• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте, от няколко дена съседите ми се оплавакт че от моята бяна им капе на хънтъра. Извиках майстор, той установи че подовия сифон е пукнат и около него всичко е мокро. Блока е панелен. Проблема е че майстора е много зает и ще може да извърши ремонта минимум 10-12 дена. Въпроса ми е мога ли да излея някакво лепило в сифона да запуша теча докато дойде майстора или ако някой има контакти на някой може да ми препоръча майстор от Стара Загора ще съм му благодарен.
ivanovbg - майстор
Обмажи пукнатото с водно стъкло временно.
nork - специалист
чет апр 17, 2025 12:07 pmivanovbg написа:
И как точно ще му помогне течното стъкло върху пластмаса?
Към автора - отиди до близката железария и вземи течна хидроизолация най малката разфасовка или PU лепило и обмажи хубаво с четка самият сифон.
chapara - майстор
Колко и къде е пукнат, дай снимки. Какъв матерял е софона?
чет апр 17, 2025 12:21 pmchapara написа:
Колко и къде е пукнат, дай снимки. Какъв матерял е софона?
Здравейте, сифона е от 1998 г. не мога да ви кажа какъв е материала, понене съпруга ми не е в България и аз не съм много наясно. Просто сина ми направи такъв профил с този акаунт.
Майстора, като ходи у комшията да гледа от къде пропуска нашата баня, каза че на панелките тръбите се виждат у комшиите и преди тръбата на тяхния таван всичко е влажно. Това означавало че сифона имал пукнатина и от там пропускало. Водата не влзиала 100 % в тръбата а част от нея излизала. От другаде нямаше влага. Дано ме разбрахте.
По скоро това означава, че "преди тръбата на тяхния таван", от сифона на вашата баня до там, има пропуск.
Вероятно е това да е сифона.
Да точно това каза и каза че е много зает и затова се чудех с нещо може ли да се третира до като дойде да го оправи.
Вероятно може. За да третирате нещо, трябва да знаете къде е нужно да се третира.
После- дали е възможно точно там да се третира, без да е наложително друго действие преди това.
Къртене например.

По назад са зададени въпроси относно материала, който евентуално ще се третира.
ivanovbg - майстор
чет апр 17, 2025 12:18 pmnork написа:
чет апр 17, 2025 12:07 pmivanovbg написа:
И как точно ще му помогне течното стъкло върху пластмаса?
Към автора - отиди до близката железария и вземи течна хидроизолация най малката разфасовка или PU лепило и обмажи хубаво с четка самият сифон.
Явно не познаването на материалите води до грешни заключения. https://bg.asiachmical.net/news/can-wat ... 29178.html
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за пукнат сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: