• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
sstefanov - майстор
Здравейте,
тук имаше май подобна тема, но не я намерих при последното търсене.
Та затова питам:
Кое според вас е по-доброто решение за изправяне на стените на банята?
Старите плочки са свалени, отдолу мазилката на доста места е паднала заедно със старите плочки и стената е оголена до тухла. На повечето места обаче старата мазилка си стои, макар и очукана от свалянето.
Общо взето има да се изправят до 2 см максимум на места. Повечето е около 1 см.
След това ще се лепят плочки до тавана (който ще е от гипскартон).

За мазилката си мисля да я изравня като закова летвички 2Х1 см върху стената и после по тях с мастара (в старата мазилка е имало такива и леглата им са почти запазени).

Та кой вариант е за предпочитане?
Мазилка или гипскартон?
Стефан - майстор
Ей богу, не мога да приема гипскартон в баня, и това е :? Въпреки уверенията на прочутите майстори по гипскартон от форума, че имало "зелен влагоустойчив", който ставал за баня. Само, че в банята няма влага, там се лее обилно вода.
Още нещо - до момента никой от тия майстори не е казал, че собствената му баня е направена с гипскартон. Защо ли?
Теди - специалист
sstefanov
Което и да избереш няма да сгрешиш.
Стефан
Ти сигурно и джобните телефони не използваш свикнал си със старите шайбови. В стария ни апартамент беше с картон в новия ми е малка за картона
:wink:
Osiris - специалист
Стефан написа:
Още нещо - до момента никой от тия майстори не е казал, че собствената му баня е направена с гипскартон. Защо ли?
Ето казвам ти в моята баня съм направил декоративна колона от гипсокартон на тръбите за канализация и отдушника както и на тръбите за чиста вода там има плочки върху картона не не съм направил цялата защото мятото не позволява но и така вече 5 години нищо не се е променило макар че банята е малка и влагата много повече проблеми имам със стените дето са на обикновена мазилка :?
tuninghuman - специалист
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=

аз предпочетох мазилка - и определено не съжалявам
XS09 - напреднал
И аз хванах с мазилка в моята баня.
В зависимост от консистенцията и дебелината изолира и укрепва тухлите - нещо което гипскартона не го прави. ако ти е панел стената може би ще стане, но гипса смуче влага много силно и после става мазало. Пък и като цени не излиза ли горе долу едно и също?
EDI - майстор
В крайна сметка и мазилката и картона са основа за лепене на плочките.Ако са залепени качествено, с качествени материали и са фугирани както се полага, проблем няма да им ас картона.Просто там няма да има никаква влага и няма как да проникне.
Теди - специалист
XS09 написа:
И аз хванах с мазилка в моята баня.
В зависимост от консистенцията и дебелината изолира и укрепва тухлите - нещо което гипскартона не го прави. ако ти е панел стената може би ще стане, но гипса смуче влага много силно и после става мазало. Пък и като цени не излиза ли горе долу едно и също?
Зеления картон е влагоустойчив и ако успееш да го накиснеш, че да прогизне пиши пак :wink:
lakosste - специалист
според мен с картона е много по лесно а и плочките после се нареждат елементарно.но по сигурно е измазването но само ако е качественно.не че с гипсокартон ще има проблем.няма проблем особено ако всико е фугирано но измазването си е измазване
JAMESON - напреднал
Преди 6 години облякох една тръба в банята със зелен ГК,без да слагам плочки(все пак бях на квартира там) :razz: .Все още си стои така,само с латекса.Монтиран е в/у цокъла от подови плочки,който си беше направен преди.И представете си:хазяите ми още се къпят в тази баня :-D Само долния ръб е почнал да се скапва,но все пак 6г. са това.Доста си е за временно решение.А по въпроса:СМЕЛО зелен ГК.В момента си строя една къщичка.Там ако знаете колко картон съм нашлякъл.То изправяне на колона,скриване на ниши образувани от трегери,разни "пропуснати"по проект тръби.И всичко със зелен ГК.За баните да не говорим.
  • 1
  • 2

Тема "Мазилка или гипскартон на стените" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: