• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
От мобилни телефони до цифрови камери
Chefo77 - майстор
Май така като гледам, единственото което ми върши работа, са това и това. Само тези са с някакви изводи, не с пъпка ...
lov - майстор
Хидра защитата им е оная платчица дето са мустаците и запоените кабелчетата. Хептен се изтарикатиха почнаха да го правят като чип залят с компаунд. До сега рових по бюрото за един такъв но не го намирам.
Чефо още по напред ти казаха че в тези елимекса нямаш работа. То само като видиш че батерията им е с надпис 3000 мА трябва да ти светне че е тотален ментак. Те такова животно нема.
Chefo77 - майстор
А Самсунгите, които продават, Панасониците ... и те ли? :?
ESPACE - майстор
Към момента максималния капацитет реален на 18650 е 3500mAh(Sanyo NCR18650GA, Panasonic NCR18650GA, LG MJ1, Samsung INR18650-35E). Има и един Panasonic с 3600mAh - NCR18650G
Та не разбирам защо според теб въпросната LAVA е "пълен ментак"?
plamen6703 - майстор
нед дек 15, 2019 11:42 amtzetz009 написа:
:? Тука у форума много хора насаждат лоша слава на Елимекс-а , но в случая той е с предимство пред другите магазини ! Повечето им li-ion елементи са със заварени изводи и това е ориентирано основно към любителите на електрониката .
Всеки сам се окичва със слава, Елимекс сами са се окичили с лоша слава. Продават боклуци със "заварени" изводи и те / и не само те/ са основно ориентирани и предназначени да се продават на любителите на електроника, които нищо не отбират от електроника, но това не им пречи да са любители и да си дават парите за боклуци като се радват на "заварени" изводи, щото не могат да си "заваряват" сами изводи.
Това е още един сайт като Елимекс https://kuzmovelectronics.com/bg/23-aku ... -i-baterii
Такива търговци продават електронни компоненти със занижени параметри, купуваш транзистори и ги сменяш един след друг през няколко дни, защото са боклуци това важи и за батерии и за кондензатори и т.н от такива сайтове.
Хубавото е, че на пазара има избор и всеки може да пазарува откъдето пожелае, парите са негови, волята е негова! :partyman:
lov - майстор
нед дек 15, 2019 4:37 pmESPACE написа:
Към момента максималния капацитет реален на 18650 е 3500mAh(Sanyo NCR18650GA, Panasonic NCR18650GA, LG MJ1, Samsung INR18650-35E). Има и един Panasonic с 3600mAh - NCR18650G
Та не разбирам защо според теб въпросната LAVA е "пълен ментак"?
Щото и без кантарче ще разбереш че вътре няма нищо. Пък като купи и пробваш ще разбереш че дори няма и 800 мА.
А относно боклуците пресен пример от оня ден 10 потециометъра които трябваше да са по 1,2 kΩ. Така са и маркирани. Слагам първия не работи и почвам да мера и познай колко читави имаше Само един и то нейде около 4,7 kΩ. Добре че не беше фатално и стойността може да е в доста големи граници. И аз си знам че си има в куфара резерва. Най близкото място от което мога да намеря нещо ми е към 150 километра в двете посоки. Та да ти кажа ли как съм псувал.
Като каруцар с 30 годишен трудов стаж. И то да е само един път ми съм упорит щото нямам кой знае какъв избор.
:x

Сега даже ме е яд че ги хвърлих в мелачката, че да ти ги подаря.
hidrazin - майстор
нед дек 15, 2019 7:44 amChefo77 написа:
Ти сега искаш да си прецакам и тази батерийка и да не мога да ползвам колонката изобщо, нали
Аха, ка па позна??? На баа ти фърчилото... :evil:
Просто искам да видя къде са наврели защитата/заряда на батерийката.
Вариантите са три - на платката на колонката, в самата батерия дето те карам да я чоплиш или както каза lov е оная малката платчица.
Само дето от тая снимка 512х288 нищо се не види.
А за елимекс е така - продават откровени боклуци. От там НИКОГА не съм купувал читав акумулатор който поне малко да отговаря на описанието.
Пък оня магазин за който говореше - Конрад. От много години няма магазин Конрад.
Сега е Щайнбергер и също внася изключително китайски боклуци.
Стефан от Щайнбергер също се изкалпазани и вече продава същото качество като елимекс.
По тая причина в "конрад" не съм стъпвал има-няма 5-6 години.
:partyman:
ESPACE - майстор
нед дек 15, 2019 6:50 pmlov написа:
Сега даже ме е яд че ги хвърлих в мелачката, че да ти ги подаря.
Аз нещо да не те засегнах че реагираш така? Пробвал ли си ги тези батерии, тествал ли си ги че се изказваш така категорично? Аз не твърдя на 100% че отговарят на капацитета си, но от твоя коментар излезе, че едва ли не не съществуват 18650 батерии с 3Ач капацитет. Аз от Елимекс купувам само един модел потенциометри CA14NVK010. Испански са и нямам забележки, за други не знам и нищо не твърдя. Та няма нужда да ми подаряваш нищо.
tzetz009 - специалист
нед дек 15, 2019 5:41 pmplamen6703 написа:
нед дек 15, 2019 11:42 amtzetz009 написа:
:? Тука у форума много хора насаждат лоша слава на Елимекс-а , но в случая той е с предимство пред другите магазини ! Повечето им li-ion елементи са със заварени изводи и това е ориентирано основно към любителите на електрониката .
Всеки сам се окичва със слава, Елимекс сами са се окичили с лоша слава. Продават боклуци със "заварени" изводи и те / и не само те/ са основно ориентирани и предназначени да се продават на любителите на електроника, които нищо не отбират от електроника, но това не им пречи да са любители и да си дават парите за боклуци като се радват на "заварени" изводи, щото не могат да си "заваряват" сами изводи.
Това е още един сайт като Елимекс https://kuzmovelectronics.com/bg/23-aku ... -i-baterii
Такива търговци продават електронни компоненти със занижени параметри, купуваш транзистори и ги сменяш един след друг през няколко дни, защото са боклуци това важи и за батерии и за кондензатори и т.н от такива сайтове.
Хубавото е, че на пазара има избор и всеки може да пазарува откъдето пожелае, парите са негови, волята е негова! :partyman:
:) Много 'убав сайт си "пляснал" за сравнение с Елимекс-а . Имат едни батерии Samsung "22P" без изводи и това ми било конкуренция !

И как я виждаш тази работа всички желаещи да манипулират с li-ion батерии първо да си измайсторят(закупят) апарат за точково заваряване на елементи !!! 'Ми ня'а как да стане !!! Или запояваш на риск елемент за 10-15 лева или го даваш на "ишлеме" за заварка . На нас любителите какво ни остава !? Да се сърдим на големите производители , че не осигуряват разнообразни елементи с изводи за хоби-магазините !?

Ползвам в момента шест елемента LAVA от 2,2Ah в една 3S2P батерия без баланс . Уж ги взех само за проби , експерименти и издевателства , ама още не се е налагало да ги балансирам . И ми вършат работа .

А , относно запояването - не става с "късмета на начинаещия" ! . Аз умея да запоявам по елементи без пластини, но другите .... ?!

:partyman: :partyman: :partyman:
plamen6703 - майстор
Аз съм тествал батерии "Lava", тествал съм и батериите на Конрад, от двата теста батериите продавани от Конрад са по-добрият вариант от батериите продавани от Елимекс. Двамата търговци са ми приятели, с единият сме семейни приятели :)
Работата ми е свързана с купуване на такива и други батерии на едро и имам преки впечатления от доста батерии на пазара. Конрад изготвят и акумулаторни пакети по поръчка на клиенти, не се дънят с качество и реално клиента получава това, което плаща.
При Стефко варианта с колоната е решим по всякакъв начин, откъдето и да си купи елемент ще даде пари като за кутия цигари, все ще го изкара известно време и няма да усети, че е купувал батерия.
Проблем е за хора, които купуват батерии за акумулаторни пакети и хвърлят примерно 50-60 лв. и се разочароват след някоя друга седмица, та затова си позволих да коментирам качество от личен опит, на един да съм полезен пак е нещо.
Успех! :partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Замяна на 18650" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: