Явно не ме разбираш правилно. Идеята ми беше да те накарам да се опиташ да разбереш кое как работи. Определено ще ти е от полза.
От мобилни телефони до цифрови камери
sstefanov
- майстор
64 мнения в "Имам нужда от схема на UPS за компютър"
Любомир Иванов
- напреднал
Схемата, която ми казахте, че не става ми я даде един програмист на когото бях писал ако може да помогне с нещо да я даде. Както се досещате се ровя в нета за схеми. Да не казвам голяма дума, но нали се сещате, че съм прегледал над 60-80 схеми, ако тръгна всяка да си я обяснявам ...
Все пак не съм достатъчно навътре в нещата, но затова си имам ръководител. Аз която и да е схема рано или късно ще трябва да я науча как работи, засега това не ме интересува. Интересува ме преподавателя да одобри това, което съм изровил и да започна да я чертая на протел.
Все пак не съм достатъчно навътре в нещата, но затова си имам ръководител. Аз която и да е схема рано или късно ще трябва да я науча как работи, засега това не ме интересува. Интересува ме преподавателя да одобри това, което съм изровил и да започна да я чертая на протел.
pansim
- майстор
Това че си разгледал много схеми е добре. Но защо все повтаряш "преподавателя" Нали ти ще я правиш. Излез със предложение пред преподавателя, на което той няма да откаже. Изтъкни предимствата на схема която си избрал и готово. Ще повторя за последно - вземи КА3525 /или аналог на този чип/. Направо към него може да свържеш два МОСФЕТ-а и след това трафа. Просто е и надеждно. Освен това този чип ти дава и свободата да поставиш ОС по напрежение /ако има нужда/ може да направиш защита по ток и каквото друго се сетиш.
За зарядно са ти казали правилно - ЛМ317 - нищо друго не ти трябва. Гледаш даташита и правиш. Там всичко е описано.
Хайде успех!
За зарядно са ти казали правилно - ЛМ317 - нищо друго не ти трябва. Гледаш даташита и правиш. Там всичко е описано.
Хайде успех!
Любомир Иванов
- напреднал
Казвам все преподавателя защото ще се прави това, което той реши. Първо му допадна друга схема, после тази, която сега съм Ви показал. Научния ръководител е затова да задава задачи аз да изпълнявам и така ... Първата задача беше да се запозная с теорията, да събера информация, която да послужи за I глава на дипломната работа т.е. обзора. Втората задачка е да намеря схема и да предлагам. Като реши по коя схема ще работя ще започна да чертая схема, да правя платка и т.н.
Благодаря Ви за помощта и съветите.
Благодаря Ви за помощта и съветите.
Любомир Иванов
- напреднал
Ние не търсим последно поколение UPS, важно ни е да няма програмируеми чипове. Все пак гледаме схемата да е нещо с подобна големина. Видях на APC схемите какво представляват, това не е по моите възможности и видях други схеми с по-малко елементи. Всички схеми, които визираш си имат аналози и нямаме проблем да си ги намерим. Тях ще ги заменим всичките. Ако имаш по-съвременна схема, която да е относително с тази големина като представената ще се радвам да я споделиш.
MrMurdjo
- майстор
Чиповете, за които колегите говорят, въобще не са последно поколение. Разбираме, че не търсите реализация с микроконтролер, където трябва и програмиране и това е нормално.
Но това, което се предлага, с МОСФЕТ и готов специализиран чип, който е предназначен точно за това, е далеч по-добро. И по-лесно за реализация, включително и печатната платка.
Сега, ако целта е да изглежда голямо и внушително, може и на радиолампи да го реализирате
В старата военна техника имаше устройства, наречени унформери. Там акумулаторите въртят електродвигател, той пък върти генератор за високо напрежение, за да захранва в авариен режим например лампова радиостанция. Ето ти още една идея, почти няма електроника 
П.П. Колеги, някой ще ме светне ли за аналозите на тези руските чипове, че нямам справочник под ръка?
Но това, което се предлага, с МОСФЕТ и готов специализиран чип, който е предназначен точно за това, е далеч по-добро. И по-лесно за реализация, включително и печатната платка.
Сега, ако целта е да изглежда голямо и внушително, може и на радиолампи да го реализирате
П.П. Колеги, някой ще ме светне ли за аналозите на тези руските чипове, че нямам справочник под ръка?
Любомир Иванов
- напреднал
pansim написа:Значи търсите схема по "големина"Хора не ме разбирате правилно.
Ужас. На какво ли ще Ви научат
Няма как да правя схема с 15, 20 елемента, няма и как да направя схема от рода на APC, които съм виждал. Търся нещо, което ми е по възможностите и долу горе на това сме се спрели. Предложете друга схема.
Тема "Имам нужда от схема на UPS за компютър" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература