• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
От мобилни телефони до цифрови камери
sstefanov - майстор
Явно не ме разбираш правилно. Идеята ми беше да те накарам да се опиташ да разбереш кое как работи. Определено ще ти е от полза.
pansim - майстор
Любо, не се сърди, ама Стефанов е прав. Схемата която си избрал си е идиотска. Ама ти си знаеш...аз вече дадох предложение :idea:
Любомир Иванов - напреднал
Схемата, която ми казахте, че не става ми я даде един програмист на когото бях писал ако може да помогне с нещо да я даде. Както се досещате се ровя в нета за схеми. Да не казвам голяма дума, но нали се сещате, че съм прегледал над 60-80 схеми, ако тръгна всяка да си я обяснявам ...
Все пак не съм достатъчно навътре в нещата, но затова си имам ръководител. Аз която и да е схема рано или късно ще трябва да я науча как работи, засега това не ме интересува. Интересува ме преподавателя да одобри това, което съм изровил и да започна да я чертая на протел.
pansim - майстор
Това че си разгледал много схеми е добре. Но защо все повтаряш "преподавателя" Нали ти ще я правиш. Излез със предложение пред преподавателя, на което той няма да откаже. Изтъкни предимствата на схема която си избрал и готово. Ще повторя за последно - вземи КА3525 /или аналог на този чип/. Направо към него може да свържеш два МОСФЕТ-а и след това трафа. Просто е и надеждно. Освен това този чип ти дава и свободата да поставиш ОС по напрежение /ако има нужда/ може да направиш защита по ток и каквото друго се сетиш.
За зарядно са ти казали правилно - ЛМ317 - нищо друго не ти трябва. Гледаш даташита и правиш. Там всичко е описано.
Хайде успех!
Казвам все преподавателя защото ще се прави това, което той реши. Първо му допадна друга схема, после тази, която сега съм Ви показал. Научния ръководител е затова да задава задачи аз да изпълнявам и така ... Първата задача беше да се запозная с теорията, да събера информация, която да послужи за I глава на дипломната работа т.е. обзора. Втората задачка е да намеря схема и да предлагам. Като реши по коя схема ще работя ще започна да чертая схема, да правя платка и т.н.
Благодаря Ви за помощта и съветите.
MrMurdjo - майстор
Ако не е тайна, колко е възрастен твоят научен ръководител? Схемата, която му харесва, тази със съветските логически схеми, е направо архаична.
Ние не търсим последно поколение UPS, важно ни е да няма програмируеми чипове. Все пак гледаме схемата да е нещо с подобна големина. Видях на APC схемите какво представляват, това не е по моите възможности и видях други схеми с по-малко елементи. Всички схеми, които визираш си имат аналози и нямаме проблем да си ги намерим. Тях ще ги заменим всичките. Ако имаш по-съвременна схема, която да е относително с тази големина като представената ще се радвам да я споделиш.
pansim - майстор
Значи търсите схема по "големина"
Ужас. На какво ли ще Ви научат :?
MrMurdjo - майстор
Чиповете, за които колегите говорят, въобще не са последно поколение. Разбираме, че не търсите реализация с микроконтролер, където трябва и програмиране и това е нормално.
Но това, което се предлага, с МОСФЕТ и готов специализиран чип, който е предназначен точно за това, е далеч по-добро. И по-лесно за реализация, включително и печатната платка.
Сега, ако целта е да изглежда голямо и внушително, може и на радиолампи да го реализирате :) В старата военна техника имаше устройства, наречени унформери. Там акумулаторите въртят електродвигател, той пък върти генератор за високо напрежение, за да захранва в авариен режим например лампова радиостанция. Ето ти още една идея, почти няма електроника :-D

П.П. Колеги, някой ще ме светне ли за аналозите на тези руските чипове, че нямам справочник под ръка?
pansim написа:
Значи търсите схема по "големина"
Ужас. На какво ли ще Ви научат :?
Хора не ме разбирате правилно.
Няма как да правя схема с 15, 20 елемента, няма и как да направя схема от рода на APC, които съм виждал. Търся нещо, което ми е по възможностите и долу горе на това сме се спрели. Предложете друга схема.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Имам нужда от схема на UPS за компютър" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: