От мобилни телефони до цифрови камери
Найденов - специалист
За пулсациите и филтрирането на захранващото напрежение съм наясно. Въпросът ми е спектърът на излъчване дали няма да тормози очите при продължително ползване?
Кики - специалист
Ти добре си го замислил, един хубав разсейвател+топло бяло и добро стабилизиране си е равно на каквото и да изкуствено осветление с нажежаема жичка. В никакъв случай луминесцентно и студено бяло .
hidrazin - майстор
Задължително топло бяла. Миналата седмица монтирах на един кухненски плот две тела с LED тръби по 1,2 метра. Свети доста прилично.
:partyman:
valqk - специалист
Взех си лед лента - 5м. Изчистих шкафа над плота (вярно, със салфетка само търках).
Залепих лентата и 2 дни по-късно я намерих разлепена - цялата. Паднала е сама.
Дайте идеи как да я залепя пак така, че да не пада?
ZEDYCUS - майстор
Лепиш със силикон ал.лайстна1*1 см и на нея лепиш лед лентата. За да се са страховам.в краищата я силиконирам леко. :toimonster: :partyman:
Nimi - специалист
ZEDYCUS написа:
Лепиш със силикон ал.лайстна1*1 см и на нея лепиш лед лентата. За да се са страховам.в краищата я силиконирам леко. :toimonster: :partyman:
И с винтчета става закрепването :wink:
Аз съм използвал L образен профил за да не ни свети в очите и за по-добро охлаждане.
valqk - специалист
Благодаря за отговорите.
Мен ме съмняваше, че не съм почистил хубаво преди да залепя и затова се е разлепила - уви - не.
Почистих с меглио и пак я залепих, като бях в кухнята целият ден. Видях откъде тръгва да се разлепя и там я залепих с горещ силикон. Разлепяше се по краищата. За сега си стои. Още не съм я пуснал в употреба, но май така ще е ок.
Гледах ги лайсните и това беше следващата стъпка, но ако и така е ОК ще я оставя така.

Сега се чудя, дали да не купя г образен профил 10/10 и с него да лепя лентите по тавана.
За лепене по тавана има ли друга тънкост или пак така - профил и силикон и за него?
bobko - специалист
ZEDYCUS написа:
chanev
но мисля да сложа лентата на два реда - има ли смисъл, понеже ако сложа само един ред то тогава адаптера, който имам ще ми свърши работа със сигурност!
Няма смисъл от два реда, ще осветява достатъчно и един. На майка ми кухнята сложих същата лента 5050 студено бяло-1,8м е дълга върху ал. винкел 1х1см. Действа като радиатор(почти не се нагряват диодите) и в същото време ги скрива. Снимал съм на тъмно. Вечер не пускам другото осветление. :wink:
На какво разстояние е монтиран алуминиевия L профил от стената?
ZEDYCUS - майстор
Шкафа е 30см дълбок, алуминиевия винкел е на 28см от стената или на 2 см от ръба на шкафа.
profesionalist_wood - майстор
Аз скоро получих подарък 10 метра самозалепващи лед ленти :razz:
Въпроса ми е дали ще стават за външен монтаж? Да ги сложа под первазите на прозорците :-D малко по-ориенталски
ТТ данни-
цвят RGB
voltage-12DC
LED type SMD 5050/10-12lm 700lm/m
Solid waterproof IP 68 на на лентата пише 67 :?
Led Qtv 60,packing 5
14,4w
1,2A/M

Ся какви трансформатори и димери да ползвам защото досега не съм имал досег с лед ленти. Просто не ми се е налагало :?

Тема "LED осветление над кухненски плот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: