От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
пон яну 13, 2025 8:34 pmiliya_i написа:
Кой ще сработи е божа работа. За това:
Стига бе човек, написал съм му как е правилно за да е е безопасно за него и околните.
Той щял да прави белязки... :shock:
Един 2Р автоматичен предпазител 10А е 15 кинта на дребно и с ДДС - ЦЪЪЪК
Ама да прави каквото си иска.
Аз съм написал как трябва да е и ще спя спокойно. Той да си носи "раничката".
:partyman:
CZ2130DA - помощник
Така видно е че се дразните от каквито и да е въпроси искам да помоля модераторите на форума да изтрият темата и въпроса да се приключи за да не се дразните вие и всички умни по темата. На вас ви е ясно на мен не, толкова. :( Вие сте гении аз тъп идиот. :( Вие знаете аз не. :( Благодаря на всички за отделеното внимание. Аз отивам да се самоубия и да улесня живота ви един идиот по малко, благодарение на вашата подкрепа и оптимизъм. Изтрийте темата.
batkoce - специалист
При изправни лампи и проводници предпазителите не трябва да сработват никога. Може и без тях, но безопасността го изисква.
Нали изначалната цел на този вид пробна лампа е да няма "гърмежи" и "падане на предпазители", когато в проверяваното устройство има някаква авария.
Пробната верига с двете лампи е обяснена в текста. Ето, отново:
При втория вариант имаме две еднакви лампи. Можем да ги подберем с по-голяма мощност за да гарантираме, че през товара ще протече подходящ ток за изпробването му. Лампите са с нажежаема жичка и всяка трябва да е за напрежение равно на това в мрежата. При това положение, когато имаме "пълно късо" между изводите на товара, двете лампи ще светят еднакво но по-слабо. Ако направим "пълно късо" на един от пробните изводи с нула/земя, ще светне съответната лампа с пълната си сила.
Аз, като занаятчия със средно образование, това обяснение успях да измисля. Може би някой преподавател ще измисли по-добро...
CZ2130DA - помощник
Благодаря :( моля не си губете времето повече с мен няма да стане работата. Вие обяснявате едно аз разбирам друго а бе..... и без това се чувствам ужасно от тази тема и съжалявам, че я повдигнах. Моля модераторите да я изтрият.
hidrazin - майстор
Нещо си объркал "щатите". Както е видно, тук не само аз а и останалите сме притеснени за твоето ЗДРАВЕ.
Захващаш се с неща които са опасни а в същото време нямаш и елементарни познания.
Форумите НЕ СА за обучение, попълване на липсващи ГОДИНИ училище, практика, опит...
Та те така. Занимавай се с неща които си учил и ти се отдават. Напълно приятелски съвет...
16. ...Всичко публикувано до този момент си остава за ползване от останалите потребители и няма да бъде изтрито или променяно, дори автора им да желае това
Успех!
P.S.
пон яну 13, 2025 9:19 pmCZ2130DA написа:
:( Вие сте гении аз тъп идиот. :( Вие знаете аз не. :(
Ха, жалко че нямам право да публикувам лична кореспонденция...
Иначе щях да сложа тук "схемите" които ми прати. :)
Човек, занимавай се с нещо ДРУГО !!!
Аз що не мечтая да съм МАЖОРЕТКА ? :-D
CZ2130DA - помощник
:( Ами пробвай може пък да ставаш. Аз няма да се откажа. Със или без твоите подигравки. Качи каквото искаш.
hidrazin - майстор
пон яну 13, 2025 9:42 pmCZ2130DA написа:
Качи каквото искаш.
Няма да стане. Уважавам хората. Стига да не прекаляват...
P.S. Па ти си реви колкото щеш. Да беше ходил на училище когато му е било времето.
Или да ПРОЧЕТЕШ няколко книжки/учебника по електротехника и електроника...
А в България и на БЪЛГАРСКИ има страхотни такива!
Ма не, мързел дето не иска да чете!
gogo7777 - майстор
Баси....аз неможах да вдяна защо трябва да се спази фаза и нула при включване на тая "пробна ламба". Въобще защо и казвате пробна лампа като с нея нищо не се констатира.
:drinkers:
kozl - майстор
вт яну 14, 2025 7:34 amgogo7777 написа:
Баси....аз неможах да вдяна защо трябва да се спази фаза и нула при включване на тая "пробна ламба". Въобще защо и казвате пробна лампа като с нея нищо не се констатира.
:drinkers:
Фазата и нулата се "вплетоха" след намек за предпазител във веригата.
То мое би да се нарича пробна лампа, оти се ползува за проба :?
Според зависи мощността на лампата и светеното и все некви констатации мое да се изведат :?
MamaMy - майстор
Ако вместо лампа се върже печка, пробна печка ли ще се нарича? Аз съм си правил много специфични уреди, но не съм ги кръщавал. Имам един товар за трифазен инвертор от три кварцови реотана за печка лъч, няколко диода, светодиода и резистори. Дайте идея за име, църква и поп! :lol:

Тема "Проверка с пробна лампа на 220V" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: