profesionalist_wood написа:Ами какъв вариант ти предлагаш?Тоо..Още не е идентифицирано какво точно се случва. Въобще, имам съмнения, че тая рамка не е метална, ами само леко е хромирана/никелирана отгоре. Отделно, телевизорът бичи с ниски напрежения, извън захранването, като изключим инвертера. Много странно ми се види това положение.
От мобилни телефони до цифрови камери
profesionalist_wood
- майстор
27 мнения в "Наелектризиране на част от корпуса на телевизор"
toolegittoquit
- майстор
profesionalist_wood
- майстор
Хубаво е да каже какъв е модела на телевизора и да нахвърли снимки да видим как е свързан в мрежата....Но защо ли си мисля че идва от разклонителя съ уж защита....на мен преди години ми направи мизерия с биене на ток от щрайхмуса и като го отворих видях че жиците са се допрели една до друга с нарушена изолация
Murphy
- напреднал
profesionalist_wood написа:Хубаво е да каже какъв е модела на телевизора и да нахвърли снимки да видим как е свързан в мрежата....Но защо ли си мисля че идва от разклонителя съ уж защита...Panasonic 47ET60. Всъщност откакто го свързах към този разклонител спря да се наелектризира. Там е работата, че после правих опит да предизвикам наелектризирането като го включих в един обикновен разклонител и не успях. Снимки бих направил, но не вярвам нещо да се разбере от тях, защото има един килограм кабели, прекарани през кабелен канал и други разни кабелни организации, така че ми трябваха 45 минути да реорганизирам нещата само за да преместя захранването на телевизора от контакта до разклонителя и да ги прибера обратно, че да не изглеждат като свински черва.
profesionalist_wood написа:... ми направи мизерия с биене на ток от щрайхмуса и като го отворих видях че жиците са се допрели една до друга с нарушена изолация...Точно затова питам за да разбера дали в сервиза е възможно да са направили някаква подобна магария и как да разбера това без да отварям телевизора и без да го пращам пак за един месец на ремонт и да ми го върнат, казвайки ми че няма проблем.
toolegittoquit написа: Въобще, имам съмнения, че тая рамка не е метална, ами само леко е хромирана/никелирана отгоре.Рамката е от полиран алуминий, не е пластмасова.
profesionalist_wood написа:Абе вземи един кабел 4 квадрата и вържи първо за земята на щепсела на телевизора като го изрежеш отстрани и да го запоиш и после другия край на кабела го връзваш за радиатора и си готовВерно ли ми предлагаш да направя това

profesionalist_wood
- майстор
Ти би ли предпочел да изгориш като факла?
Явно италианците са прости щом са нафраскали кабелите по 3-4 квадрата от Милано до Сицилия в работилниците опитвайки се да закрепят положението с проблемни уреди...

dyaneff
- майстор
profesionalist_wood написа:......Явно италианците са прости щом са нафраскали кабелите по 3-4 квадрата от Милано до Сицилия в работилниците опитвайки се да закрепят положението с проблемни уреди...А дали са прости, не не мисля така. Я обясни къде ги слагат тези "кабели по 3-4 квадрата" ?
profesionalist_wood
- майстор
Ся нямам снимков матрял,трябва пак да отида в Сицилия
Спешалистите знаят как
Начи взимаш кабел какъвто имаш под ръка ,примерно 3 метра дълъг и и двата края трябва да имат кабелни обувки и винт за метал,завинтваш единия край за корпуса на апарата да кажем който е метален като предварително пробиеш дупчица и после самонарезния винт.Другия край отвеждаш примерно в градината и забиваш метална пластина в земята 40 см и затягаш кабелната обувка с болт в предварително направена дупка и си готов.
Другия вариант е да оголиш ,,земя,,-та на кабела на щепсела и да щипнеш с крокодилчето и пак с кабел дълъг 3 метра и щипваш за радиатора или някакъв предмет който да извежда тока в земята.
Това е. Пийнете си една сицилианска марсала

Начи взимаш кабел какъвто имаш под ръка ,примерно 3 метра дълъг и и двата края трябва да имат кабелни обувки и винт за метал,завинтваш единия край за корпуса на апарата да кажем който е метален като предварително пробиеш дупчица и после самонарезния винт.Другия край отвеждаш примерно в градината и забиваш метална пластина в земята 40 см и затягаш кабелната обувка с болт в предварително направена дупка и си готов.
Другия вариант е да оголиш ,,земя,,-та на кабела на щепсела и да щипнеш с крокодилчето и пак с кабел дълъг 3 метра и щипваш за радиатора или някакъв предмет който да извежда тока в земята.
Това е. Пийнете си една сицилианска марсала

hidrazin
- майстор
profesionalist_wood написа:Начи взимаш кабел какъвто имаш под ръка ,примерно 3 метра дълъг .....Другия край отвеждаш примерно в градината и забиваш метална пластина в земята 40 см и затягаш кабелната обувка с болт ...

Хайде стига с шегите(или глупостите ако го казваш сериозно), че виж някой взел и го направил.

profesionalist_wood
- майстор
Е сега ще опитат. Иначе си имат бая големи дворове и постройки в тях. Но всеки кой как си иска си туря дълъг кабел. Е,сега са прочели темата и вече пробват,примерно в някое великотърновско село...щото краднат ток и се чудят що им бие тока 
Като им опознаеш седемте лица на Италия ще разбереш защо са изобретателни,независимо че масово от тях са учили само гимназия....

Като им опознаеш седемте лица на Италия ще разбереш защо са изобретателни,независимо че масово от тях са учили само гимназия....
Тема "Наелектризиране на част от корпуса на телевизор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература