• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
От мобилни телефони до цифрови камери
ge6aaaa3 - специалист
И как по-точно се застрашават участниците в движението от подобен тип устройства? Това точно е най-малкия проблем. Какво да се каже за гадините, които карат с постоянно включени фарове за мъгла или халогенни крушки във фар с релефно стъкло? Такъв като ти светне някъде извън града и после черна стена пред теб... И при родните маркировки просто не знаеш къде си 4-5секунди. На мен, пък, ми се струва уместно подобно устройство. Дори и основните стопове да са направени така. Във F1 колите са така, изглежда има някакъв ефект. Някои по-нови коли също са така направени и то основните стопове.
torbalan - Дървен философ
Ами аз вече писах - наще катаджии не познават ЗДвП...

Иначе един колега миналото лято влязал в Гърция с пуснати фарове за мъгла (от Козлодуй до границата така си е карал). Буквално 50 метра след граничния пункт са го глобили... Катаджията го успокоил "Спокойно, глобата е малка - само 80 евро".

Иначе аз не коментирам полезно ли е или не, не коментирам на теб как ти се струва.

Съгласно закона - каквито и да са промени по конструкцията на автомобила са забранени и толкоз...
hidrazin - майстор
torbalan написа:
Съгласно закона - каквито и да са промени по конструкцията на автомобила са забранени и толкоз...
Така и трябва да е защото иначе келешите ще си направят таратайките да приличат на панаирджийски сергии. :lol:
:partyman:
al4o - специалист
Абе тои човека питаше как да си оправи джижавката а вие още малко в затвора ще го вкарате :-D
hidrazin - майстор
al4o написа:
Абе тои човека питаше как да си оправи джижавката а вие още малко в затвора ще го вкарате :-D
Той човека отговор на въпроса си получи още с първия отговор.
:partyman:
ge6aaaa3 - специалист
Да, бе, то в закона пише и, че ако тръгнат да те колят с нож, ти трябва да извадиш подобен нож, за да се защитиш. Дори и да имаш законен пистолет, пак трябва да потърсиш нож, за да е "равностойно". По същия тоя закон в момента съдят полицаят, който гръмна мангала с брадвата... Автора не застрашава никого с тази мигалка, така че какво значение има...
torbalan - Дървен философ
Това, че си неграмотен, не те оправдава, когато не спазиш закона... Същото важи и за идиота полицай, който е застрелял мангала...

Спокойно е можел да го простреля в коляното и никой нямаше да го съди... Сега, ще си сърба попарата... (и да не помисли някой, че харесвам циганите - няма такова нещо)
ozimen - специалист
Снощи ,карах след кола с такъв трети стоп.Работеше на принципа:като натисне спирачка третия стоп
премигва пет пъти с интервал около секунда между светванията и ако не пусне спирачката след това светва постоянно,при ново натискане нещата се повтарят.Специално за мен не бе дразнещо изобщо.
shotik - майстор
ozimen написа:
Снощи ,карах след кола с такъв трети стоп.Работеше на принципа:като натисне спирачка третия стоп
премигва пет пъти с интервал около секунда между светванията и ако не пусне спирачката след това светва постоянно,при ново натискане нещата се повтарят.Специално за мен не бе дразнещо изобщо.

Не те дразни,но вероятно си го видял и си го възприел по лесно както примигва ,от колкото ако е само постоянната светлина на стопа.
Преди е имало тема за нещо подобно,ако ли не за същото ,което пишем сега и там съм писал ,че сигналите в железницата имат положение на мигащ сигнал и той се възприема много по бързо от този ,който е с постоянна светлина.
Затова и червените лампи по високите обекти са предимно с мигащо действие,както и специалните сигнали на линейки,пожарни и др.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Схема за пулсиращ стоп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: