• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Душът е с една ръкохватка. Има един бутон, който като го издърпаш нагоре, водата тече от душа, когато е надолу тече от чучура. Когато ползваш душ, като спреш водата, този бутон сам слиза надолу и после при пускане на вода, тя тече от чучура.
Проблемът е, че спря сам да слиза надолу. Взел си душ, след време искаш да напълниш кофа вода и вместо това душът те изкъпе със студена вода. Защото бутонът е останал в горно положение.
Явно нещо е клеясало с годините, натрупала се е мръсотия, но не знам може ли да се оправи и как.
Ако някой го е правил да сподели.
Svetoslavoff1 - майстор
При нас водата е варовита и подобен ефект се получава от време на време и след неколкократно превключване е ОК. Затова и кранчетата, които почти не се използват - към пералнята, към тоалетние казанчета, към проточните нагревателчета, поне 1-2 пъти годишно ги "раздвижвам".
Профитата ако имат желание да споделят, при наличие на малък луфт около тн бутон дали ще помогне да се пръсне с нещо.
нед окт 27, 2024 6:53 pmSvetoslavoff1 написа:
При нас водата е варовита и подобен ефект се получава от време на време и след неколкократно превключване е ОК. Затова и кранчетата, които почти не се използват - към пералнята, към тоалетние казанчета, към проточните нагревателчета, поне 1-2 пъти годишно ги "раздвижвам".
Профитата ако имат желание да споделят, при наличие на малък луфт около тн бутон дали ще помогне да се пръсне с нещо.
И при нас водата е много варовита. С раздвижване не става. Всеки ден вземам душ, пък и не съм сам и многократно съм си играл да го вдигам и свалям, не се оправя. Трябва да се смаже, но не виждам как.
Svetoslavoff1, всъщност това е идея. Когато се вдигна бутонът може да се пробвам да смажа с тънко масло. Да прониква по-лесно, например от шевната машина. Вижда ми се доста плътно, но ако повторя процедурата десетина пъти...., може би.
Все пак, ако има начин да се разглоби и почисти е по-добре.
rulом - специалист
При варовита вода спасение няма, има дребни хитринки, коити скоро омръзват !!
ТА, моето решение за варовита( даже много варовита, щото съм на геран) вода - на две години сменяване на душ и мивки, а веднъж в годината сменяване на арматурата за казанчето на тоалетните ! Другия вариант е да се купят нещата и да се чака пълното им блокиране от варовика !
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
У мама реших драстично проблема (и без това не обичам комбинираните уреди). На мивката е само с чешма, за душа е само душ батерия. На който му се пълни кофа, ползва слушалката. Сега умувам как да направя тази магия при мен, без разбиване на плочки
И едно подобренийце за тоалетната, замества противната четка

Изображение
MamaMy - майстор
И мен четката ме боде. Пробвай с тоалетна хартия! По-меко е. :razz:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт ное 26, 2024 7:53 amMamaMy написа:
И мен...
Много си смешен сутрин :heart: :bear:
nilro - специалист
вт ное 26, 2024 7:50 amn_a написа:
У мама реших драстично проблема (и без това не обичам комбинираните уреди). На мивката е само с чешма, за душа е само душ батерия. На който му се пълни кофа, ползва слушалката. Сега умувам как да направя тази магия при мен, без разбиване на плочки
И едно подобренийце за тоалетната, замества противната четка

Изображение
Ако мивката е близо до тоалетната чиния и не ти е грозно ще си имаш и топла вода-
https://www.home-max.bg/higienen-ruchen-dush-komplekt/
  • 1
  • 2

Тема "Душ в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: