Искам да поставя такава върху огледалото в банята, но основата е фаянс теракол и гипсокартон с конструкция. Взех си дюбели, но не мога да намеря майстор и ме е страх да не се пръсне плочката, но обзавеждането ми за баня е монтирано така. Това с бургия ли се прави нямам си идея. Кажете с какво е най-подходящо в случая и възможно ли е алтернативно да ползвам някакво лепило. Бихте ли ми препоръчали подобно

- 1
- 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.

andrian.ivanov 

- специалист			

11 мнения в "Луминисцента лампа проблем"

ArturDent 

- Почти Безобиден			

Общо взето - свредло за бетон и пробиване като удара на бормашината е изключен.
Хубаво е преди да започнеш да изчовъркаш гланца на плочката в центъра на бъдещата дупка. С нещо твърдо.
Пробиваш бавно и без да натискаш много.
Внимавай - ако дупката е на по-малко от 2 см от края (ръба) на плочката има голяма вероятност да се счупи. Ако не е - няма проблем.
Естествено, плочките трябва да са редени "на гребен", а не "на топки".
Нямаш ли някое парче останала плочка? Пробвай първо на него. Сложи го върху фибран/дърво и опитай. Ако нямаш върви в някой магазин за плочки и ги помоли да ти дадат няколко счупени - имат с тонове.

Хубаво е преди да започнеш да изчовъркаш гланца на плочката в центъра на бъдещата дупка. С нещо твърдо.
Пробиваш бавно и без да натискаш много.
Внимавай - ако дупката е на по-малко от 2 см от края (ръба) на плочката има голяма вероятност да се счупи. Ако не е - няма проблем.
Естествено, плочките трябва да са редени "на гребен", а не "на топки".
Нямаш ли някое парче останала плочка? Пробвай първо на него. Сложи го върху фибран/дърво и опитай. Ако нямаш върви в някой магазин за плочки и ги помоли да ти дадат няколко счупени - имат с тонове.

сола 180 

- специалист			

Арти стига се излага бе пич.Гледай компютрите стига дава акъл за фаянса.
И на 3мм от ръба ще ти я пробия без да й "чегъртам" гланца дори и да е на "топки".
Ама кво е това на топки????И то върху кашон??????
Я виж тая.......не знам кой я е правил ама майстор на дупките ще да е бил.

И на 3мм от ръба ще ти я пробия без да й "чегъртам" гланца дори и да е на "топки".
Ама кво е това на топки????И то върху кашон??????
Я виж тая.......не знам кой я е правил ама майстор на дупките ще да е бил.
Прикачен файл
дупка.jpg (32.49 KиБ) Видяна 2453 пъти

сола 180 

- специалист			

Джеки ето ти още един ъгъл.Кво им е???Лесна работа.
За инструменти пари не жали.Ама после като обявяваш цена и клиента не жали.Без да се обиждаш ама знам, че от вашия край подбивате цените на майсторята от Варна и околията.
Па кво й е на оная фуга??? Аз не виждам дефекти, чини ми се , че е 2мм ииии.......друго кво??

За инструменти пари не жали.Ама после като обявяваш цена и клиента не жали.Без да се обиждаш ама знам, че от вашия край подбивате цените на майсторята от Варна и околията.
Па кво й е на оная фуга??? Аз не виждам дефекти, чини ми се , че е 2мм ииии.......друго кво??
Прикачен файл
Ъгъл.jpg (27.92 KиБ) Видяна 2440 пъти

jekasus 

- майстор			

Това виждам(на снимка отбелязах)ама пустия ни  поглед и да влезем в някоя обществена тоалетна все фуги и плочки гледаме, докато........ А за подбиване на цени - последно видях един микробус пълен с пвц-дограми от Силистра да пътува за Варна.
Иначе конкуренция на майстори от нашия регион го приемете, като регулатор на цени при вас, свободен пазар - или цена със качество или цена и не ме търси Кой как си харесва, иначе ще стане монопол, както при Лукойл.
 Кой как си харесва, иначе ще стане монопол, както при Лукойл.

Иначе конкуренция на майстори от нашия регион го приемете, като регулатор на цени при вас, свободен пазар - или цена със качество или цена и не ме търси
 Кой как си харесва, иначе ще стане монопол, както при Лукойл.
 Кой как си харесва, иначе ще стане монопол, както при Лукойл.Прикачен файл
дупка.jpg (33.21 KиБ) Видяна 2433 пъти

jekasus 

- майстор			

Последно чух за 7 лв. м2 на фаянс-теракот-гранитогрес:? Големи обекти явно  (на Планекс все такива цени бяха) Аз съм късметлия, че не съм скачал на големи обекти, а все по-изгъзени работи. С една дума-добре съм, политиката е такава, че ако се издъниш при един клиент, губиш десет.Затова съм в този форум, щото той не само за аматьори-любители, но и за профи-винаги има какво да научи човек(занаята се краде)
(на Планекс все такива цени бяха) Аз съм късметлия, че не съм скачал на големи обекти, а все по-изгъзени работи. С една дума-добре съм, политиката е такава, че ако се издъниш при един клиент, губиш десет.Затова съм в този форум, щото той не само за аматьори-любители, но и за профи-винаги има какво да научи човек(занаята се краде) 

(на Планекс все такива цени бяха) Аз съм късметлия, че не съм скачал на големи обекти, а все по-изгъзени работи. С една дума-добре съм, политиката е такава, че ако се издъниш при един клиент, губиш десет.Затова съм в този форум, щото той не само за аматьори-любители, но и за профи-винаги има какво да научи човек(занаята се краде)
- 1
- 2
Тема "Луминисцента лампа проблем" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература