• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
jordanvass - майстор
Да, но това вече не е Keeper 2, както си написал, a Комплект KEEPER - Keypad 2. Имената си приличат, но са съвсем различни двете. Първото го имам, мога да ти го снимам, ако искаш. Почти същото е, като на снимката на питащия в първия пост. С един ключ е отпред, врътваш и алармата се изключва. Крадецът също може да го врътне, щото обикновено ключът си седи на ключалката за по-лесно намиране в бързината :-D . Разбира се, аз моята още като я купих и й преработих ключалката и вече сигурно повече от 10г си работи безотказно. Разбира се - на неотговорно място.
А относно въпроса - пробвай с горния тример-потенциометър под надписа SPEAKER. Може точно от него да се регулира времето на изчакване. И на моята беше нещо подобно, ама съм го регулирал преди много години и не помня вече. Във всички случаи е някаква врътка на платката. То като гледам - друг избор нямаш.
zmiori - специалист
Нали се поправих, ясно мие закакво говориш.
Преди няколко часа говорих с един колега спомена май имал инструкция за bed dog2 атя много прилича на тая номера ставал с няколко кратно завъртане на ключа за on/off. Другата седмица ще го посета за инструкцията му.
jordanvass - майстор
От ключа за включването да се регулира времето на изчакване ми се види нелогично, но щом човекът го казва, може и да има нещо. Това, което със сигурност знам като допълнителна функция на ключа е, че като включиш на охрана и почне да брои, ако на шестия звуков сигнал я спреш, се активира/деактивира звуковият сигнал при отваряне на вратата при изключена аларма (задействане на Първа зона). Но това е на Keeper 2, а дали го има на Keeper, каквато е на питащия, не знам.
А за времето на изчакване при задействане все си мисля, че се врътваше някакъв тример вътре. Нищо не пречи на питащия да пробва и да каже дали става, за да не се блъскаме тука да търсим схеми, инструкции...
zmiori - специалист
Дали е така ще се разбере по описанието /ако го намери/. Нека колегата да пробва с оня тример.
Имам една централа с ключ в гаража /седиси не се ползва/ тя е малко по сложна има 2 частични режима и един пълно включване ама тя си има тримери за входно, изходно и алармено време. Балансира се нещо около 10 к. ползвах я докато щерката порасна малко, и си загуби за първи път ключовете и останахме само с един. В наше село ключарите не можаха да намерят заготовка за други ключове.
ditronix - специалист
Тримерът SPEAKER ще е за времето за свирене. В петък говорих с хората от СТС и обещаха да пратят описание,ама явно са забравил :-D Утре пак ще се обадя. KEEPER 2 просто си е развитие на KEEPER и се произвежда от същата фирма. Дори май са два или три варианта. Да,наистина клавиатурата е 1:1 с тази на VICKI ,предполагам че ползват една и съща матрица.
  • 1
  • 2

Тема "Схема на гаражна аларма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: