Здравейте,
тук имаше май подобна тема, но не я намерих при последното търсене.
Та затова питам:
Кое според вас е по-доброто решение за изправяне на стените на банята?
Старите плочки са свалени, отдолу мазилката на доста места е паднала заедно със старите плочки и стената е оголена до тухла. На повечето места обаче старата мазилка си стои, макар и очукана от свалянето.
Общо взето има да се изправят до 2 см максимум на места. Повечето е около 1 см.
След това ще се лепят плочки до тавана (който ще е от гипскартон).
За мазилката си мисля да я изравня като закова летвички 2Х1 см върху стената и после по тях с мастара (в старата мазилка е имало такива и леглата им са почти запазени).
Та кой вариант е за предпочитане?
Мазилка или гипскартон?

тук имаше май подобна тема, но не я намерих при последното търсене.
Та затова питам:
Кое според вас е по-доброто решение за изправяне на стените на банята?
Старите плочки са свалени, отдолу мазилката на доста места е паднала заедно със старите плочки и стената е оголена до тухла. На повечето места обаче старата мазилка си стои, макар и очукана от свалянето.
Общо взето има да се изправят до 2 см максимум на места. Повечето е около 1 см.
След това ще се лепят плочки до тавана (който ще е от гипскартон).
За мазилката си мисля да я изравня като закова летвички 2Х1 см върху стената и после по тях с мастара (в старата мазилка е имало такива и леглата им са почти запазени).
Та кой вариант е за предпочитане?
Мазилка или гипскартон?
 Въпреки уверенията на прочутите майстори по гипскартон от форума, че имало "зелен влагоустойчив", който ставал за баня. Само, че в банята няма влага, там се лее обилно вода.
 Въпреки уверенията на прочутите майстори по гипскартон от форума, че имало "зелен влагоустойчив", който ставал за баня. Само, че в банята няма влага, там се лее обилно вода.

.Все още си стои така,само с латекса.Монтиран е в/у цокъла от подови плочки,който си беше направен преди.И представете си:хазяите ми още се къпят в тази баня
 .Все още си стои така,само с латекса.Монтиран е в/у цокъла от подови плочки,който си беше направен преди.И представете си:хазяите ми още се къпят в тази баня  Само долния ръб е почнал да се скапва,но все пак 6г. са това.Доста си е за временно решение.А по въпроса:СМЕЛО зелен ГК.В момента си строя една къщичка.Там ако знаете колко картон съм нашлякъл.То изправяне на колона,скриване на ниши образувани от трегери,разни "пропуснати"по проект тръби.И всичко със зелен ГК.За баните да не говорим.
 Само долния ръб е почнал да се скапва,но все пак 6г. са това.Доста си е за временно решение.А по въпроса:СМЕЛО зелен ГК.В момента си строя една къщичка.Там ако знаете колко картон съм нашлякъл.То изправяне на колона,скриване на ниши образувани от трегери,разни "пропуснати"по проект тръби.И всичко със зелен ГК.За баните да не говорим.