От мобилни телефони до цифрови камери
lexx2002 - помощник
вт юли 24, 2018 6:07 pmtzetz009 написа:
Светодиодите вече изпълняват функцията на глимката и не виждам смисъл от дълбаене и промяна по корпуса :? !!! За разпояването и обръщането на единият диод - =D> . А'й , че пиша през те'фона !

:partyman: :partyman: :partyman:
То проблема не ми е каква ще е индикацията.Повече ме интересува схемичката на кабелите на дистанционното вътре и съответно на кой пин излиза на буксата за да мога да преправя наличното ми дистанционно :)
tzetz009 - специалист
:) Е-е-е ми-и-и , от мен това !
Прикачен файл:
Shema mashina za diм 2.jpg
Shema mashina za diм 2.jpg (29.6 KиБ) Видяна 1552 пъти
Имаш мултицет , поялник ( може би :-D ) , тинол , .............. !

lexx2002 - помощник
ср юли 25, 2018 6:37 pmtzetz009 написа:
:) Е-е-е ми-и-и , от мен това !Shema mashina za diм 2.jpg

Имаш мултицет , поялник ( може би :-D ) , тинол , .............. !

Това което си оградил е ключа за пускане и спиране и той има глим лампа.
Защо си му сложил питанка
tzetz009 - специалист
:) Защото още не ми е попадал в ръцете ключ с три извода , който е с глим-ламБа !

То и аз имам трески за дялане - пропуснал съм да донарисувам диодите като емитиращи :lol: !

lexx2002 - помощник
чет юли 26, 2018 6:01 pmtzetz009 написа:
:) Защото още не ми е попадал в ръцете ключ с три извода , който е с глим-ламБа !

То и аз имам трески за дялане - пропуснал съм да донарисувам диодите като емитиращи :lol: !

Като замервах копчето дали бачка то реално прави контакт между средния и единия краен извод.на другия краен извод кабелчето е много тънко. То е само за нулата на глима за да свети. Поне до такъв извод сригнах
hidrazin - майстор
С какво си замерил копчето? С тухли, с развалени яйца, с домати, с камъни ... ???
вт юли 24, 2018 2:28 pmlexx2002 написа:
... Не съм чак лаик на тема електротехника и електроника ...
Напротив - не само си лаик ами и пълен профан. Нямаш елементарни познания по електротехника.
А за да може това да е вярно:
..но силата ми е слаботокова електроника и комуникационни съоръжения...
няма как да минеш без основни познания по електротехника, които нямаш.
Схемата е същата като на ютия за дрехи на която и е шибната и помпа за вода.
Нещо с което би се справил и ученик имащ елементарни технически познания...
:partyman:
lexx2002 - помощник
:cry:
Последна промяна от lexx2002 на пет юли 27, 2018 11:09 am, променено общо 1 път.
lexx2002 - помощник
чет юли 26, 2018 11:55 pmhidrazin написа:
С какво си замерил копчето? С тухли, с развалени яйца, с домати, с камъни ... ???
... Не съм чак лаик на тема електротехника и електроника ...
Напротив - не само си лаик ами и пълен профан. Нямаш елементарни познания по електротехника.
А за да може това да е вярно:
..но силата ми е слаботокова електроника и комуникационни съоръжения...
няма как да минеш без основни познания по електротехника, които нямаш.
Схемата е същата като на ютия за дрехи на която и е шибната и помпа за вода.
Нещо с което би се справил и ученик имащ елементарни технически познания...
:partyman:
Само едно нещо ще ти кажа.Ако днес си станал с задника напред и се чудиш с кого и как да се заядеш и караш ,си е лично твой проблем.
Ако си имал желание да пишеш по темата и да помогнеш да беше го направил.Това кой колко и какви знания има по дадена въпрос не е тема за обсъждане.
Това че ти имаш повече познания по темата с ЮТИИТЕ и тяхното прилагане в бита и ежедневието , не те прави специалист по всички въпроси в електрониката и електротехниката.
100 % съм сигурен, че ако те шибнат в един технически център пълен с оптично и комуникационно оборудване, ще гледаш като теле в железница.
С Възпитанието и образованието което имам, никога не съм си позволявал да да се подигравам на хора с които съм общувал и работил , които не са знаели и умеели нещо за да си вършат качествено задърженията - а точно на обратно, винаги съм гледал да покажа и да науча по младите колеги на спецификата на работата .
Защото съм стигнал до извода, че има неща които трябва да се "видат и пипнат " за да разбере човек кое как работи.
Това как е на теория в учебниците , в някои случаи няма нищо общо с практиката.

Ако ти всеки ден ремонтираш печки ,ютии и всякаква домакинска техника с нагревател и термостат и си на ТИ с тази домакинска техника не означава, че и аз трябва да съм на ТИ с спецификата им на работа и отремонтирането им.

На въпроса с какво съм замерил копчето ще ти отговоря в същия стил като теб - С КАНТАРА НА ЖЕНАТА.
Както написах по горе не ми е проблема със схемата като цяло ,а проблема ми беше по какъв начин да свържа дистанционното към тази машина.

С пожелание за хубав ден
lexx2002 - помощник
чет юли 26, 2018 6:01 pmtzetz009 написа:

Ето така изглежда копчето в по близък план :

Прикачен файл

IMG_8720.JPG

Прикачен файл

IMG_8718.JPG

Прикачен файл

IMG_8717.JPG
ben84 - специалист
Хидра, човекът щом пита, значи не разбира. И знае, че не разбира.
Инак щеше отдавна да е гръмнал дистанционното.
То на мене като ми е ясно нещо не питам по форумите. А кога питам, и аз задавам глупави въпроси, щото не ми е ясно нещо.
lexx2002, ако не можеш да си съставиш схема, вземи една пробна лампа (колкото и забранени да са те) и пробвай различни комбинации на свързване през нея на трите проводника.
От там по пътя на логикатаааа... :?

Тема "Дистанционно или схема за него EUROLITE N-10 машина за дим" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: