имам един регулируем токоизправител изграден с ЛМ317.Когато сглобявах нещата си виках "къде ли нямам да ми стигнат теци 1.5А" и затова сложих евтиния и лесен ЛМ317.С течение на времето разбрах,че този ток понякога не ми стига,докато разбера е дадминал границите на ЛМ317 макар и за кратко време.Докато се лутах из сайта видях схемичката и рекох да се информирам малко по-вече.Някъде по форумите пишеше,че при параленло свързване на транзистири се слагали нискоомни резистори на всеки изход,а не директно.Сега реших да сменя сегашния ЛМ317 с ЛМ338, който е до 5А и сега ще съм по спокоен.
intel core написа:Привет.Някъде по форумите бях чел,че не е добра идея да се свързват изходите на lm317 дирекно,а през резистор 1ом,но пак не е било желателно.Тук на линка ги гледам са ги свързали дирекно-практично ли е така?Колега запаралелваи споко. Тук във форума ме осраха и опикаха за това. Факт е че 5-6 човека 2-3 години си зареждаме акумулаторите с тази схема която си показал но с по 2 в паралел свързани ЛМ-ки.
Успех.