От мобилни телефони до цифрови камери
Идеално е станало.
С това вече може да се зареди акумулатор, който може да поема заряд, разбира се, при всякакви условия и напълно.
hidrazin - майстор
ср яну 01, 2025 12:41 amMamaMy написа:
Крайния резултат:
Малко ми зеленее но бива. :-D
:partyman:
MamaMy - майстор
Пуснах го последния за мен работен ден 30.12.2024. И да иска няма как да презареди 100Ач акумулатор. В момента го поддържа с 1,52А ток. Сега вече стана смислено зарядно. Явно още има хляб в него, но със сигурност няма да изкара колкото античното с траф и селен. То си е почти вечно. Още веднъж благодаря за помощта на всички. :)
hidrazin - майстор
ср яну 01, 2025 9:35 pmMamaMy написа:
Явно още има хляб в него, но със сигурност няма да изкара колкото античното с траф и селен.
Абсолютно!
:partyman:
P.S. Ма нещо ми зеленее... :? :-D
gogo7777 - майстор
нед дек 29, 2024 8:30 pmMamaMy написа:
Ако дойде ден да скучая мога да си поиграя от спортна злоба.
Ако ти е скучно имам подарък за тебе. Едно работещо оригинално зарядно от винтоверт Макита. Предполагам, че е "умно" щото показва кога зарежда, кога е заредило, кога батерията е умряла и температура. Може да си го преправиш за автомобилно зарядно.
:drinkers:

Прикачен файл:
20250227_122023.jpg
MamaMy - майстор
Благодаря Гога, но запази зарядното. Някой някъде умирга точно за такова.
Аз пиша в темата за да дам финален отчет. Зарядното умре окончателно. Долях си на акумулатора 1л. вода. Беше пресъхнал като буре на лято. Закачих го цяла нощ на зарядното и не успя да го вдигне. Днес дойдох до сервиза и реших да го оставя и цял ден, но не отчетох дневните температури. Зарядното гръмна след 6 часа работа. Като се опитах да го взема не се държеше от жега. Отворих го с идеята да го правя пак. Вътре двата токови СМД резистора се бяха отлепили от платката. Мосфета е дал на късо, а предпазителя 2А е здрав. Реших да поръчам транзистора и като видях, че у нас го няма, а от Емага излиза 10лв и директно си викнах едно ново зарядно. Безпредметно е това да се ремонтира.
gogo7777 - майстор
пет юни 06, 2025 2:34 pmMamaMy написа:
Благодаря Гога, но запази зарядното. Някой някъде умирга точно за такова.
Едва ли на някой ще му трябва такова. Вече всичко е с други батерии. Предлагам ти го защото можеш да си го преправиш на нещо друго, стига да искаш. Всъщност предлагам го на всички заинтересовани. Не съм го изхвърлил още :-D

Самият винтоверт отдавна е с кабел :wink:
gogo7777 - майстор
Зарядното вече има нов собственик. :)

Тема "Автомобилно зарядно от Лидъл - схема?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: