• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
andrian.ivanov - специалист
Искам да поставя такава върху огледалото в банята, но основата е фаянс теракол и гипсокартон с конструкция. Взех си дюбели, но не мога да намеря майстор и ме е страх да не се пръсне плочката, но обзавеждането ми за баня е монтирано така. Това с бургия ли се прави нямам си идея. Кажете с какво е най-подходящо в случая и възможно ли е алтернативно да ползвам някакво лепило. Бихте ли ми препоръчали подобно
ArturDent - Почти Безобиден
Общо взето - свредло за бетон и пробиване като удара на бормашината е изключен.
Хубаво е преди да започнеш да изчовъркаш гланца на плочката в центъра на бъдещата дупка. С нещо твърдо.
Пробиваш бавно и без да натискаш много.
Внимавай - ако дупката е на по-малко от 2 см от края (ръба) на плочката има голяма вероятност да се счупи. Ако не е - няма проблем.
Естествено, плочките трябва да са редени "на гребен", а не "на топки".

Нямаш ли някое парче останала плочка? Пробвай първо на него. Сложи го върху фибран/дърво и опитай. Ако нямаш върви в някой магазин за плочки и ги помоли да ти дадат няколко счупени - имат с тонове.
сола 180 - специалист
Арти стига се излага бе пич.Гледай компютрите стига дава акъл за фаянса.
И на 3мм от ръба ще ти я пробия без да й "чегъртам" гланца дори и да е на "топки".
Ама кво е това на топки????И то върху кашон??????

Я виж тая.......не знам кой я е правил ама майстор на дупките ще да е бил.

Прикачен файл

дупка.jpg
дупка.jpg (32.49 KиБ) Видяна 2346 пъти
jekasus - майстор
На фаянса е лесно, гранитогреса е шибано да пробиваш. Има диамантени бургии за него, ама цена :x
Сола, всъщност ъгъла на снимката ми харесва повече, отколкото отвора. А за фугата, няма безгрешни :-D
сола 180 - специалист
Джеки ето ти още един ъгъл.Кво им е???Лесна работа.
За инструменти пари не жали.Ама после като обявяваш цена и клиента не жали.Без да се обиждаш ама знам, че от вашия край подбивате цените на майсторята от Варна и околията.
Па кво й е на оная фуга??? Аз не виждам дефекти, чини ми се , че е 2мм ииии.......друго кво??

Прикачен файл

Ъгъл.jpg
Ъгъл.jpg (27.92 KиБ) Видяна 2333 пъти
jekasus - майстор
Това виждам(на снимка отбелязах)ама пустия ни поглед и да влезем в някоя обществена тоалетна все фуги и плочки гледаме, докато........ А за подбиване на цени - последно видях един микробус пълен с пвц-дограми от Силистра да пътува за Варна.
Иначе конкуренция на майстори от нашия регион го приемете, като регулатор на цени при вас, свободен пазар - или цена със качество или цена и не ме търси :razz: Кой как си харесва, иначе ще стане монопол, както при Лукойл.

Прикачен файл

дупка.jpg
дупка.jpg (33.21 KиБ) Видяна 2326 пъти
сола 180 - специалист
Пич кефиш ме ама явно не разбираш какво виждаш.Това са плочки налепени ,но не и фугирани.Това което си отбелязал е лепило избило на места.
А аз не съм казал, че съм от Варна.Чувал съм, че бачкате на по 25 лв на ден само и само да вземете обекта.
jekasus - майстор
Последно чух за 7 лв. м2 на фаянс-теракот-гранитогрес:? Големи обекти явно :?(на Планекс все такива цени бяха) Аз съм късметлия, че не съм скачал на големи обекти, а все по-изгъзени работи. С една дума-добре съм, политиката е такава, че ако се издъниш при един клиент, губиш десет.Затова съм в този форум, щото той не само за аматьори-любители, но и за профи-винаги има какво да научи човек(занаята се краде) :-D
сола 180 - специалист
Това последното ме изкефи.Малко хора го осъзнават.
7лв. на квадрат може да ме почешат по.............
Днеска взех една баня 26 кв. на 25 лв.Сметни и монтажите.......абе хилядарка.
  • 1
  • 2

Тема "Луминисцента лампа проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: