От мобилни телефони до цифрови камери
profesionalist_wood - майстор
Ами какъв вариант ти предлагаш? :?
toolegittoquit - майстор
profesionalist_wood написа:
Ами какъв вариант ти предлагаш? :?
Тоо..Още не е идентифицирано какво точно се случва. Въобще, имам съмнения, че тая рамка не е метална, ами само леко е хромирана/никелирана отгоре. Отделно, телевизорът бичи с ниски напрежения, извън захранването, като изключим инвертера. Много странно ми се види това положение.
Хубаво е да каже какъв е модела на телевизора и да нахвърли снимки да видим как е свързан в мрежата....Но защо ли си мисля че идва от разклонителя съ уж защита....на мен преди години ми направи мизерия с биене на ток от щрайхмуса и като го отворих видях че жиците са се допрели една до друга с нарушена изолация
Murphy - напреднал
Хубаво е да каже какъв е модела на телевизора и да нахвърли снимки да видим как е свързан в мрежата....Но защо ли си мисля че идва от разклонителя съ уж защита...
Panasonic 47ET60. Всъщност откакто го свързах към този разклонител спря да се наелектризира. Там е работата, че после правих опит да предизвикам наелектризирането като го включих в един обикновен разклонител и не успях. Снимки бих направил, но не вярвам нещо да се разбере от тях, защото има един килограм кабели, прекарани през кабелен канал и други разни кабелни организации, така че ми трябваха 45 минути да реорганизирам нещата само за да преместя захранването на телевизора от контакта до разклонителя и да ги прибера обратно, че да не изглеждат като свински черва.
... ми направи мизерия с биене на ток от щрайхмуса и като го отворих видях че жиците са се допрели една до друга с нарушена изолация...
Точно затова питам за да разбера дали в сервиза е възможно да са направили някаква подобна магария и как да разбера това без да отварям телевизора и без да го пращам пак за един месец на ремонт и да ми го върнат, казвайки ми че няма проблем.
toolegittoquit написа:
Въобще, имам съмнения, че тая рамка не е метална, ами само леко е хромирана/никелирана отгоре.
Рамката е от полиран алуминий, не е пластмасова.
Абе вземи един кабел 4 квадрата и вържи първо за земята на щепсела на телевизора като го изрежеш отстрани и да го запоиш и после другия край на кабела го връзваш за радиатора и си готов
Верно ли ми предлагаш да направя това :shock: :shock: :shock: Ако е някакъв хумор, то тогава го оценявам подобаващо като успешен. :lol:
Ти би ли предпочел да изгориш като факла? :lol: Явно италианците са прости щом са нафраскали кабелите по 3-4 квадрата от Милано до Сицилия в работилниците опитвайки се да закрепят положението с проблемни уреди...
dyaneff - майстор
......Явно италианците са прости щом са нафраскали кабелите по 3-4 квадрата от Милано до Сицилия в работилниците опитвайки се да закрепят положението с проблемни уреди...
А дали са прости, не не мисля така. Я обясни къде ги слагат тези "кабели по 3-4 квадрата" ?
Ся нямам снимков матрял,трябва пак да отида в Сицилия :-D Спешалистите знаят как :lol:
Начи взимаш кабел какъвто имаш под ръка ,примерно 3 метра дълъг и и двата края трябва да имат кабелни обувки и винт за метал,завинтваш единия край за корпуса на апарата да кажем който е метален като предварително пробиеш дупчица и после самонарезния винт.Другия край отвеждаш примерно в градината и забиваш метална пластина в земята 40 см и затягаш кабелната обувка с болт в предварително направена дупка и си готов.
Другия вариант е да оголиш ,,земя,,-та на кабела на щепсела и да щипнеш с крокодилчето и пак с кабел дълъг 3 метра и щипваш за радиатора или някакъв предмет който да извежда тока в земята.

Това е. Пийнете си една сицилианска марсала :-D
hidrazin - майстор
Начи взимаш кабел какъвто имаш под ръка ,примерно 3 метра дълъг .....Другия край отвеждаш примерно в градината и забиваш метална пластина в земята 40 см и затягаш кабелната обувка с болт ...
:? Цъ, цъ, цъ ... много им малки къщите на тия италианци бре. Три метра от телевизора го градината. Явно си живеят в колиби. :lol:
Хайде стига с шегите(или глупостите ако го казваш сериозно), че виж някой взел и го направил.
:partyman:
Е сега ще опитат. Иначе си имат бая големи дворове и постройки в тях. Но всеки кой как си иска си туря дълъг кабел. Е,сега са прочели темата и вече пробват,примерно в някое великотърновско село...щото краднат ток и се чудят що им бие тока :-D
Като им опознаеш седемте лица на Италия ще разбереш защо са изобретателни,независимо че масово от тях са учили само гимназия....
hidrazin - майстор
...масово от тях са учили само гимназия....
Ми явно и нея не са учили като хората - личи си от опънатите кабели в двора. :lol:
Към останалите четящи темата - ся някой да не вземе да прави такива талянски глупости? :!:
:partyman:

Тема "Наелектризиране на част от корпуса на телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: