• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
пет авг 15, 2025 8:43 amkozl написа:
И все пак ако си запознат как излъчва импулс в ефира?

:partyman:
kozl - майстор
Прекъснах пътечката от №5 на U3 към "плюнката" (U1) и звънеца не звъни от дистанционния бутон (ДБ).
За да съм сигурен като възастановя връзката и otnowo звъни oт ДБ.
Сега остава да го слушам тези дни дали пак ще звънка през интервали с прекъсната пътечка :?
1.) Ако да - съмнението ми се насочва към U1.
2.) Ако не значи U3 самовъзбужда от неизвестно какво.
М-у другото докато правих теста открих, че приемника подава сигнал за към 1/2 секунда към към U1.
Кратките мелодии се повтарят за този период, но ако прекъсна връзката след първото изпълнение, следващо няма.
zz_stefanov - майстор
Енергията за всичко по този бутон се взема от механичното действие. Кинетичен бутон.
След фиаското с тези с батерии сега ползвам такъв с кинетичен ключ и поне трета година няма проблем. По лесно им се херметизира електрониката.
gnt69 - майстор
И аз по едно време се мъчих с тия звънци но достигнах до заключението че ако тоя който идва в къщи и не ми знае телефона не ми трябва. :partyman:
kozl - майстор
пет авг 15, 2025 9:14 amhidrazin написа:
Благодаря.
То в този клип и ма и други неща, с които съм се главоблъскал, но като имам време ще го изгледям целият.

А иначе само това ми е достатъчно:

Прикачен файл:
Кинетичен бутон.jpg
Кинетичен бутон.jpg (57.82 KиБ) Видяна 1683 пъти

че с английския не съм на "ти".
kozl - майстор
пет авг 15, 2025 9:14 amkozl написа:
Прекъснах пътечката от №5 на U3 към "плюнката" (U1) и звънеца не звъни от дистанционния бутон (ДБ).
Не звъни, но като направих измерване с мутицета и се оказа, че на №5 постъпват +3V от "плюнката". Т.е. това е захранването на U3. Прекъснал съм захранването - не звъни от бутона.
Значи приемника е задействал звъненето по непонятни причини без сугнал от бутона (премахната батерия). Може би хваща нещо в ефира, което го лъже, че е сигнал от бутона :?
Ако отгатна как се задейства звъненето може с изключен приемник да се ползва като обикновен звънец :roll:
radius - майстор
Ако беше с COFDM, нямаше да имаш подобни проблеми :lol: .
Като толкова те влече да ръчкаш (адмирирам това), защо не попрочетеш нещо теоретично и не казвай, че ти е минало времето, защото показваш обратното.
kozl - майстор
Закачих осцилоскопа към №5 на U3.
Не можах да кача снимката:
Съжаляваме, но максималното място за прикачване на файлове беше достигнато.
Като се натисне бутона виждам серия импулси, които се подават за секунда - две.
Обаче през някакво време, което не засякох пак се появява кратък импулс без да е натиснат бутона на предавателя.
Махнах антените на преиемника и на бутона, звънеца пак работи от близко разстояние.
Вкарах платката на предавателя в кутията на приемника и я захраних от приемника. Пробвах с вънщно захранване 3V и сега имам обикновен звънец със сменяеми мелодии. :-D
Е ще трябва да добавя стабилизатор за 3V, за да го ползвам към звънчевата инсталация.
Дългите мелодии няма да ги изпълнява, ако бутона за звънене бъде отпуснат, но пък може да се ползва на батерии, като преработя захранването в платката от батериите да се включва с таймер от външния бутон :?
MamaMy - майстор
Не се заигравай чак толкова. Дългите мелодии за звънец дразнят. Преди години си бях направил звънец свирещ "Ламбада" на Каома. Изнервяше ме защото някой път вече съм отворил, а той ни надува главите и не мога да се чуя с този който звъни докато дрънкалото не си изпее всичко. Плюс това устройството не си заслужава. Ако струваше 100-200 лв разбирам, но то струва под 20.
  • 1
  • 2

Тема "Безжичен звънец SilverCrest" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: