От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
Draganov написа:
... но вероятно означава че според товара си променя изходното напрежение за да осигури константен ток...
Точно! То затова си пише че е от 9 до 12W.
Демек при 9W ще държи на изхода 300mA и около 30V.
При 12W ще държи пак 300mA но напрежението ще е около 40V.
А е от същия сайт за да ти е по-лесно да сравняваш. Не че препоръчвам магазина.
:partyman:
Vectra - специалист
С хиляди извинения към fox_vt за късно видения пост.... ето снимки на таванчето ми:
Прикачен файл:
20160524_150442.jpg
Прикачен файл:
20160524_150353.jpg
Прикачен файл:
20160524_150340.jpg
Захранването при мен го реализирах с 4 бр класически 12v трафове за лунички, изправено и изгладено.
Вече месец си бачка перфе :rock:
fox_vt - майстор
Супер е :prayer: А колко квадрата е стаята и само три панела ли имаш за основно осветление?Исках да ги видя как биха изглеждали за да си представя някаква реална картинка,но определено ми допадат. :partyman:
Vectra - специалист
Помещението, където са панелите, всъщност е хол-трапезария с кухненска част, която се пада зад позицията от която снимам. Общо помещението е около 35-36 м2, като само холната част е около 20м2. Кухнята си има отделно осветление, а за хола са само панелите.Единия панел е ~60W(реални, измеренo с мултицет 0.9A при 63V) и определено светят даже прекалено силно за стаята. С жената дори се шегуваме че сме си спретнали операционна :lol: Затова си направих и димиращия модул. В по-голямата част от времето панелите са настроени на около 10% от силата си и светлината е отлична за гледане на телевизор(на втората снимка).Като за гости е първата снимка, където средния панел е на около 50%, а крайните на около 70%.
Така че , за осветеността на помещението няма причини за опасения.
Надявам се, че съм бил полезен :partyman:
fox_vt - майстор
Мхм определено полезно инфо :? Със сигурност ще трябва да намаля бройката на панелите тъй като имам само 11квадрата стая.Вярно че ще ползвам слаба лента но определено ще трябва да сглобя един панел да измеря осветеноста и да я сравня със сегашната за да преценя колко точно трябва да е.
Имаш от мен една виртуална :prost: засега :wink:
Draganov - специалист
fox_vt написа:
Мхм определено полезно инфо :? Със сигурност ще трябва да намаля бройката на панелите тъй като имам само 11квадрата стая.Вярно че ще ползвам слаба лента но определено ще трябва да сглобя един панел да измеря осветеноста и да я сравня със сегашната за да преценя колко точно трябва да е.
Имаш от мен една виртуална :prost: засега :wink:
Само информативно,колега,може и без лента а нещо подобно:
http://www.everbuying.net/product1155334.html
Аз съм поръчал 4 броя 18W модификация (най-външната конфигурация) , но още на са пристигнали (всичко,което съм поръчвал от този сайт ми е идвало до 20 дни ).
Плафонната част ще я измислям по-късно.
jordanvass - майстор
5730 са с максимална мощност 0,5W. Ако са ги надули до дупка, та от 36 бройки да изкарат 18 вата, тия диоди ще мрат като мухи през зима. Дано да са реално не повече от 6 вата, та поне по-слабо да светят, ама по-дълго.
Draganov - специалист
jordanvass написа:
5730 са с максимална мощност 0,5W. Ако са ги надули до дупка, та от 36 бройки да изкарат 18 вата, тия диоди ще мрат като мухи през зима. Дано да са реално не повече от 6 вата, та поне по-слабо да светят, ама по-дълго.
Те и 5630 са с абсолютно същите параметри, ето един панел от наш магазин:

Технически характеристики - LED панел 18W
* Работно напрежение 220V
* Височина - 36мм Диаметър 200мм
* Отвор за Вграждане 160mm
* Експлоатация /до 100 000 часа/
* Цвят Топло бяла светлина - 3000K
* Тип LED /36бр SMD5630 Samsung LED елементи/
Т.е. значи и нашите търговци мамят,че продават 18W LED панел ли?
jordanvass - майстор
Не мамят, разбира се. Просто удобно пропускат да подчертаят, че става въпрос за китайски ватове. А всички знаем един китайски ват на колко електротехнически вата отговаря. :D
Лично аз не вярвам, че една 18 ватова китайска лампа е 18 вата. А ако наистина я издуят до 0.5 вата на диод, защото това е напълно възможно, не вярвам, че ще работи 100к часа. Па ако ще да е не на алуминиева платка, ами с водно охлаждане. Ха дано, ама надали.
Vectra - специалист
Само да вметна, че за да е равномерна светлината по цялата плоскост на панела е хубаво диодите да са по периферията на рамката.
Може би нещо такова:
Прикачен файл:
panel.jpg
panel.jpg (29.36 KиБ) Видяна 1324 пъти
Ако са директно над екрана на панела, ще се виждат ореолите на диодите и ми се струва, че няма да е много приятно за окото. Освен ако се отдалечат достатъчно от екрана, но тогава панела ще стане доста дебеличък...

А за китайските ватове всички знаем :axe: Със сигурност е по-добре повечко панели с не много надути диоди. Хем диодите ще изкарат повече, хем ярката светлина няма да дразни окото. Поне за мен лично е така :partyman:

P.S. Имам LED лента 60д/м 5630. Дават я 18W, тествано от мен около 14W при напрежение малко над 12V, захранено от двете страни. Имам някъде из форума пост на тази тема.
Сметките оставям на заинтересованите :razz:

Тема "Димиране на LED панел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: