От мобилни телефони до цифрови камери
Lutchezar - майстор
Перфектно решение!
Точно се подготвих за лекция как в измервателен уред не се никак хубаво да се използва мрежово напрежение за захранване, като в главата си въртях някакви комбота от други типове батерии, без да съм гледал къде и какво трябва да се напъха де. Накратко точността отива по дяволите при простите и евтини решения, затова е по-смислено да се захранват с батерия, която е много по-предвидима като поведение и не внася една камара грешки в общата грешка на уреда.
iliya_i - майстор
съб ное 01, 2025 9:53 amLutchezar написа:
Перфектно решение!
Точно се подготвих за лекция как в измервателен уред не се никак хубаво да се използва мрежово напрежение за захранване, като в главата си въртях някакви комбота от други типове батерии, без да съм гледал къде и какво трябва да се напъха де. Накратко точността отива по дяволите при простите и евтини решения, затова е по-смислено да се захранват с батерия, която е много по-предвидима като поведение и не внася една камара грешки в общата грешка на уреда.
Те тези уреди имат само колекционерски стойност. Не и като средство за измерване. След толкова години най-малко механиката (пружини, лагери) не са като нови. Та каква точност очакваш?
Tofu - напреднал
Господа нека да изчакаме да пристигне артефакта и тогава ще умуваме. :) Всъщност още пътува с GGBG Тъй както забелязвам в голяма част от форумите в БГ че от една тема се стига до ,,пишкомерене,,в образование и разни квалификации което естествено ще се стремим да ги избягваме от типа: ,,ти си прост,аз съм умен,, или както оня виц-

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
:) :-D

Та по темата...ха, това се казва ,,high-drain,, реакция на тема Авометър :?:
Спокойно, хидразине, няма нужда да източваме заряда толкова бързо...
Иначе да, може и да не съм най-великият електро гуру, ама поне не горя предпазители от нерви
А за Гугъл – то ако всяко първо ,,сърч,, беше върхът на мъдростта, отдавна всички щяхме да сме професори...
Що се отнася до батериите отпреди 100 години –ти явно си ходил на практика при Едисон? :lol:
А НАТО... спокойно, ако някой ден ме викнат, ще им дам твоя контакт за старши консултант по заряд и разряд

Айде, без лоши чувства.Само да не стане късо съединение между нас

:partyman:
Tofu - напреднал
Те тези уреди имат само колекционерски стойност. Не и като средство за измерване. След толкова години най-малко механиката (пружини, лагери) не са като нови. Та каква точност очакваш?
Именно затова са с колекционерска стойност.Няма да се ползва за отговорни дейности :? Би трябвало повече да се притесняваме за стрелката дали е в ред и да не се окаже че има доста за оправяне по него :|

Тема "Оригинал или негов заместител на телен резистор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: