От мобилни телефони до цифрови камери
liusien - специалист
vvventsi, благодаря ти за схемата! До сега разглеждах и в линка който си постнал какво са писали другите майстори... Погледнах в чарковете при мен и се оказа, че имам стартери за 110 Волта! Остава да потърся и дросел... Имам такъв въпрос - на схемичката която си ми нарисувал, пише, че лампите са по 18-20 Вата... Ще има ли проблем с мойте 6 Ватови пури? :?
vvventsi - специалист
liusien написа:
vvventsi, благодаря ти за схемата! До сега разглеждах и в линка който си постнал какво са писали другите майстори... Погледнах в чарковете при мен и се оказа, че имам стартери за 110 Волта! Остава да потърся и дросел... Имам такъв въпрос - на схемичката която си ми нарисувал, пише, че лампите са по 18-20 Вата... Ще има ли проблем с мойте 6 Ватови пури? :?
Намери дросел 12W и малко по слаб пак става ако имаш и 6W пробвай с него,все пак няма да се ползват пурите за осветление а за банкноти,а за схемата съм писал за 2*18-20W пури със 40W дросел при теб за 2*6W прави 12W дросел

виж тука има най различни видях че има и 13W ползвай него,става идеално, 11W също е идеален за твоите пури 2*6W
http://www.elkab-bg.com/page.php?n=69737&SiteID=674
Разходи се из магазините за ел материали и си купи дросел от 11W-13W
liusien - специалист
vvventsi, отново ти благодаря! :-D Утре, както казват, нов ден - нов късмет!... Ще видя какъв ще е късмета ми, а при добър такъв - вечерта ще си имам занимавка!... :wink:
Ейййййй, много ми се събра да черпя!!! :drinkers: :-D
petromaniq - специалист
Опитай и с 220V стартери като единия от горепосочената схема шунтираш с резистор 10кома/ 2W
liusien - специалист
Здравейте, момчета! Оказа се проблем намирането на дросел 6W... Поне в магазините където проверих - нямаше. На едно място ми казаха да си купя подобен сензор от Office 1 Superstore, който е бил по-скъп, но работел стабилно дълго време... Погледнах цените им, но "добрите" скенери са с цена минимум 80.00 лева... Мислех, че ще се размина с по-малко пари... Чудя се като последен вариант да отида до Бриколаж и да потърся дали там има 6W дросели... :?
vvventsi - специалист
liusien написа:
Здравейте, момчета! Оказа се проблем намирането на дросел 6W... Поне в магазините където проверих - нямаше. На едно място ми казаха да си купя подобен сензор от Office 1 Superstore, който е бил по-скъп, но работел стабилно дълго време... Погледнах цените им, но "добрите" скенери са с цена минимум 80.00 лева... Мислех, че ще се размина с по-малко пари... Чудя се като последен вариант да отида до Бриколаж и да потърся дали там има 6W дросели... :?
трябва да е 12W нали са две пури по 6W вързани последователно, но става с по малка мощност дросел ,затова ти писах че 11W видях че има и той е идеален!
liusien - специалист
vvventsi написа:
трябва да е 12W нали са две пури по 6W вързани последователно, но става с по малка мощност дросел ,затова ти писах че 11W видях че има и той е идеален!
Помислих да сложа една лампа... После, като видях, че няма такива, реших да сложа и двете лампи, но така и не намерих подходящ дросел... Най-малката мощност беше 24W....... А тя не става - била голяма и лампите щели да изгорят с нея... :(
vvventsi - специалист
liusien написа:
vvventsi написа:
Помислих да сложа една лампа... После, като видях, че няма такива, реших да сложа и двете лампи, но така и не намерих подходящ дросел... Най-малката мощност беше 24W....... А тя не става - била голяма и лампите щели да изгорят с нея... :(
ако ти се дават пари можеш да вземеш два дросела по 24W и да ги вържиш последователно така ще стане мощноста 12W!
liusien - специалист
vvventsi написа:
ако ти се дават пари можеш да вземеш два дросела по 24W и да ги вържиш последователно така ще стане мощноста 12W!
Да, но няма как да ги скрия в кутията... Искам да се получи културно изпълнение! Един дросел с малка мощност, предполагам, че е по-малък като обем.... Два са прекалено много! :?
liusien - специалист
vvventsi, къде си видял дросела? :idea:

Тема "Електронно запалване на луминисцентни лампи..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: