяло, без да се оставя една редица за минаване, излизане(няма да спим на обекта :-D ) евентуално улягане на лепило е блокирано от клинове и подложки и няма да има "зъби". Дори направих пода на банята, който беше предвиден за след. ден.
Равносметка - дадени с доставка 40 лв за 100 бр. клинове и 100 подложки. Спестен един работен ден. По-бързо и по-лесно нивелиране на плочките в ъглите.
Доволен съм и ще пробвам други системи .

Прикачен файл

IMG_20161214_162735.jpg

Прикачен файл

IMG_20161214_145402.jpg

Прикачен файл

IMG_20161214_145631.jpg
wanderer - специалист
с тая система работих и аз, но имам леки резерви. според мен стана добре, като се има предвид почти никаквия ми опит, но не трябва човек да и се предоверява, и да вярва безпределно на клиповете. очите пак трябва да са отворени на четири :wink: . на едни шибани места се чудех как да замахна с чука, и да изкъртя клиновете без да потроша нещо, и накрая разбрах че става и с натискане. не е нужно да се ритат демонстративно както в тубата. ако има интерес мога да драсна какво ми е направило впечатление + и - но разбира се това е субективно.
fbr - майстор
wanderer написа:
ако има интерес мога да драсна какво ми е направило впечатление + и - но разбира се това е субективно.
Разбира се че има.
jekasus - майстор
Винаги има минуси, идеална система няма.
Тези подложки със дебели "крачета" и не стават тънкослойно полагане на плочки.
wanderer - специалист
взе ми го от устата :-D . мисля под 4 мм. лепилен слой не може да се слезе....и то с яко набиване на клиновете, което пък не винаги води до безупречна повърхност. тази част която остава зад плочките е нагъната и играе роля на натискаща пружина мисля. ако се пренатегне с клина ефекта не е много добър.
jekasus - майстор
Кръчета се прогъват (имат по-тънка част, като на мястото на скъстване) и само начално са като пружина.
jekasus - майстор
Да допиша още един минус - когато попадне лепило на подложката, се къса по-нагоре , но когато има мултикътър, проблема се решава много бързо.
Бях запознат с този проблем, но и при мен се случи :-D .
Скъпо, но си струва.
wanderer - специалист
спри се бе човек!! тамън ходих да снимам една такава ситуация за по нагледно, и ти го написа.... емиии профито си е профи :supz:
jekasus - майстор
Няма спиране :-D
За мен не проблем, но да го опиша - при напъване на клинове плочките могат да се разместват, както и подложката се деформира и хубаво дебелината й да е по-тънка от фугата.
wanderer - специалист
jekasus написа:
Да допиша още един минус - когато попадне лепило на подложката, се къса по-нагоре , но когато има мултикътър, проблема се решава много бързо.
Бях запознат с този проблем, но и при мен се случи :-D .
Скъпо, но си струва.
  • мисля за това иде реч. мултикътър нямам, ама имам нещо като много тясно длето, та на ръка ги дялам. и аз уж внимавах, ама тук там така се получи
Прикачен файл:
IMG_9228.JPG
IMG_9228.JPG (87.64 KиБ) Видяна 1619 пъти
  • и още: тъй като нямам опита да лепя цяла стена в един ден и се налага да прекъсвам, в подобен случай трябва да се предвиди при продължаването как ще се напъхат подложките. най добре тези зони (оградените) да останат чисти от лепило
Прикачен файл:
IMG_8960.JPG
IMG_8960.JPG (75.43 KиБ) Видяна 1619 пъти
  • по трудно става между първия и втория ред, заради водещия мастар, та там зад плочката нямах идея каво става, и после почти не успях да вкарам подложки. ама и без тях стана де :-D
Прикачен файл:
IMG_8962.JPG
IMG_8962.JPG (80.49 KиБ) Видяна 1619 пъти
  • колкото до фугата - към минималната която качеството на плочките позволява да се допусне трябва да се прибави 1,5 мм. толкова са дебели подложките. тия от сниката (по горните) започват от 1 мм, видимо е колко по сериозни са, но до колко е оправдано и приложимо за плочки като моите е друг въпрос.
Прикачен файл:
IMG_9232.JPG
IMG_9232.JPG (95.03 KиБ) Видяна 1619 пъти
  • друго което се сещам е, че не е нужно клиновете да се набиват до края. достатъчно е клина да легне добре и под натяг на двете плочки. има и още неща за които не се сещам в момента, но като цяло, с никаквия ми опит, заради самочуствието и улеснението което ми даде съм позитивно настроен към системата. но пак казвам - не е вълшебна пръчка, и по скоро подпомага и улеснява, отколкото сама да нарежда плочки.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Система за нивелация на плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: