От мобилни телефони до цифрови камери
ESPACE - майстор
Това ако е специализиран чип едва ли допуска такова напрежение. Я провери с друг уред как са нещата. Да не му е паднала батерията на този?
alsted - майстор
Цъ, този си мери напрежение и без батерия :wink:
ESPACE - майстор
Остави ме безмълвен и безидеен :lol: :?
hidrazin - майстор
alsted написа:
Цъ, този си мери напрежение и без батерия :wink:
С този недей да мериш литиеви батерии. Като заредиш някоя такава със специализиран чип за заряд на литиеви вземи и го коригирай по батерията. :lol: Този въобще някога ходил ли е метрологичен контрол?
:partyman:
alsted - майстор
Скоро не е, но "въобще"... това е несериозно. Колко е специализиран моя чип :? Колко волта е батерията ми? Какво показа боба ти? И снимка нейна ти пратих. Трябваше ли да съм спал на нея? Утре мисля, че ще разбера точно кой е чипа. Странно ми е, че твоите компетентности внезапно се изчерпаха при отсъствие на информация в мрежата?
hidrazin - майстор
:shock: Не мислех че има какво още да се казва. :?
- Батерията е литиева - заряд максимум до 4,15 макар че толкова дърта батерия не бих я качвал повече от 4,10.
- Зарядно каза че си имаш от фотоапарата. Ползвай го.
- Дадох ти линк към чип като твоя. Същата схема, за литиева батерия, със светодиод, със същите изводи... Сменяш и тръгва ако батерията и останалите елементи са читави де.
- Ако беше го потърсил щеше да видиш че може да го купиш от тук: LTC4054ES5-4.2#TRMPBF
- Ако не ти се занимава с поръчка, смяна или използване на зарядното от фотоапарата вземаш едно от тук. LIONDO-4 UNIVERS Като му махнеш пластмасовото капаче и му пойнеш едни жици ще се събере в трицветното фенерче заедно с батерията. Може и да го оставиш като външно зарядно като му сложиш кабел с жак. Гледам има направена дупка на фенерчето за такъв и вътре ще остане само батерията.
Преди три години преправих такова на светодиоди. намерих платка от някакво друго китайско фенерче като тази. Пасна на мястото на рефлектора за крушката идеално. Само диодите бяха много по-добри.
Изображение
Ако си извадиш два читави елемента от някоя лаптопска батерия (те са по два в паралел) ще го зареждаш дълго ама ще забравиш кога си го зареждал. Там са от този тип - Акумулаторна батерия 3,7V/2600MAH Ще разполагаш с капацитет над 5Ah !!! Само не си купувай модел Ulra Fire !!!
Друго какво? Вземи преспи на снимката пък аз ще дойда да ти държа ръцете. После ще ми сготвиш един боб по хайдушки. Тоя, дето съм го хвърлял. :lol:
alsted - майстор
Първо благодаря за отделеното време и евентуалното желание за съдействие!
hidrazin написа:
- Батерията е литиева - заряд максимум до 4,15 макар че толкова дърта батерия не бих я качвал повече от 4,10.
Ах този твой боб ... Това ли ти каза - че батерията е дърта? А въпроса беше друг. Първо ти ме пита, после аз те питах ... "колко волта е тази батерия". Ми ако си цъкнал на :arrow: си разбрал, че е Батерия - Samsung E730, една друга батерия за него :arrow: - 3,7V. Няма да цитирам препоръките ти от предния пост за прецизното съгласуване на контролер - батерия. От друга страна
Ето ти един петкраков стабилизатор дето много прилича на твоя - доколкото може да се види от оная боза снимката де.
С този недей да мериш литиеви батерии. Като заредиш някоя такава със специализиран чип за заряд на литиеви вземи и го коригирай по батерията. :lol:
На мен не ми звучат еднозначно ... Да пренебрегна дългогодишно служил ми уред и да го калибрирам по нещо, което прилича на нещо (в конкретния случай) :?
hidrazin написа:
- Зарядно каза че си имаш от фотоапарата. Ползвай го.
Неудобно е, но ще трябва да го преработя. Това е оптималния вариант. Батерията е на има-няма половин година, зареждането й - гарантирано в рамките на най-доброто. За друго за какво бих я ползвал?
И все пак, на чипа пише: KED9. Ако случайно някой има идея как да го намеря, ще съм му благодарен ако сподели!
alsted написа:
Щеше ми се обаче да намеря начин (елементи) да мога да поддържам и други, без да се налага индивидуално да ги преустройвам.
Благодаря!
hidrazin - майстор
И какво сега? :?
- Батерията ти е 4,2 волта.
- Заряда не трябва да превишава тези 4,2 волта в никакъв случай. Иначе рискуваш да си имаш батерия като пуканка в микровълнова.
- Поради горния случай недей да регулираш заряда с многострадалния уред.
- Голяма част от специализираните чипове за заряд на литиеви батерии си коват тези 4,2 волта и спокойно може да си регулираш уреда по тях. Ако е възможно де, при тази негова точност.
- Не знам за коя батерия говориш че е на половин година. Онази от снимката на фенерчето има маркировка април 2008-а.
- Това KED9 нищо не ми говори. Във всички случаи обаче само цената на чипа за заряд ще бъде съизмерима с цената на готовото зарядно което ти показах - LIONDO-4 UNIVERS. С него освен другите елементи избягваш и захранването за 6 волта.
Друго какво? Ами лека утрин!
alsted - майстор
Малко се разминаваме в питанията и отговорите ... На половин година ми е батерията от фотоапаратчето, която най-вероятно ще ползвам за казуса. Зарядното
Изображение
както казах ми идва неудобно за случая, но ще го префасонирам.Батерията е на 3,6V, но свети задоволително. Всъщност изобщо не знам как трябва да свети този светодиод. Преди, след заряд светеше като дъга на електрожен. След известно време - с мека, леко жълтеникава светлина. Та допускам, че предната батерия му е идвала "кака".
Дето ми хулиш уреда: току що измерих двайсетина незареждаеми батерии във всякакви комбинации и мога да ти гарантирам за уреда си! А въпросната SONY ми показа 4,2V! Вярно, че е произведена в Китай, но ти не си уточнявал. Поставена в зарядното регистрира заряд и напрежението е пак 4,2V. Кое не е вярно? За калибрирането - мога да кажа в София къде ги носехме. С демокрацията лабораторията изчезна от там, но аз бях намерил човек у дома, където беше продължил дейността си. Ти сега къде си калибрираш собствения мултицет?
Зарядни и батерии имам и други, но във всички случаи нещата опират до преработка. Някой е модернизизирал доста такива фенерчета по този начин, а поддръжка не е договорена. Доста странно ми е, че по никакъв начин не може да се направи връзка с него поне да каже какво е сътворил. Доколко делото е на добра воля :? , но веднага след това спряха да дават "вътрешни". Ако не друго, батериите и на другите ще почнат една по една да "капят". Как е възможно никой да не е помислил за това :? Исках да съм наясно за себе си относно обслужването им. Едно, като частност, няма проблем да преработя.
Благодаря за отделеното внимание все пак!
gogo7777 - майстор
Тя тая калибровка на уреда ще ти струва толкова, колкото да си купиш фенерчета за 100 години напред :-D . Аз преди носех термометри за проверка и калибровка и химически разтвори за анализ, в БАН. Но имах познат там и минавах "тънко". Иначе в София е на бул. "Г. М. Димитров" № 52, ама е цифра. Предполагам, че ще те одрусат поне 300-400 лева :-D . Може и някъде другаде да има лицензирана фирма за подобна дейност, но не знам......

Тема "Регулагор зареждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: