Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
fichtenweg - специалист
не знам дали темата е съвсем за тук, макар че в този конкретен случай целта на приложението е именно банята. Опитвам се да измисля начин да включваме вентилатора в банята...да речем поне 2 часа преди прибиране. Причината е че благодарение на съседите когато се върнем от работа (а и не само в делничните дни) заварваме банята отвратително да мирише на цигари, до такава степен че дори при затворена врата на банята се усеща миризма на цигари даже в коридора.
Известно ми е че отдавна съществуват програмируеми контакти, не съм виждал обаче програмируеми ел. ключове, или каквото и да е там друго което може да свърши тази работа. Моля тези от вас които са им попадали подобни джунджурии нека споделят къде могат да се намерят.
Последна промяна от fichtenweg на пон фев 02, 2009 8:39 pm, променено общо 3 пъти.
zoro1 - специалист
Може да си сложиш реле за часовник ,което да настройваш на определено време,или да монтираш реле за време но трябва да го програмираш прецизно .
Чаро - Акълия
Защо ще отстраняваш последствията, а не причината?
От отдушника или от сифоните влизат тези миризми?
Твоята идея не е решение на проблема!!!

По въпроса ти- аз не съм спец, но не съм виждал такива ключове. Можеш лесно да прибавиш програмируем таймер към нормална връзка на вентилатор с обикновен ключ. Веднъж таймера ще контролира автоматично вентилатора и втори път с ключа- ръчно.
fichtenweg - специалист
@cacho

съвсем определено от отдушника...лошото е че в случая не можем да направим нищо в посока причината, няма как да кажа на някого как да си устрои дома, дори предполагам (не съм сигурен разбира се) че става дума за повече от 1 апартамент във входа които изтласкват цигарен дим през отдушника си.
Чаро - Акълия
Да не сте съседи?
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
Гледайте клапите на вентилаторите уплътняват ли добре. Или поне да може да се "пипне" я с дунапренче, я с гума...
fichtenweg - специалист
не не сме съседи, но вероятно решението може да е едно и за двамата. Нашият блок не е панелен, но явно в новопостроените (като нашия) отдушната система не е много по добра. Уплътняването на клапите не помогна и преди, затова и исках да взема този последния вентилатор, който поне има предимството пред останалите че доста по бързо си върши работата. Мислех си по едно време дали да не измисля начин да запечатвам пространството около вентилатора за времето когато не го ползваме...или нещо такова...

само че...като чели идеята да намеря начин да пускам вентилатора в аванс..или просто да намеря начин да го пускам на определени интервали от време през денонощието ми харесва повече
Любо - специалист
защо не провбаш да сложиш клапа която предотвратява обратно навлизане от въздух през комина от тези дет ги дават за аспираторите,продава тсе за около 3-5 лева мисля
Чаро - Акълия
http://www.mixvill.hu/11/products/585
Помисли къде и как можеш да го вградиш/скриеш. Имам 7-8 такива (подобни)вкъщи и съм ги наслагал на всякъде. Като започнеш от бойлера ...та до зареждане на акумолаторния винтоврЪт.

Забравих- може да го разглобиш, да махнеш излишната пласмасария и да вградиш дисплея и бутоните в стената. Ако е ГК е лесно...
fichtenweg - специалист
и това сме пробвали, но работата е там че не можем в крайна сметка да уплътним това място толкова добре херметически че да не преминава никакъв въздух обратно. Достатъчни са поне 1-2 апартамента които да създават налягане по отдушната система... и каквото и да правим все едно и също.
fichtenweg - специалист
cacho
идеята си заслужава...да преправя един такъв
А какво имаш предвид с ГК
"Ако е ГК е лесно..."

Тема "съседски миризми от отдушника в банята. Какво да правим?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: