Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
strelec - специалист
Здравейте, колеги!
Имам питане за следното: фугирах си банята с Церерезит СЕ 40. За него пише, че е с аквастатичен ефект и с формула микропротект. В предаването "Мисия моят дом" бяха давали следния опит, на едно стъкло бяха залепили плочки. Половината ги фугирали с обикновенна фугираща смес, а др. половина с СЕ 40. След това показаха след намокряне как влагата е попила до стъклото там където е обикновенната фуга, а където е с СЕ 40 бе сухо.
Въпроса ми е имате ли наблюдения за тази фугираща смес и какви са ви впечатленията, защото при мен се получи следното:
1)когато се мокреха плочките фугата ставаше влажна, което ме наведе на мисълта, че няма нищо вярно в рекламата им и в действителност имах леко просълзяване от еската на душа (както един колега констатира от снимките) и цялата плочка се бе овлажнила от водата просмукана през фугиращата смес;
2)за формулата им микропротект (възпрепятствала образуването на мухъл) и това според мен е пълна заблуда, защото след ДВА месеца ни се появи мухъл по фугите, при положение, че имам параван и банята не се мокри цялата, а само се образува кондез по плочките, а имам и вентилатор с датчик за влага, който работи дори и след видимото изсъхване на плочките явно докато влагата във въздуха спадне под определено ниво;
Какви са вашите впечатления, защото поне при мен няма нищо с рекламите им. Или и тук важи сентенцията - "Защо няма реклама на Мерцедес"?
EDI - майстор
Добра е сместа, фугирах си под навеса на двора и вече 3 години мия с маркуча без проблем.Много фактори могат да влияят - ширина на фугираното, направата на самата смес/количество вода и гъстота/, проветряването на банята/само вентилатор често не е достатъчен/, ръба на плочката.
solo5 - майстор
strelec написа:
В предаването "Мисия моят дом" бяха давали следния опит, на едно стъкло бяха залепили плочки. Половината ги фугирали с обикновенна фугираща смес, а др. половина с СЕ 40. След това показаха след намокряне как влагата е попила до стъклото там където е обикновенната фуга, а където е с СЕ 40 бе сухо.
Ей тези сравнения най-много ги обичам :-D
едното е марка "Х", а другото е "Обикновена" марка... и разбира се побеждава марка "Х",
а коя е "Обикновената" марка и колко по-обикновени марки са ако не по-добри поне на тяхното ниво но на различна цена не се казва :lol:

P.S. а съветите на въпросното предаване винаги ги подлагай на съмнение :roll:
единак - специалист
Еееее...градски....Само да вметна, май имаше закон за нелоялната конкуренция, който забранява прякото сравнение между две назовани марки. В щатите, например, няма. Или поне там, където съм ходил/живял. Много е гадно да ти кажат в една реклама Боро е по-добро от Вебер, тестове, каквото искаш. И на следващия канал - Вебер е по-добър от Боро...
Хихи, представяте ли си нашите реклами на... сирене например....как биха изглеждали.
solo5 - майстор
единак написа:
Еееее...градски....Само да вметна, май имаше закон за нелоялната конкуренция, който забранява прякото сравнение между две назовани марки.
Знам, но и фирмите злоупотребяват...
Например новата реклама на Dove, в която се казва че Dove е по-добър от професионална марка (коя марка така и не става ясно) :-D
trix - специалист
в банята се слага силикон по принцип,а СЕ 40 няма някаква разлика от съвсем обикновена фугировка,опитали са се да направят нещо съвременно ама не се е получило(исках да не се цапат фугите,ама те се цапат).Тука http://www.pestimenergia.bg/shop/produc ... ogiya.html
какви интересни запечатки има с нано технологии :)
chapara - майстор
Тази тема си е чисто чесане на езиците.Колкото по нови матеряли,толкова повече дилеми.Всичко зависи от много фактори,но най-вече и от поддръжката :!: Не като хвалба,но защо ли до сега не съм имал клиент,който да ми се обади и да ми каже че има мухъл?Не бих желал да коментирам фугата с която предпочитам да работя, за да не звучи рекламно.
И ще ви дам един пример пък вие си мислете.Къща правена от мен преди 12-13 години.Около 1500 м.кв. настилки и фаянсови облицовки.Фуга от фирма ,която продаваше матерялите си в гараж до София(може би някои се досещат коя е).Всичко Ок,но в тази къща работят две чистачки,които не спират целодневно пет дни в седмицата.Та когато ходя до там ,всичко си е както от времето на направянето му,без да има и видима промяна.Някой ще каже да но там не се живее,напротив живеят достатъчно на брой хора.
Разсъжденията ги оставям за вас.
strelec - специалист
EDI написа:
...Много фактори могат да влияят - ширина на фугираното, направата на самата смес/количество вода и гъстота/, проветряването на банята/само вентилатор често не е достатъчен/, ръба на плочката.
Първо искам да благодаря за отговорите.

Ширината е с 2 мм. кръстчета.
За сместа, какво да кажа - нормална, нито мн.гъста, нито мн. рядка. Да се работи добре с нея.
Проветряването е с вентилатор, защото е панел с вътрешна баня (без прозорец), а и някъде във форума пишеше, да не се отваря вратата на банята, защото влагата плъзва из цялото жилище.
За ръба на плочката не знам какво имаш впредвид.
strelec - специалист
chapara написа:
Тази тема си е чисто чесане на езиците.Колкото по нови матеряли,толкова повече дилеми.Всичко зависи от много фактори,но най-вече и от поддръжката :!: Не като хвалба,но защо ли до сега не съм имал клиент,който да ми се обади и да ми каже че има мухъл?Не бих желал да коментирам фугата с която предпочитам да работя, за да не звучи рекламно.
И ще ви дам един пример пък вие си мислете.Къща правена от мен преди 12-13 години.Около 1500 м.кв. настилки и фаянсови облицовки.Фуга от фирма ,която продаваше матерялите си в гараж до София(може би някои се досещат коя е).Всичко Ок,но в тази къща работят две чистачки,които не спират целодневно пет дни в седмицата.Та когато ходя до там ,всичко си е както от времето на направянето му,без да има и видима промяна.Някой ще каже да но там не се живее,напротив живеят достатъчно на брой хора.
Разсъжденията ги оставям за вас.
И какво сега? Да си наемем чистачка, или да прекарваме всеки ден по два-три часа в чистене на банята?
То и сега след къпане (някой може да се засмее) подсушавам плочките с чистачка от автомобила :-( ...
strelec - специалист
trix написа:
в банята се слага силикон по принцип,а СЕ 40 няма някаква разлика от съвсем обикновена фугировка...
Силикон, силикон, ама до сега не съм чул някой да си фугира плочките със силикон!

Тема "нека знаещите да кажат за СЕ 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: