И как по-точно се застрашават участниците в движението от подобен тип устройства? Това точно е най-малкия проблем. Какво да се каже за гадините, които карат с постоянно включени фарове за мъгла или халогенни крушки във фар с релефно стъкло? Такъв като ти светне някъде извън града и после черна стена пред теб... И при родните маркировки просто не знаеш къде си 4-5секунди. На мен, пък, ми се струва уместно подобно устройство. Дори и основните стопове да са направени така. Във F1 колите са така, изглежда има някакъв ефект. Някои по-нови коли също са така направени и то основните стопове.
Ами аз вече писах - наще катаджии не познават ЗДвП...
Иначе един колега миналото лято влязал в Гърция с пуснати фарове за мъгла (от Козлодуй до границата така си е карал). Буквално 50 метра след граничния пункт са го глобили... Катаджията го успокоил "Спокойно, глобата е малка - само 80 евро".
Иначе аз не коментирам полезно ли е или не, не коментирам на теб как ти се струва.
Съгласно закона - каквито и да са промени по конструкцията на автомобила са забранени и толкоз...