• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
intel core - специалист
имам един регулируем токоизправител изграден с ЛМ317.Когато сглобявах нещата си виках "къде ли нямам да ми стигнат теци 1.5А" и затова сложих евтиния и лесен ЛМ317.С течение на времето разбрах,че този ток понякога не ми стига,докато разбера е дадминал границите на ЛМ317 макар и за кратко време.Докато се лутах из сайта видях схемичката и рекох да се информирам малко по-вече.Някъде по форумите пишеше,че при параленло свързване на транзистири се слагали нискоомни резистори на всеки изход,а не директно.Сега реших да сменя сегашния ЛМ317 с ЛМ338, който е до 5А и сега ще съм по спокоен.
zmiori - специалист
intel core написа:
Привет.Някъде по форумите бях чел,че не е добра идея да се свързват изходите на lm317 дирекно,а през резистор 1ом,но пак не е било желателно.Тук на линка ги гледам са ги свързали дирекно-практично ли е така?
Колега запаралелваи споко. Тук във форума ме осраха и опикаха за това. Факт е че 5-6 човека 2-3 години си зареждаме акумулаторите с тази схема която си показал но с по 2 в паралел свързани ЛМ-ки.
Успех.
Subsa - специалист
Днес аз развенчах мита за спаралелването.
И какво показва практиката Змиори, работи ли с паралелните, как в товарната характеристика?
pansim е достатъчно грамотен или аз ще го убедя, или той ще ме убеди, че зимата виното е за предпочитане пред тъмната бира :supz:
zmiori - специалист
За работи ли - работи. За товарната характеристика изобщо не ми пука- по Ампермер с 20 см2 радиатор на 4-те ЛМ-ки. поддържа 4,5А при "гладен" акумулатор. Имам един акумулатор който ползвам за риболов включен е почти постоянно, никога не планирам ходенета дългосрочно, тръгвам когато ми кефне. Винаги мога да разчитам на дъртата Варта на почти тинеиджърска възраст / за протокола е 65-70 А/ч/.
Така че който каквото иска да приказва за мен РАБОТИ.
Успех на всички във всички начинания.
pansim - майстор
Subsa написа:
че зимата виното е за предпочитане пред тъмната бира :supz:
Подкрепям напълно! :partyman:

Защо изобщо спорим? Писах по-горе, всеки е свободен да ги свързва както пожелае.
pansim - майстор
Subsa - виждам че предлагаш различни захранващи модули.
Интересува ме
1. входно напрежение АС 100-250в
2. Изходно напрежение 17 волта/250ма
3. Размери на модула.
4. Цена за 10+бр
Всвичко това може на ЛС, за да не спамим темата
Благодаря.
thebugger - специалист
мисля,че търсиш точно това http://www.hobby.neomontana-bg.com/kit150.htm доста подробно е описано и трудностите при свързване на два токозахранващи устройства паралелно и как да се нагласят двете интегрални схеми за да се преодолеят тези проблеми.мисля,че поне ориентировачно ще ти свърши работа. :)
lecki - специалист
То няма невъзможни неща но какъв е смисъла от файдата от
тази гимнастика :?:
hidrazin - майстор
Ми никаква. Явно си имаме нов специалист по електроника.
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "два успоредно свързани lm317 може ли?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: